Iboga (tabernanthe iboga), is een struik die groeit in West Centraal Afrika. In de wortels van deze plant zit ibogaine. De schors van de wortel wordt geraspt en gegeten. Dit gebeurt in Gabon tijdens de ceremonies van de zogenaamde Bwiti religie. Ibogaine is een hallucinogeen. In de jaren 60 van de vorige eeuw ontdekte men dat ibogaine een zogenaamde 'anti-verslavingswerking' bezat. Bij mensen die verslaafd waren aan opiaten verdwenen na gebruik van ibogaine niet alleen de ontwenningsverschijnselen maar nam ook het verlangen naar het middel af. Ibogaine wordt in het westen niet of nauwelijks als drug gebruikt. Hoge doseringen van de iboga wortel worden gegeten tijdens initiatierituelen. Soms eet men dan dagenlang iboga. Mensen die deelnemen aan deze rituelen ervaren een roes die te vergelijken is met een droom. Ze menen beelden uit hun kinderjaren te zien en krijgen contact met hun voorouders. Ze voelen zich extreem gelukkig of worden overvallen door een enorme angst. De roes gaat gepaard met misselijkheid en braken.


Ibogaine Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Ibogaine.

Bezoek Ibogaine

Schrijf je eigen review over IbogaineDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.