Nicotine is een stof die voorkomt in de tabaksplant (Nicotiana Tabacu). Nicotine werkt op ons zenuwstelsel en is de verslavende stof in tabak. Inademing zorgt voor verschillende effecten waaronder een prettig gevoel. Deze effecten houden 20 minuten aan. Nicotine komt niet alleen voor in tabak, maar in allerlei planten die tot de nachtschadefamilie behoren, zoals ook tomaten, aardappelen, en aubergine. Nicotine komt ook voor in de bladeren van de cocaplant. Nicotine is ��n van de voornaamste oorzaken van de verslavende maar ook verdovende werking van roken. Als het is uitgewerkt ontstaan ontwenningsverschijnselen. Nicotine behoort tot de alkalo�den, een groep heterocyclische verbindingen waartoe ook genotsmiddelen zoals cafe�ne en coca�ne behoren. Als nicotine in het lichaam terechtkomt, wordt het al snel verspreid door de bloedsomloop. De stof komt hierbij ook in de hersenen terecht. Dit duurt gemiddeld 7 seconden. Nicotine blokkeert tevens het vrijkomen van het hormoon insuline en bij roken wordt het dopamineniveau verhoogd.

Reviews over Nicotine

 • Ik kan dit aan iedereen aanraden, het is zo geweldig dat ik het elke dag wil, nee, elke dag moet!

  Sterke punten
  Je word er stoerder door.
  Eindelijk een excuus om die toffe e sigarettes te gebruiken.
  Pleisters hebben nu 2 functies.
  Nu heb je een oplossing voor je overtollige geld.
  En tot slot help je die hard werkende bedrijfen een handje.

  Zwakke punten
  Kan zo even niks bedenken...

  Door niet david op 6 november 2014 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek Nicotine

Schrijf je eigen review over NicotineDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.