De chemische stofnaam MDMA staat voor 3,4-methyleendioxymethamfetamine, een organische verbinding. MDMA en de verwante stoffen MDA, MMDA en MDEA zijn, net als lsd, semisynthetische verbindingen. XTC is de straatnaam voor tabletten of poeders die onder meer de stof MDMA bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld mCPP en PMMA. De stof MDMA staat sinds 1988 op Lijst 1 (harddrugs) van de Nederlandse Opiumwet. MDMA wekt met name gevoelens van empathie op en niet zozeer extase. MDMA zorgt er onder andere voor dat de neurotransmitter serotonine in de hersenen tijdelijk sterk verhoogd wordt afgegeven. Vervolgens vindt er heropname van serotonine plaats, waarvan een deel wordt afgebroken. Als de MDMA nog steeds actief is in het lichaam zal deze serotonine vrij snel opnieuw afgegeven worden. Na MDMA-gebruik is de serotoninevoorraad, opgeslagen in de hersenen, behoorlijk geslonken - bij regelmatig gebruik in korte tijd wordt deze zelfs in haar geheel verbruikt, omdat serotonine niet snel aangemaakt wordt. Men ziet dan ook dat men dan last kan krijgen van depressies na het gebruik van xtc. Daarnaast blokkeert het de heropname van de neurotransmitters noradrenaline en dopamine. Hierdoor veroorzaakt het een uitermate sterke stemming van vrolijkheid en activiteit. Verder heeft de gebruiker vaak een sterk verliefd gevoel en een sterke emotionele binding met andere gebruikers. MDMA verhoogt het prestatievermogen en het libido. Overdosering kan (in relatief zeldzame gevallen) dodelijk zijn.


MDMA Reviews

  X Bommetje tijdens jaarwisseling

  Het moment tijdens de jaarwisseling 17-18 zou ik graag willen delen. Ik had niet eens in de planning om uberhaupt MDMA te nemen tijdens de jaarwisseling. Wel dacht ik eraan een paar dagen ervoor, maar die gedachte was al snel weg. Ik had met 2 vriendinen afgesproken om na 1:00 een club in te gaan om na te feesten, ik was er zelf al en zij kwamen later (hier ging een issue aan vooraf maar dat ter zijde, dat was inmiddels uitgepraat). De reden dat ze wat later kwamen was vanwege MDMA gebruik, wat ik niet wist. Mij is dit uiteindelijk ook aangeboden. Eerst dacht ik dat het niet zo verstandig was aangezien ik zelf al wat borretjes op had en een Red Bull en het is helaas niet zo goed gevallen omdat ik al wat 'lam' werd, maar er was niks aan de hand gelukkig. Uiteindelijk waren we alle 3 bij een thuis, draaiden de bommetjes en wachtten een half uur op de inwerking. Nou.. ik heb zeker geweten hoe alcohol en drugs niet samen gaan. Thank god dat er een teiltje aanwezig was waar ik voor de inname nog om vroeg. Whoop! Daar ging ik. Gelukkig geen gekke etensresten, enkel het onverteerde vloeitje en wat alcohol. Blijkbaar vond ik het na het braakincident leuk om even over de grond te tijgeren en vreemde grappige dingen te zeggen. Hoort erbij dacht ik wel ondertussen, maar onder controle had ik het niet echt. Jezelf tegen houden in de dingen die je doet is niet verstandig. Go with the flow en je zal er minder last van krijgen de volgende dag. Ongeveer een uurtje in de trip zijn we nog even uit geweest en naar verschillende kroegen gegaan en het ging allemaal hardstikke goed. Geen gekke taferelen of poespas meegemaakt. Ik voelde me prima, heb heerlijk en zorgenloos genoten. Na een dik anderhalf uur begon ik wat te klappertanden en m'n hoofd af en toe te schudden. Ik was dus ook zo gek om te lang buiten te blijven in de kou waardoor het klappertanden extra erg werd. Dit heb ik dus op een of andere manier wat tegen gewerkt door m'n kaken stevig op elkaar te zetten omdat ik het niet prettig vond, met het resultaat dat ik 2 dagen na gebruik een beetje last had van m'n kaken (werk het dus niet tegen). Als je al een tijd in de trip zit, probeer je (natrium)zoutgehalte op pijl te houden (aangezien het wat terug loopt tijdens of na het gebruik van x) met patat of in een makkelijker geval een pakje crackers. Het is dat je speeksel productie is afgezakt, dan zal het heel raar voelen in je mond met kauwen en doorslikken, dus werk het gewoon weg met wat water. Verder geen dip of narigheden gehad. Ik heb wel de nodige rust gepakt, maar verder kon ik gewoon weer doen wat ik normaal doe. Helemaal prima en zeker aan te raden! Wees gewoon verstandig met gebruiken dan komt alles goed.

  Sterke punten
  -Lekker zorgenloos gevoel -Knuffelig -Open en eerlijk -Energiek -Erg praatgraag

  Zwakke punten
  -Na een bepaalde tijd klappertanden en/of knarsen -Volgende dag wat last van kaken -Hoofdpijn

  MDMA

  Ik heb MDMA samen met vriend ingenomen. We hebben deze van een vriendin van ons gekregen. We hebben een kristal doorgeslikt op haar werk. Voor het gebruik van MDMA heb ik 1 lijntje coke gesnoven. De MDMA leek ongeveer een uur helemaal niet te werken, maar daarna kreeg het gevoel dat ik zo snel mogelijk naar huis moest. Dat heb ik ook gedaan, maar onderweg begon ik al paranoïde te worden. Thuis werd de paranoia echt verschrikkelijk. Ik was alleen en zag plotseling dat ik nog heel veel te doen had- afwassen, huiswerk maken, douchen, alles klaarzetten om de volgende dag naar school te gaan. Ik raakte in paniek omdat ik dacht dat mijn moeder elke minuut thuis zou kunnen komen. Ik begon ongeveer 10 dingen tegelijkertijd te doen, in de douche voelde mijn haar totaal anders dan normaal en mijn pupillen werden enorm. De paranoia werd nog erger toen ik alles af kreeg- ik lag in mijn bed en mijn hartslag werd heel hoog, de paranoïde ideeën werden alleen maar erger. Ik dacht dat ik nooit meer zal kunnen studeren omdat ik verslaafd zou worden aan drugs en ik had zelfs ideeën om zelfmoord te gaan plegen. Ik durfde niet uit mijn bed ook al moest ik heel erg naar de wc. Uiteindelijk heb ik mijn moeder gebeld en toen ze zei dat ze nog op werk was, durfde ik naar de wc. Toen was de paranoia voor ongeveer 2min ff weg. Ik werd daarna weer heel erg gestresst, nog ongeveer een uur, totdat mijn moeder naar huis kwam. Toen ze kwam deed ik alsof ik aan het slapen was en zij heeft niets gemerkt. Toen was de hele paranoia voorbij. Meteen hierna werd ik high, ik heb mijn vriend gebeld en ik zat ongv. 2 uur met hem te bellen en ik kon niet ophouden met lachen en vrolijk zijn. De volgende ochtend waren mijn pupillen nog steeds enorm en ongeveer om 12u de volgende dag kreeg ik een erge kater. Ik voelde niks meer- geen verdriet, geen geluk, geen liefde, niks. Dit was voorbij na ongv. 4 uur. Het is waarschijnlijk dat de hele ervaring veroorzaakt werd door de combinatie met cocaïne. Wel intetessant om te ervaren, proberen is altijd leuk.

  Sterke punten
  Vrolijk worden Veel zin om te praten Energie Alles wordt grappig

  Zwakke punten
  Paranoïde gevoelens Verhoogde hartslag Hitte Slapeloosheid

  eerste x Mdma feestweek

  K had hiervoor nog nooit harddrugs gebruikt. Dus ik vond het erg spannend. Maar ik was vooral benieuwd. Ik ben zelf een jongen van 181 en weeg 61 kilo. om 9 uur hadden we afgesproken met een dealer en die gaf ons mdma kristallen voor 40 euro. 1 gram. We hadden 1 sakje met 2 vlinke kristallen erin. We hebben het met een vlesje water en een aanstekker voorzichtig tot poeper gedrukt op een stoeptegel. daarna rond 10 uur hadden we voorzichtig allebij een vingertopje met kristallen op. het smaakte erg vies maar met een beetje water best te doen. toen gingen we naar de feestweek. rond half 11 begon t bij haar te werken. toen hadden we allebij meteen nog een vinger met kristallen genomen. om 11 uur was t bij mij nog niet ingewerkt. dus ik had mn geduld verloren en al heel wat ondertussen genomen. we gingen een stukje weg van de feestweek om te plassen en vonden een grasveldje waar we besloten om te blijven chillen. ondertussen had k al meer dan 8 keer mn vinger met kristallen in mn mond gedaan maar voelde nog niks. totdat om half 12 ik eindelijk een erg fijn gevoel kreeg. ik had maar een staartje in gedaan en hij zat nieteens zo strak maar k voelde het trekken. alles om me heen bewoog later dan ik het voelde. vond ik. het was allemaal heel wazig en we waren terug gegaan en het was toen heel gezellig op de feestweek. veel mensen om mee te praten en het voelde goed om net iets dichter op ze te staan en met ze te knuffellen wat opeens ook geen probleem leek. toen ben ik maar naar huis gegaan. snel langs mn moeder gerent en in bed gesprongen. eerst stond ik nog helemaal strak van de mdma waardoor ik bleef denken en bewegen in bed. maar daarna om een uur of 4 heerlijk geslapen alleen volgende dagdaarna amper gegeten. dat vond mn moedr vooral raar.

  Sterke punten
  lekker gevoel. erg sociaal. knuffellen is chill. stomme dingen beleef je veel minder. complimentjes van meisjes dat ik een mooie kaaklijn heb :) (gekregen door t strak staan)

  Zwakke punten
  laat ingetript waardoor ik teveel misschien had genomen ondanks kaugom 1 x hard in mn tong gebeten 2 x omgevallen

  MDMA - Roze Hello Kitty's (±220mg) (Vive la Frenchcore)

  Ik wil graag 1 van mijn XTC-ervaringen met jullie delen. Als eerste mijn ervaring op Vive la Frenchcore in 2015 (14 november). Ik ben 1.80m en weeg 72kg. De dagen voor het MDMA gebruik heb ik voldoende geslapen (8 uur minimaal per dag) en goed gegeten volgens een eetschema die ik volg, aangezien ik fanatiek fitness. Het was best wel spannend weer, want het was weer een tijdje geleden dat ik MDMA gebruikt had (Decibel 2015). Dus er zaten voldoende maanden tussen het gebruik in. Toen wij aankwamen was het 23:00 's avonds. Er hing een relaxte sfeer en je merkte aan veel mensen dat ze al goed waus waren. Eerst nog rustig een frietje gegeten, zodat ik voldoende zout binnen had gekregen en een glaasje cola. Om 24:00 nam ik het eerste kwartje van de Hello Kitty's, zodat ik een beetje kon voelen hoe hard die in sloeg, ik begon hem rond 00:45 te voelen en ik kreeg meteen een energiek gevoel. We zijn op het begin vooral bij de Frenchcore area geweest en daar was alles fantastisch. Er werd nog een minuut stilte gehouden om 01:00, daar genoot ik echt van, zo erg dat ik zelfs m'n ogen sloot, zelfs nadat de minuut stilte afgelopen was en de muziek voorbij was, zag een vriend blijkbaar dat ik bijna achterover viel, door het euforische gevoel. Ik zelf had dit niet door, maar aangezien hij het niet vertrouwde kneep die eventjes in m'n arm. Rond 02:00 nam ik een halfje van de Roze Hello Kitty erbij. Ik merkte dat m'n pupillen steeds groter werden en wijder, ook ging ik super erg klappertanden, maar dit was ik al gewend door de voorgaande keer. Ik besloot om een waaier te gaan halen en rondjes te gaan lopen in m'n eentje, begon iedereen die aan het hakken was en erg aan het zweten was een handje te helpen door met de waaier te gaan waaien, kreeg er veel complimentjes over. Ook merkte ik aan mezelf wel dat ik aardig waus was, want ik stond allemaal gekke bewegingen te maken met m'n waaier. Jammer genoeg heb ik 2 waaiers kapot gewaaid, maar dat terzijde ^^. Ik voelde me nog steeds super energiek en ik werd ook steeds socialer. Ik ging op een gegeven moment naar de WC toe en kreeg te horen "jij hebt het echt naar je zin" van iemand van de security. In de WC nog een praatje gemaakt met een man van 43 die al de nodige drugs op had en een kunstgebit had, maar alles was leuk en heerlijk. Toen nog om een uur of 04:00 een halfje erbij gepakt en de dansvloer op gegaan. Nog met veel mensen gesproken, moest een jongen filmen hoe die aan het hakken was en diverse foto's maken van mensen, MDMA zorgt er echt voor dat je super sociaal wordt als je lekker gaat. Ook vond ik de lichten zo mooi, dat ik probeerde om ze te vangen, deze gingen echt gelijk op met de muziek en dat gaf me een lekker euforisch gevoel, ondanks dat ik soms raar aangekeken werd door mensen met nog grotere pupillen dan mij haha =) Nadat ik bijna de hele avond in me eentje rondjes gelopen hebt, ben ik naar m'n vrienden gegaan die voornamelijk in de Uptempo Area stonden. Ik heb nog een kwartje om 05:45 gepakt, aangezien het feest om 07:00 eindigde had ik hier wel voldoende aan. In totaal dus 1.5 pil op. Op het einde wat rustiger gedaan en vooral genoten van alle mensen die nog compleet uit hun dak aan het gaan waren, en ook nog wat nummers uitgewisseld aan een groepje meiden waarmee wij daarna nog wat feestjes gepakt hebben. Rond 07:15 zijn we naar huis gereden en hadden we wat rustigere muziek opgezet (Oldschool house). Was een lekker ritje naar huis en heb nog genoten van de MDMA die ik nog voelde. Toen ik thuiskwam was ik erg moe, heb een half uur over een boterham met pindakaas gedaan (wie verzint het ook om met kapotte wangen en een droge mond een boterham met pindakaas te gaan eten). Al met al was het een zéér geslaagde avond. Zolang je MDMA gebruikt met mate en goed oplet, dus 2 glazen water per uur drinken en af en toe wat suiker/zout eten/drinken en zeker te weten goede pillen hebt, dan kan je een zeer lekkere trip verwachten. De dinsdagdip voelde ik wel, maar gelukkig was ik maandag en dinsdag vrij, dus dat was te overzien. Ik raad het mensen zeker te weten aan, wel geef ik als tip mee dat het verstandig is om het te gebruiken met een nuchter iemand en iemand die er ervaring mee heeft. Mits er nare dingen voorkomen, kan hij je tips geven en/of je helpen.

  Sterke punten
  Heerlijk euforisch gevoel Super energiek Super sociaal

  Zwakke punten
  Klappertanden en grote pupillen Dinsdagdipje Slaat in één keer in Droge mond Wang was aardig kapot (voedsel kreeg ik moeilijk naar binnen)

  Eerste keer

  Hey brolaf hier, Ik heb voor het eerst xtc gedaan silver bars van 200mg. Heb me van tevoren een beetje ingelezen maar niet te veel want anders was ik bang dat ik het eng zou vinden. Zoals ik meestal met nieuwe ervaringen heb. Maar dat was juist goed. Ik kwam aan op het feest (huisfeest met zon 20 man die ook verschijdende drugs zouden nuttigen de meeste daarvan X) en keek er echt naar uit om het te proberen. Van tervoren gezamenlijk ingekocht (ik 1) dus iedereen nam het zelfde. Ik werkte in halfjes dus slikte ik er 1 om half 10 net na het arriveren en na het bouwen van een joint (grootverbruiker dus over de avond en ochtend minstens 6 gram weg gerookt, niks van gemerkt tough behalve dat het lekker rookte), na een kwartiertje begon ik me wat anders te voelen wat energieker nog wat vrolijker dan ik al was. Een half uur veder stond ik echt op en neer te gaan dansend op elk soort muziek het was hemels. Elke kleine gebeurtenis was prachtig. Het uitdoen van schoenen voelde al prachtig. Mensen knuffels geven heeeeerlijk. Toen ik duidelijk voelde dat het zijn werk dee wou ik er nog een nemen maar mijn vrienden rade mij dat af dus had even gewacht en nam de ander helft om kwart voor 12. Het gevoel van blijheid werd steeds beter tot dat weer begon af te nemen en heb zodoende bij mensen kunnen regelen dat ik nog 2x een halfe kon nemen. Die avond was er 1 om nooit meer te vergeten ik heb me zo blij gevoeld. Voor mensen gezorgd maar iedereen voelde zich zo iedereen was er voor elkaar en prate met elkaar, ik zou eigenlijk niet anders willen. Maarja geld en brakheid (heb een saucijzenbroodjes naar binnen gekregen maar dat was echt een wonder dat dat lukte....) Ook heeft het wel geholpen natuurlijk dat je jezelf een beetje voorbereid. Zoals lekker confortabele kleding neem een jogging broek of een trui mee het zit zo lekker en het is zo uit als je denkt heey dit word warm. Ook moet je even niet aan dingen denken en gewoon focussen op lekker een avond feesten, denk aanjezelf, een avondje om los te gaan en de rest om je heen te vergeten voor dat moment. Als je gaat piekeren om dingen dan ga je fout. Je kan wel downsides ervaren maar dat zul je pas achteraf horen. Dst zou je zelf niet zien want jij bent gewoon te lekker bezig om dat te merken. Misschien spiegels vermijden tough. Ik zou het aanraden maar zelf op een gecontroleerde plek met vrienden doen. Je weet zelf hoe jij het best lol kan maken en dat word hiermee zo versterkt. En als je eenmaal weet wat het is dan snap je het zelf echt pas.

  Sterke punten
  Grote euforie, Meer energie, Lichte trip bij hogere dosis, Heel behulpzaam worden, Blij kunnen zijn van regen.

  Zwakke punten
  Lichte kaakpijn, Lichte vergeetachtigheid, Vast voedsel gaat moeilijk naar binnen,

  Eerste keer MDMA (thuishaven)

  hoi, Had laatst xtc op een techno feestje gebruikt. Wist al van te voren dat ik het ging gebruik op het feest en had me al een tijdje ingelezen op de effecten ervan. De pil was 220 mg. Om 16:00 had ik een kwartje genomen en lange tijd gewacht tot 17:30. Maar voelde helemaal niets. (zelf 1.80M lang en 67KG) Toen nog kwartje genomen en voelde ik hem wel goed in kicken. Kreeg het erg warm, strakke kaken en alles ging in beelden. Ik moest even naar een chill-out zone. Gelukkig was het buiten en de koude lucht deed mij erg goed. Even op mijn mobiel gekeken naar mijn vriendin en kreeg goed gevoel wat het weer even omkeerde. Voelde het echte wouze gevoel weg zakken. voelde mij net nuchter alleen dan echt super goed, wou lekker dansen, ging helemaal met de muziek mee en ging non stop door zonder me moe te voelen. Conclussie, super leuke drug. Alleen even door het begin heen komen wanneer het echt in kickt wat ik niet zo fijn vond.

  Sterke punten
  Geen vermoeidheid Zin om te dansen Heerlijk voelen Scherp Geen come-down (ligt aan de dosering)

  Zwakke punten
  strakke kaken super heet

  zwarte dominos

  Ik heb vorige week voor mijn vierde keer mdma gebruikt ik had anderhalve zwarte domino's (290 mg) in drieen geslikt over de dag. Mijn eerste halfje slikte ik om 14:00 en na 20 minuten kickte die in. Niet zon beetje ook. (Ik ben 1.65 en ik weeg 57 kilo dus dit was best een flinke dosis). Maar verder, nadat die inkickte werd ik verschrikkelijk energiek en elke aanraking voelde hemels. Ik ben plat op de grond gaan liggen om de grassprietjes die tussen mijn haren doorkwamen te voelen. Techno stond aan en ik ging helemaal los op de muziek, armen omhoog ogen dicht en ik dansde een beetje draaierig. Na 45 min/ uurtje heb ik nog een halfje genomen en die sloot precies aan op het eerste halfje. Alweer kickte deze flink in en ik ging een stuk lopen, ik had dus een vriend van me gebeld (zonder dat ik het doorhad) en ik beweerde dat hij mij aan het bellen was en dat ik eraan kwam om te chillen. Dus ik loop en ik loop en ik zag niemand op onze plek. Na een uurtje of anderhalf werd mn space steeds minder en ik wou graag bijslikken maar ik had niks meer. X gebeld en nog eentje gekocht. Toen ben ik naar mn vrienden gegaan en heb ik daar nog een halfje gedropt en toen werd alles wel vaag. Begon zelfs te hallicuneren ?. Uiteindelijk naar huis gegaan, niet kunnen slapen of eten. Bijna geen dip gehad die dagen erna.

  Sterke punten
  Lekker voelen Grof gezegd schijt aan alles Willen dansen

  Zwakke punten
  Knarsen Tong en wang kapotgebeten (wel kauwgom ingehad) Werd die dag erna een beetje vaag.

Schrijf je eigen review