Heroine

Heroine, stofnaam diacetylmorfine, is een kleurloos, geurloos, bitter smakend opiaat, bereid uit morfine. De stof komt voor als een wit poeder of bruine, stugge kristallen, die zeer goed oplosbaar zijn in water. Diacetylmorfine werd eind 19e eeuw ontwikkeld door de Duitse geneesmiddelenfabrikant Bayer, die in 1898 de merknaam "Heroine" registreerde voor de stof. Inmiddels is de merknaam "Heroine" zo ingeburgerd dat het als soortnaam wordt gebruikt. Heroine is een sterk verslavende harddrug. Het werkt sneller dan morfine, daar bij de synthese van heroine acetylgroepen aan het morfinemolecuul gekoppeld worden. Heroine wordt meestal ingenomen door middel van inhaleren van de damp (chinezen). De heroine wordt als poeder op een stukje aluminiumfolie verhit waardoor de heroine smelt en daarna in dampvorm overgaat. Die damp wordt vervolgens door een rietje ingeademd. Vroeger werd het ook vaak via een injectie ingenomen, maar mede door de angst voor aids is die groep gebruikers kleiner geworden. Een andere methode is snuiven: het rechtstreeks opsnuiven van de heroinepoeder door de neus. Een overdosis heroine is levensgevaarlijk omdat het de ademhaling onderdrukt.


Heroine Reviews

  extreem hoesten by inhaleren medicinale hero´ne, elke haal god damm .

  Zegt het al by het roken ? van de hero´ne veelvuldig hoesten reeds paar maanden diverse malen artsen & testen gehad niks te vinden nu afspraak bij kno arts vanwege ge´rriteerde luchtpijp wie herkent dit .m.n neemt het niet eens serieus by de verstrekking

  Sterke punten
  Twijfel

  Zwakke punten
  Slechte zorg van personeel h.b.u.

  20 jaar zonder

  Heb er zo.n spijt van daar ik zoveel mensen pijn heb gedaan. Mijn ouders. Vriendin geslagen. 20 jaar verder kan ik er nog steeds niet mee leven. Nachtmerries. Afkicken en dan drank. Blijf de grenzen opzoeken. Is is een deel van mijn leven wat zal blijven. Iemand anders zijn eerste shot geven. Vergeef je jezelf nooit.!!!!!!!!

  Sterke punten
  Ben er vanaf gekomen

  Zwakke punten
  Drink te veel. Maar wordt steeds minder. De liefde overwint. Mijn broer is er aan overleden.

Schrijf je eigen review