4-hydroxybutaanzuur, veelal aangeduid met GHB, is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt, met name in de hersenen. In 1961 werd 4-hydroxybutaanzuur in het laboratorium gesynthetiseerd. In de jaren 60 en \'70 stond deze stof vooral in de belangstelling als slaapmiddel en anestheticum. Later werd het middel als drug geclassificeerd. Sinds de jaren 90 wordt GHB voornamelijk gebruikt als partydrug. Het is ook bekend onder namen als: ?-hydroxyboterzuur (ofwel gamma-hydroxyboterzuur, vandaar de afkorting GHB), liquid E, liquid X, everclear en g-riffic. GHB begint ongeveer 15 tot 30 minuten na inname te werken. Veel mensen krijgen van GHB een rustig, warm gevoel: verdoofd en aangeschoten bij lagere doseringen, en dronken bij hoge doseringen. Voor andere mensen zorgt het voor een opgewekte stemming, zij worden praterig. In de meeste gevallen vermindert het angsten en remmingen. GHB staat bij het grote publiek vooral bekend als een date rape drug. Het middel wordt wel gebruikt om de ander te verdoven en dan te verkrachten. GHB is bij regelmatig gebruik zowel lichamelijk als psychisch ernstig verslavend.

Reviews over GHB

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over GHB.

Bezoek GHB

Schrijf je eigen review over GHBDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.