Cocaine

Cocaine is een chemische verbinding die behoort tot de alkaloiden en wordt geëxtraheerd uit de bladeren van de cocaplant. Cocaine werd oorspronkelijk gebruikt als geneesmiddel maar wordt tegenwoordig gezien als een zeer verslavende harddrug. Cocaine valt onder de chemische groep der tropaanalkaloiden. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel en onderdrukt het hongergevoel. Andere benamingen in onder andere straattaal zijn ook wel coke, sos, sosa, sneeuw of wit. In zuivere vorm heeft cocaine een sterk stimulerend effect. Cocaine wordt in het uitgaanscircuit meestal via de neus geinhaleerd ('coke snuiven'). Cocaine wordt ook gebruikt door mensen die een grote prestatie moeten leveren en is een vrij dure drug ('yuppendrug'). Cocaine versnelt de hartslag en verhoogt de bloeddruk in dosis-afhankelijke mate. Tevens zorgt het ervoor dat het hart krachtiger samentrekt. Deze drie factoren leiden er toe dat het hart zwaarder belast wordt. Het eerste uur na cocainegebruik heeft men een 24 maal hoger risico op het krijgen van een hartinfarct, vergeleken met de gemiddelde bevolking.[


Cocaine Reviews

  coke: de witte sloper

  ik heb weleens een mooie poster gezien waar dit op stond, ik had het toen nog nooit geprobeerd maar was wel nieuwsgieriger geworden. Ik heb het een aantal keer gebruikt en ik er zijn positieve en negatieve dingen over te zeggen. Overall kan ik je het gebruik vooral afraden. Ja het is heel fijn om je geweldig te voelen maar daarbij is het praktisch onmogelijk om maat te houden bij alles wat je doet, drinken, praten, drinken, totdat je gaat slapen. Klinkt goed, totdat je wakker wordt, als een vegeterende degenererende zombie die tot niets meer in staat is en daarbij een aantal zwarte gaten van de avond ervoor en soms daarbij ook onverklaarbare verwondingen.... ik heb het nooit zonder alcohol genomen, zie er anders ook niet de toegevoegde waarde van in. Je kan gewoon veel meer drinken, maar zal de kater de volgende dag evenredig groot zijn. Dit wil je echt niet meemaken. Beste advies, dat is er niet, het is leuk maar je hebt het absoluut niet nodig. Beleef en beleef daarna ook andere dingen.

  Sterke punten
  je voelt je super, relaxt, positieve vrolijke uitstraling, geen enkele vermoeidheid

  Zwakke punten
  de dag erna ben je helemaal kapot, vooral lichamelijk, het is een party drug voor als je al moe bent maar fit wil/moet zijn. Als je verslavingsgevoelig bent. Doe het niet.

Schrijf je eigen review