Cafeine of coffeine, ook bekend onder de naam theine, matheine/mateine en guaranine, is een alkaloide die onder andere voorkomt in koffiebonen, thee, guarana en cacaobonen. Cafeine als zuivere stof is een wit poeder met een bittere smaak. Cafeine is ook de opwekkende stof in een aantal frisdranken zoals cola en in de tegenwoordig populaire energiedrankjes. Soms wordt cafeine toegevoegd aan pijnstillers zoals paracetamol om een mogelijke versterking van het analgetische effect en een verlengde werkingsduur te bekomen. Deze associatie wordt niet aanbevolen als standaard pijnstiller. Cafeine heeft ook enige invloed op de stofwisseling. Daarom is cafeine een veel gebruikt ingrediënt in populaire vetverbranders (fatburners). Cafeine heeft adrenerge effecten: het stimuleert het orthosympathische zenuwstelsel, de hartslag en de ademhaling. Vaak gaat het overmatig consumeren van cafeinehoudende dranken gepaard met een iets vlottere stoelgang dan normaal. Het opwekkende effect van cafeine begint meestal binnen een uur na inname en is na ongeveer vijf uren uitgewerkt.


Reviews over Cafeine

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Cafeine.

Bezoek Cafeine

Schrijf je eigen review over CafeineDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.