Datura is de botanische naam van een geslacht van planten in de nachtschadefamilie (Solanaceae). Het geslacht bestaat uit ongeveer een dozijn soorten, die kruidachtig zijn of heesters. De doornappel (Datura stramonium) is in Europa en ook in Belgi� en Nederland de meest voorkomende soort. Als bij zovele nachtschadeachtigen zijn de planten rijk aan alkalo�den: deze komen in alle delen van de planten voor en zijn giftig en gevaarlijk. Alle leden van het geslacht bevatten de anticholinergische alkalo�den hyoscyamine, scopolamine en atropine. De reeds genoemde doornappel werd vanwege zijn gehalte aan alkalo�den gekweekt voor de farmacie. Amerikaanse indianen, en wereldwijde sjamanen, gebruikten planten uit dit geslacht om hallucinaties op te wekken. Het hallucinogene effect wordt veroorzaakt door bovengenoemde anticholinergische stoffen. Experimenteren met deze planten is echter bijzonder gevaarlijk. Het verschil in hoeveelheid benodigd voor het hallucinogene effect en een dodelijke dosis is bijzonder klein

Datura Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Datura.

Bezoek Datura

Schrijf je eigen review over DaturaDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.