Alcohol

Alcohol wordt soms de 'nationale drug' genoemd: 'drug' omdat het een duidelijke uitwerking op de psyche (geest) heeft; 'nationaal' omdat het een aanvaard onderdeel van onze cultuur is. Alcohol wordt al erg lang gedronken. Niemand kijkt ervan op als er een glaasje gedronken wordt. Het is in de Westerse maatschappij in bijna alle sociale geledingen geaccepteerd. Alcohol wordt vaak in verband gebracht met gezelligheid. Dat wordt van kinds af aan al opgeslagen in de hersenen. Dit positieve beeld, dat vaak toeneemt in de tienerjaren, verhult meestal de negatieve kanten zoals agressie, verkeersongelukken, vandalisme en mishandeling onder invloed van alcohol. Hoe meer men drinkt, hoe minder men in staat zal zijn normaal te blijven functioneren. Men gaat zichzelf overschatten en dingen doen, vaak ook in groepsverband, die men nuchter nooit zou doen. arenacampus

Alcohol Reviews

  jksabgfcuyewl

  4e6u5rrrry

  Sterke punten
  j5yr

  Zwakke punten
  j5tr4

  Alachol kan je dingen laten doen die je normaal nooit zou doen

  Bij xtc wordt je bjvoorbeeld veel losser maar je natuurlijke remmingen blijf je houden. Bij alcahol daarintegen niet. Mensen doen dingen die ze normaal nooit zouden doen. En kijken er niet van op. Zo zie je vaak glazen met pis erin op het toilet, Omgegooide fietsen en ruzie. Je hoeft het niet eens bewust te misbruiken. Als je perongeluk wat te veel heb gedronge of je stemming verandert opeens kan je je raar gedragen.

  Sterke punten
  je bent tuig

  Zwakke punten
  Duur

  Meest geaccepteerde drug

  Alcohol associeer ik met genieten, gezelligheid en weekend. Meestal drink ik wijn en soms bier. Sterke drank ik bijna nooit, want dan zijn de nadelen groter dan de voordelen.

  Sterke punten
  - Ik vind sommige dranken met alcohol erg lekker (wijn, bier, soms een vodka of cocktail). - Wijnen kunnen de smaak van eten nog lekkerder maken - Samen wijn drinken vind ik gezellig

  Zwakke punten
  1 algemeen zwak punt: Men vindt het zo normaal dat iedereen alcohol drinkt, dat je je soms moet verantwoorden als je niet drinkt. Dat is toch eigenlijk niet normaal?! De andere zwakke punten, gelden voornamelijk na een te grote hoeveelheid alcohol: - kater - loslippig - (storend) hard praten - darmkrampen

  drank is "lekker"?

  Goede wijn is lekker, bier is ook lekker, maar als het je op een gegeven moment meer dan honderd euro per weekend gaat kosten (yeah) dan wordt het toch een beetje duur. Tegenwoordig beperk ik met tot een fustje bier of een flesje wijn per avond, maar daar blijft het dan ook bij. Als ik alcohol drink, dan voel ik me zeer prettig, al is het maar voor een korte tijd. Liefde maakt meer kapot dan drank ooit goed kan maken..... dat is het punt. Maar daar gaat het niet om... alcohol maakt me overigens wat blijer dan liefde. Waarom kan ik niet gewoon trouwen met drank! Aan beide zit helaas een kater vast... ik denk dat meerdere mensen hierover mee kunnen praten. De kater komt later zeggen ze weleens... Advocaat is een lekker drankje gebaseerd op eigeel.. 't is maar dat je het weet. Kortom.. Drank is mijn grote liefde en ik drink het met trouwe mate(n).

  Sterke punten
  Alcohol verbetert de gemoedstoestand, het is heerlijk en het komt gelukkig in heel veel verschillende soorten en mate(n). Het verbetert alles, maar thee is ook lekker. Alcohol biedt ook leuke mogelijkheden voor de verzamelaar van flessen, viltjes of glazen.

  Zwakke punten
  Het veroorzaakt extreme nadorst, het is duur en er zit eigeel in sommige soorten. Bijverschijnselen: hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, algehele brakheid en het is slecht voor de hersenen waardoor je niet altijd meer weet wat je aan het doen bent. Het veroorzaakt eigenlijk allerlei soorten pijn, maar dat weegt nog altijd niet op tegen de voordelen. Drank misbruik bestaat niet, tenzij je het weggooit.

  Mijn grote vriend op feestjes

  Met name op feestjes vind ik het gebruik van alcohol leuk, omdat het mij losser maakt en meer ontspannen. Ik heb alcohol echter niet per se nodig om mij zo te voelen, het is ook vooral een gewoonte en een sociaal gebeuren om alcohol te drinken. Na wat wijntjes of biertjes voel ik mij absoluut goed, maar zodra ik teveel alcohol drink verdwijnt dit positieve gevoel. Wanneer ik echt dronken ben, wil ik eigenlijk alleen nog maar mijn roes uitslapen! Met het verstrijken van de jaren merk ik ook dat mijn kater alsmaar erger wordt. Dit is voor mij een reden om toch wel minder alcohol te drinken dan vroeger.

  Sterke punten
  Het geeft een ontspannen gevoel. Het maakt je losser in de omgang en je kunt dingen beter relativeren.

  Zwakke punten
  Na teveel alcoholgebruik doe je vaak domme dingen en de kater de dag erna liegt er ook niet om.

Schrijf je eigen review