4-FMP is een stimulerende drug met empathogene eigenschappen. De geschiedenis als recreatieve drug is kort, en er is daarom slechts weinig bekend over de effecten op lange termijn. Bekend is dat het dezelfde chemische structuur heeft als amfetamine/speed, maar minder bijwerkingen kent. Belangrijkste effecten van 4-FMP zijn dan ook dat het veel energie geeft, stemmingsverbetering, dat je er wakker van blijft en dat het de eetlust verminderd. afkickkliniek

Artikelen over 4-FMP

De werking van 2CB

Wat is 2CB? 2CB werd in 1974 voor het eerst gesynthetiseerd door Alexander Shulgin. Het behoort tot de meestvoorkomende designerdrugssoorten in Europa en AustraliŽ en wordt heel vaak in combinatie met andere illegale drugs gebruikt. Meestal gebruikt men 2CB in combinatie met MDMA. Werkin [...]

4FMP wordt als alternatieve drugs gebruikt

Personen die zijn afgekickt van drugssoorten als xtc, mdma of pep zien in de 4FMP pillen een leuk alternatief. Het is gebleken, dat er ook een leuk feestje gebouwd kan worden met deze pillen. Daarnaast heeft men het probleem niet om een goede dealer te vinden of dat men opgescheept zit met pilletj [...]

Meer informatie over lachgas

De term lachgas verwijst naar de verbinding van stikstof en zuurstof in de chemische verbindingsformule N2O: Distikstof(mono)oxide. Dit middel werd vooral vroeger in ziekenhuizen en door tandartsen ingezet als anestheticum om mensen tijdelijk te verdoven. Daarnaast is de toepassing van N2O ook in de [...]

Reviews over 4-FMP

  • Tijdje terug ben ik een avondje naar Ruigoord geweest met een vriendin. Ik was niet van plan iets te gebruiken en heb me die avond vrij rustig gehouden. Gezien iedereen toch mooi aan het genieten was, voelde ik dus wel een soort van gemis. Via via kreeg ik dus een capsule. Om 4 uur 's ochtends heb ik er dus 1 genomen (160 mgr, ben zelf 1.65 m en 56 kg). Ik had wel een grote maaltijd gehad, maar dat was dus om 19u, wat wel 9uur verschil maakte.

    In het begin voelde ik me heel chill, alles was mooi en leuk. Niet het gelukzalige gevoel wat je met xtc hebt, maar wel heel fijn. Ik besloot te chillen in het paddenstoelenhuisje en het was gezellig.

    Tot op het punt dat mijn hoofd begon te bonken van de pijn. Het voelde alsof mijn hersenen gepureerd werden in mijn hoofd, een echte marteling. Ik kreeg toen ook hittegolven en zweette als een otter. Het was voor mij op dat moment onmogelijk om te praten of wat dan ook. Ik kon niet eens bedenken om mijn jas uit te doen of gewoon naar buiten te lopen.

    Een vriendin van me had me binnen gevonden en vroeg me of ik mee naar buiten wilde gaan. Ja, dat wilde ik. En als een zombie slofte ik achter haar aan. Mensen praatten tegen me, maar ik kon niet bijhouden wat ze tegen me zeiden en al helemaal niet reageren. Ik ben ergens op een bankje gaan zitten.

    Daar op dat bankje, is een of andere kerel naast me komen zitten. Hij begon me te aaien, wat op zich wel fijn was, menselijk contact. Hij begon aan mijn oor te likken en rare dingen te fluisteren. Alhoewel ik me niet angstig voelde, was ik zo van de wereld door de pijn en verwardheid dat ik niet eens mijn hoofd kon draaien om op te kijken wie er naast me zat. Ik heb zeker geen idee hoe lang ik daar heb gezeten met die vent!

    Om half 8 toen de zon begon op te komen, heb ik mijn kracht bij elkaar geraapt om om te kijken. Ik schrok zo erg van hem en het idee dat iemand voor weet ik hoe lang aan mijn oor heeft zitten sabbelen dat ik ben weggelopen. Ik zocht de vriendin met wie ik erheen was gegaan. Zij zat bij het kampvuur. Ik vluchtte daarheen, maar alle zitplaatsen waren bezet. Om dichtbij haar te staan en zo ver mogelijk van hem, ben ik te dichtbij het vuur gaan staan. Ik voelde de hitte schroeien aan mijn broek, maar had geen reflexen om daar weg te springen. Toen de pijn aan mijn been mij te veel werd en ik me geen raad wist ben ik op de bank op mensen gaan zitten. Ik heb daar denk ik nog ruim een uur gezeten en voelde me daar langzamerhand wat beter. Hoewel ik wist dat ik op mensen zat en zonder nadenken reageerde op wat ze zeiden, realiseerde ik me niet wat ik aan het doen was.

    Thuis kon ik met geen mogelijkheid slapen. Alhoewel ik me wel opgewekt hebt gevoeld de rest van de dag. Heb die avond daarop pas een beetje kunnen slapen. Maandag was ik weer naar college gegaan. De drukke collegezaal werd me te veel en ik ben tijdens de pauze vertrokken. Het lopen door de centrum van Amsterdam was angstaanjagend. Ik heb op mijn weg naar de tram, het gevoel gehad achtervolgd te worden. Mensen die in de tram of gewoon om me heen een gesprek hadden met elkaar beangstigden mij ook. Ik had het gevoel alsof iedereen tegen mij schreeuwde en had de neiging om te gillen. Ben toen gaan hyperventileren. Toen ik thuis was ben ik daarna een paar dagen niet de deur uit geweest.

    Nooit meer dus.

    Sterke punten
    Babbelen
    Opgewekt gevoel

    Zwakke punten
    Knallende hoofdpijn
    Droge mond
    Verwardheid
    Paniekaanval
    Slapeloosheid

    Door Anoniem op 1 juli 2015 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Afgelopen weekend heb ik ťťn van de beste festivals tot nu toe mee gemaakt, Awakenings Festival. Hier ging ik 2 dagen lang heen, en dus dť struggle.. welke dag ga je nu druggen?

    last minute heb ik uiteindelijk besloten om day 1 4fmp te nemen. Dit had ik nog nooit eerder gehad. Verder ben ik aardig goed bekend met XTC.

    Dag 1 awakenings:
    rond kwart over 2 waren we aangekomen op het o zo mooie awake. Na de boel te hebben verkend, gingen we rond half 5 maar eens slikken. Na ongeveer 3 kwartier begon ik me al wat energieker te voelen. Langzamer hand voelde ik me licht en opgeluht in mijn hoofd. Dit was een erg fijn gevoel. Ik werd/had blij, energiek, zin om te dansen, praatkick en tintelingen. Wel had ik, als ik met iemand in gesprek was, de hele tijd vergat waar ik het over had, zweette veel en maalende kaken. al deze effecten hielden ongeveer aan tot 8 uur/half 9, dus ongeveer 4 uur. om half 9 heb ik een kwartje xtc er bij genomen. Dit verlenge het gevoel, werd er wel een klein beetje waus van maar niet vervelend. Die nacht heb ik misschien 3 uurtjes kunnen slapen met moeite.

    Dag 2
    toen ik wakker werd voelde ik me erg moe en toch wel een beetje down. Ook had ik hele erge (spier)pijn in mijn kaken. Maar ik moest er toch echt aan geloven, dag 2 van Awakenings kan je natuurlijk niet missen. Rond half 3 waren we weer van de partij en twijfelde nogal of ik weer zou druggen of niet. Uit eindelijk na veel twijfels en 10 minuten op de wc te hebben gezeten, heb ik uit eindelijk toch weer om half 5 4fmp geslikt omdat dit me beter beviel dan xtc. Stiekem wachtte ik met veel spanning af. Na een uur begon ik me wat energieker te voelen en een klein beetje blijer met praatkick. Je kon het een beetje vergelijken met een achtbaan (ups&downs) dan voelde ik me even heel chil,dit hield zich misschien 3 minuten aan en dan verminderde dit zich weer. Het was niet echt het zelfde gevoel als dag 1, het was allemaal erg matig en afwachtend, wat ik overigens ook wel had verwacht. Ook had ik de hele tijd een hele droge mond, erger dan normaal. Ik heb om half 9 een kwart van een kwartje genomen, om te kijken hoenik hier op reageerde en omdat ik het toch een beetje creepy vond 2 dagen achter elkaar te druggen. Hier reageerde ik niet op Na een uur en een kwartier. Dus rond kwart voor 10 besloot ik toch nog een kwartje te nemen. Deze sloeg wel aan en werd dan ook erg leip. Niet echt het spacende gevoel, maar wel wat tintelingen en gewoon het typische gevoel alleen lichter.

    om 11 uur was het festival afgelopen, ook na het uren wachten op de pendelbussen ging ik nog best prima. Eenmaal op amsterdam centraal ging ik bad. Ik voelde me niet goed. Misselijk, hoofdpijn en hartkloppingen. Dit hield zich ook erg lang aan. Toen ik thuis was viel ik dan wel weer meteen in slaap, gelukkig!

    Vandaag werd ik nog al met een leeg gevoel wakker, het zelfde als wat je bij X voelt. Beetje somber en moe maar opzich wel oke. Verder op de dag nog steeds last van hartkloppingen en hoofdpijn, ook steken bij mn slaap. Ook heb ik moeite met eten, zelfde als bij xtc dus.

    Ik lig nu op de bank met hoofdpijn en ga straks lekker mn bed in.

    Conclusie:

    Ik vind 4fmp zeker veel chiller dan XTC. En raadt het dan ook iedereen aan. de nadelen zal je met elke drug wel beleven en daar moet je gewoon op voorbereid zijn. Soort van karma. Wel raadt ik aan om gewoon niet 2 dagen achter elkaar te druggen. Want je hebt er gewoon niet zoveel aan en is nog slechter dan dat het al is. Ik ga het deze week beleven hoe ik me ga voelen.

    En ik raad jullie zeeeker weten aan om een keer naar Awakenings te gaan.

    Kusje

    Sterke punten
    Energiek
    Zin om te dansen
    Blij
    Praatkick
    Tintelingen
    Licht in je benen

    Zwakke punten
    Zweten
    Strakke kaken
    Droge mond
    Misselijk
    Hoofdpijn
    Hartkloppingen

    Door kim op 29 juni 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb 4fmp genomen op Awakenings.
    Ik heb wel eens geŽxperimenteerd met XTC maar ik vond dat niks dus mijn plan was eerst om op Awake mdma te nemen tot dat een vriend zei dat ik echt 4fmp moest proberen omdat het ontzettend chill zou zijn en ik wel de pep en het euforische gevoel zou krijgen van XTC maar dat het niet zo heftig zou zijn. Dus ik besloot om het maar uit te proberen.

    Ik heb op Awake 1 van de mooiste dagen van me leven gehad. Me lichaam kon niet meer stoppen met dansen, mijn hoofd tintelde op een fijne manier en ademen voelde pampa nice. Maar in mijn hoofd voelde ik me gewoon 'normaal' ik was helder en nog instaat om dingen te relativeren. Ook vond ik het fijn dat ik niet grote pupillen of malende kaken kreeg. Als je me hoofd zag kon je niet bedenken dat ik iets had genomen.

    Op een gegeven moment aan het einde van de avond werd ik erg duizelig en ging ik even zitten. Ik werd misselijk en kreeg een enorme zweet uitbraak. Toen ik opstond kwam er gal naar boven dus ik haastte me naar de toiletten maar het lukte me niet om het tot daar op te houden en gaf midden op het festival terrein over. Ik ben direct naar huis gegaan, op de scooter (wat ik btw zwaar afraad, ben 2 x bijna aangereden) thuis heb ik nog een paar keer overgeven en viel ik bijna flouw, ik kon niet eten en niet slapen. De volgende dag was ik niet instaat om ook maar iets te doen. Ik bleef aan een stuk door trillen, ik voelde me duizelig en misselijk en had enorme zweet uitbarstingen en had weer een paar keer overgeven. Niet heel chill en ben niet van plan om deze drug weer te nemen.

    Achter af sprak ik een vriend die vertelde dat hij deze drug ooit had gesnoven en als gevolg allemaal zweren kreeg in zijn neus. Het blijkt dat 4fmp ontzettend agressief is en enorm brand waar door als je niet goed eet, het in de slijmvlies van je maag kan branden. Dus als je toch besluit deze drug te nemen, raad ik aan om je zelf er toe te dwingen okal heb je er echt geen zin in, op zijn minst een banaan te eten of wat melk te drinken.

    Door marieke op 29 juni 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • De eerste keer dat ik de drug 4FMP gebruikte was op het festival Rebirth in het Brabantse Haaren. Ik was eigenlijk niet van plan om iets te gaan doen dat weekend, en had daarom ook enkel een paar pilsjes op. Een vriend van me kon via via zo aan de 4FMP komen, en we dachten van waarom proberen we het niet. Als eerst braken we de capsule open en verdeelde we het fifty-fifty. Na zo'n half uurtje begon hij met werken, een fijn gevoel, vrolijk en opgewekt met heel veel energie. Een tijdje later pakte ik nog een hele capsule erbij. Het fijne aan de 4FMP vind ik dat je er niet zo ''vaag'' van wordt als bij XTC. Het nadeel was voor mij echter het slapen, ik heb die nacht iets van twee uurtjes geslapen, niet echt fijn als je de volgende dag naar school mag.

    De tweede keer dat ik 4FMP gebruikte was tijdens koningsdag, bij het festival Supersized Kingsday, dit was vergelijkbaar met wat er was op Rebirth. Alleen toen heb ik iets beter geslapen als met Rebirth.

    De derde keer was op het festival Harmony of Hardcore. Deze keer pakte ik om te beginnen een 4FMP. Deze begon te werken zo'n drie kwartier, en zo'n uur later pakte ik er nog een halve XTC-pil (Oranje Shell). Deze begon na zo'n half uurtje in te werken. Dit was niet de eerste keer dat ik XTC pakte, maar wel voor het eerst sinds een aantal maanden tijd. De XTC werkte zoals die normaal ook werkte en daar in totaal twee van genomen, om de twee uur een halfje. En van de 4FMP kreeg ik nog steeds veel energie waardoor ik de hele dag heb staan stuiteren. Ook die nacht erop heb ik weer niet zo geweldig geslapen.

    Hiernaast heb ik het ook nog op eenzelfde manier gebruikt op Intents Festival, alleen werkte de XTC iets minder. Hierdoor de hele tijd bij blijven pakken zonder echt resultaat, wat wel jammer was. Een vriendin van me hield de pillen gelukkig bij, en gebruikte die dag zelf niks, maar zag wel dat het vrij weinig zin meer had om bij te pakken, en heeft me toen niks meer gegeven. Wel bleef ik ondertussen volop stuiteren van de 4FMP, die ik er toen twee op had.

    Ik heb 4FMP dus een aantal keren gebruikt, en gelukkig (nog) geen slechte ervaringen mee, enkel goede. Ik weet niet of dit ligt aan de kwaliteit van de 4FMP ligt, die toch wel redelijk goed is, of aan mijn persoonlijk.

    Het fijne aan 4FMP is dat het wel samen te gebruiken is met Alcohol of XTC. Ik zou het er echter niet te bont mee maken, want je weet niet wat of wanneer het allemaal fout kan gaan. Als je het gebruikt met XTC zou ik het per halfjes bijpakken, dan kan er ook niet zo veel verkeerd gaan. Mocht het toch verkeerd gaan kun je altijd even een stukje lopen en een rakketje pakken, dan gaat het van eigens wel weer beter. Ik geef zelf mijn pillen als we binnen zijn op het festival aan iemand anders, zodat die kan bepalen of het wel goed gaat etc. Uiteraard wel bij iemand die ik vertrouw en al een behoorlijke tijd ken.

    Al met al dus leuk om te gebruiken, en in mijn mening ook niet al te gevaarlijk, al blijf ik er wel mee uitkijken.

    Sterke punten
    Fijn gevoel
    Vrolijk gevoel
    Scherp (zintuigelijk)
    Veel energie
    Je wordt er niet zo vaag van (het is maar wat je zelf het liefste hebt)
    Makkel

    Zwakke punten
    Slapeloosheid
    Droge mond
    Je wordt er niet zo vaag van (het is maar wat je zelf het liefste hebt)

    Door Brabo Vught op 17 juni 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Vorige zomer was het wel weer eens tijd voor een festivalletje. Ik en een goede vriend hadden tickets gekocht voor Nomads in Amsterdam en rond een uurtje of 3 uur 's middags kachelden we daar rustig heen. De alcohol van de avond ervoor had nog steeds zijn uitwerkingen en dus voelde ik me niet helemaal op de top van mijn kunnen.

    Festival begon, muziek was lekker maar ik miste energie. Vriend van me bood me 4FMP aan, had er nog nooit van gehoord, maar hij deed het wel vaker en vertelde me dat het goed spul was. Het zou me een trip van een aantal uurtjes (5-6) geven en daarna rustig afzwakken zodat ik prima zou kunnen tukken die avond. Het klonk goed en dus gooide ik een capsule met ongeveer 150mg erin.

    Het eerste uur was fantastisch. Ik voelde me scherp, zelfverzekerd en gelukkig. Niet het gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je aan het pieken bent van de XTC maar desalniettemin erg chill. Er begon wel een zeurende hoofdpijn op te komen en dus besloot ik om in plaats van een biertje wat water en/of cola te gaan drinken. Een uur verder had de hoofdpijn zich geŽvolueerd tot een ontzettende irritante een kloppend geheel en het water drinken etc hielp totaal niet. Ik besloot om naar de EHBO post te gaan om wat tegen m'n hoofdpijn te halen.

    De mensen van de EHBO, goddank, vertelde me dat ze eerst wat testjes met me wilden doen. Just to be sure. Mn bloeddruk was veel te hoog, mijn hart klopte a-ritmisch en ik was aan het wegzakken. Tijd om een ambulance te bellen. Ik herinner me geen ruk meer van de rit in de ambulance die met loeiende sirenes naar het meest dichtbijgelegen ziekenhuis roste maar ik scheen er nogal slecht uit te zien. In het ziekenhuis aangekomen ging het wat beter. Een doktor had me een aantal zeer sterke tabletten tegen pijn gegeven en ik kwam ook wat meer tot rust. Het ging beter. Tot op het punt dat ik niet meer kon praten. Een dokter vroeg me iets en ik had het antwoord in mijn hoofd maar ik kon het gewoon domweg niet meer zeggen. Mijn lichaam deed niet meer wat ik wilde dat het deed. Ik raakte compleet in paniek en de doktoren hebben toen besloten om me naar de een afdeling in het ziekenhuis te brengen waar mensen liggen die net niet in levensgevaar zijn maar waar wel permanent op gelet moet worden.

    Aldaar viel ik bijna in slaap toen ik een soort hart aanval kreeg. Het enige wat ik mij herinner is dat ik weer compleet in paniek raak, ik HELP schreeuw, en flauwval. Een paar uur later word ik wakker en kan mijn benen niet meer bewegen. Ze hadden me een tranquilizer gegeven om mijn ongecontroleerd op een neer schokken te stoppen.

    De dag erna, nadat een cardioloog me op het hart had gedrukt dat ik geluk had gehad en er niets kapot was in m'n lichaam, mocht ik naar huis. Heb daarna 4 weken last gehad van migraine en heb nog regelmatig angstaanvallen.

    4FMP mag dan wel een makkelijk alternatief zijn voor XTC maar ik zou het toch iedereen willen afraden. Het is waar dat ik brak was die dag, dat daardoor mijn lichaam al gedehydrateerd was en dat ik moe was maar het feit dat deze drug dit effect had op mijn welzijn heeft mij heel erg geschokt. Kijk aub uit als je dit gaat doen. Ik wens niemand toe wat ik die nacht heb meegemaakt.

    Sterke punten
    Zelfverzekerd gevoel
    Scherp
    Gelukkig

    Zwakke punten
    Hoofdpijn
    Verlies kunde om te praten
    (hart) aanval
    Gevaarlijk

    Door Bakka op 28 mei 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb nu twee keer 4fmp gebruikt, een goede en een slechte ervaring.

    Eerste keer 100mgr capsule genomen. Erg positieve ervaring gehad. Na een uurtje/anderhalf voel je je ineens erg lekker, ontspannen, muziek is fijn, mensen om je heen zijn tof enz. Het werkte wel lang door. Ik was overdag op n feest, nam de capsule om 16:00u en om 23:00u merkte ik het nog steeds. Inslapen ging wel wat lastig, maar na een uur sliep ik. Ik heb tussendoor wel n paar biertjes gehad. Dit was n goede ervaring.

    Door de positieve ervaring, besloten om het nog eens te nemen. Nu op een feest 's avonds. Ik dacht dat ik een capsule van 125mgr kreeg, ik nam deze om 22:30u. Begin was weer t zelfde, ging lekker, dansen, goede sfeer enz. Na 4uurtjes nog n beetje uit n 2e capsule gehaald, een snufje ong. Na een uur kreeg ik t bloedheet, ook al dronk ik veel water, mijn mond bleef kurkdroog. Ik kon maar niet stoppen met dansen, heel maf gevoel. Bij het naar huis gaan dacht ik, ja het is wel weg nu. Niet dus! Ik heb wakker gelegen tot 9:30u, moest vaak naar toilet. Hartkloppingen, alsof ik aan t hardlopen was. Uiteindelijk met pijn en moeite 2uur geslapen. De dag erna nog steeds n kurk droge mond, raar gevoel met lopen. Autorijden voelde helemaal raar, achteraf vermoed ik dat alle prikkels gewoon teveel waren. En 's avonds merkte ik dat de lichtjes weer heel fel waren (daar heb ik altijd last van, ook met mdma en XTC). Door de wijntjes die ik dronk leek het weer sterker te worden.
    Al met al heeft deze dosis dus bijna 24uur gewerkt!

    Bij navraag bij vrienden die dit ook deze avond gebruikt hadden bleek dat de capsules geen 125mgr waren maar 150mgr. Met dat beetje erbij heb ik dus echt een te hoge dosering gehad (1.65m 58kg).

    4fmp kan n drug zijn waar je een topavond mee kan hebben, mits je de goede dosering neemt.
    Let dus echt op de dosering en neem dus niet zomaar wat bij.

    Sterke punten
    Overall fijn gevoel
    Geen 'dreun' zoals bij XTC, het komt in n 'golf'
    Bij juiste dosering, geen waus gevoel
    Minder kauwneiging

    Zwakke punten
    Doseren blijft lastig, bij te hoge dosering;
    Droge mond
    Overactief
    Niet/slecht (in) slapen
    Hartkloppingen
    'Afwezig' gevoel

    Door Anne op 24 mei 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 4FMP was voor mij de allereerste partydrug die ik heb gebruikt tot nu toe. gekregen van een vriendin van mij die aanraadde voor mijn eerste keer drugs om het rustig te doen en dus te beginnen met 4FMP, vond het er maar raar uitzien in de capsule, leek op soort zandachtig en ook de kleur daarvan.
    Eenmaal de capsule gedeeld te hebben met een vriend van mij ( wat nog best moeilijk was om te delen..) na het ingenomen te hebben zijn we naar de mainstage gegaan van Beat The Bridge kingsnight arnhem. Lekker aan het dansen en na om en nabij 30/45 min voelde ik mijn hoofd langzamerhand heel erg lekker kietelen (of hoe je het ook wilt beschrijven.) Na dat moment werd alles veel leuker en ook euforischer. Waar ik enorm blij mee was is het feit dat ik niet zoals met XTC enorm raar ging doen met mijn mond. Alles in mijn gezicht bleef ''stationair'' behalve dat mijn pupillen wel groter waren als normaal maar daar heb je gelukkig zonnebrillen voor.. Verder heb ik echt een top feestje gehad, alleen wat ik ''jammer'' vond is dat de drug nogal snel was uitgewerkt omdat we beiden een halfje hadden genomen. De vriendin van mij vertelde dat het geen kwaad kon als ik nog een halfje zou nemen. Zo gezegt zo gedaan, en de space begon weer opnieuw alleen nu leek deze iets krachtiger en kreeg meer energie en begon veel te praten en genoot nog meer. Uiteindelijk is het feestje afgelopen en ben naar huis gegaan en heb ongeveer 1 uur nog wakker gelegen van een iets verhoogde hartslag. Daarna in slaap gevallen zonder problemen, het wakker worden had ik werkelijk nergens last van en stond met een lach op mn gezicht op. Het bekende bij XTC met slapen en opstaan, alleen ik heb ervaren met 4FMP dat ik de dagen erna geen zogenoemde ''Dipday'' had waar ik heel erg blij mee was!

    Kort gezegt : vond het een hele fijne ervaring en heb mezelf voorgenomen als ik weer een partydrug zou nemen op een festival dat het 100% weer 4FMP zou zijn.

    Sterke punten
    Lekker gevoel
    Meer energie
    Geen ''Dipday'' ervaren

    Zwakke punten
    Snellere uitwerking als verwacht
    Iets verhoogde hartslag na feest

    Door anoniem op 18 mei 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • WE <3 4fmp

    Waarom je het wel moet nemen:

    Begon heel geleidelijk en rustig aan.. Je gezicht gaat kietelen en je armen wat heel grappig was en de airco voelde als warme wolkjes dat op mijn huid kwam. Veel energie. Goed kunnen dansen.. Lichte hele lichte roes denk beetje als joint te vergelijken maar iets sterker. Nadeel dat het na 2 uur voorbij aan het gaan was.. Ik had alleen niet alles in 1x gedaan dus kon nog wat bijnemen maar dat was ook na 2 uur voorbij. Minder dan de eerste keer toen ik het op had maar wel heel chill! Normaal kan je met XTC zo balen als het gevoel weg gaat maar ook zoals aan het begin, ging dit heel geleidelijk. Dit zorgde voor een blijvende chille roes, Super ontspannen.. Alles is heeeeel vrolijk om je heen. Niet dat obsessieve van oh ik hou van iedereen en ik moet die explosie blijven voelen maar gewoon normaal.. alleen ben je veel vrolijker. Ik werd er super sociaal van IK HEB ZELFS VRIENDEN GEMAAKT! ik!! ;) . Normaal gesproken wil ik alleen dansen en dansen en dansen en met rust gelaten worden.. Een vriend van me had aangegeven dat ik nog iets bij kon nemen van XTC. Halfje gedaan aangezien het ander helemaal uitgewerkt was na 4,5/5 uur. Nou jongens! Ik kreeg me toen een explosie! Op een positieve manier maar hij kickte zo hard in! Niet normaal! Het leek echt weer op 1 van de eerste keren ooit! Had absoluut nog te maken met die roes. Door de 4fmp bleef ik heel actief en wakker en door de XTC beetje spacy! Al met al een aanrader! Alleen ja super wakker! Op de terug weg zag ik er ook gewoon normaal uit voorzover dat mogelijk was na 10 uur dansen. Maar totaal niet het zelfde als met XTC omdat je gewoon veel minder op hebt dan normaal. Maar het effect bij mij was wel intenser! Ik raad het aan!

    Sterke punten
    Teveel om op te noemen.
    Het paste echt bij mijn karakter.. Gewoon vrolijk tot een huppelend gevoel, dansen, chill, ontspannen, niks moet alles mag, ik werd er veel socialer van. Kietelend gevoel in je gezicht! Was zo leuk!

    Zwakke punten
    Ja na 5 uur voelde ik het toch echt minder. En dat maakt opzichzelf niet uit maar iedereen om je heen stond helemaal te spacen. Feest duurde ook nog 5 uur dus door de XTC een geweldige avond gehad!

    Door DaniŽlle op 20 april 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • 2 dagen geleden heb ik voor de eerste keer 4fmp gehad.

    Ik gebruik ongeveer 1 keer per maand xtc op festivals, heb een vrij stevig figuur en ik weet van mezelf dat ik aardig wat kan verdragen.

    Het festival duurde van 13:00 tot 01:00, in tegenstelling tot de andere reviews ben ik rond half 2 begonnen met xtc en heb in totaal ongeveer 2.5 tot 3 pillen gehad van 180mg mdma, rond 11 uur kreeg ik het gevoel dat ik nog wel iets bij kon nemen maar we hadden niks meer bij ons tot ik een bekende tegen kwam die wel nog 4fmp had. Dit heb ik dus genomen en weet helaas niet hoeveel er in de capsule zat.

    Omdat ik al xtc had gebruikt kwam ik dus niet langzaam in de roes zoals anderen het beschrijven en ik was ook al goed aan het hallucioneren. Maar het xtc effect werd super versterkt en ik heb goed door kunnen dansen tot het einde van het festival. Ik heb veel alleen rondgelopen en kennis gemaakt met noeuwe mensen.

    Ik heb wel de hele tijd met mijn kaken liggen spelen tot ongeveer 04:00 toen ik thuis kwam. Toen ik eenmaal in mijn bed lag was ik helemaal kapot en heb heerlijk geslapen zonder lang wakker gelegen te hebben.

    De dag erna was ik al rond 10 - 11 uur smorgens wakker en voelde me vrij goed, alleen een beetje spierpijn van het dansen en pijn in mijn kaken.

    Alles bij elkaar heb ik me nog nooit zo lekker gevoeld door drugs.

    Sterke punten
    super combinatie met xtc
    Euphorisch gevoel
    Veel energie
    Je kunt makkelijk met mensen praten

    Zwakke punten
    er is helaas weinig bekend over gezondheids klachten

    Door Anoniem op 13 april 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ter info : vrouw 31 53kg
    ervaring met xtc

    Om 4a5 maanden gebruik ik wel eens xtc gewoon thuis samen met mijn vriend omdat ik het op feestjes niet echt prettig vind en een controle freak ben en thuis me beter op mijn gemak voel.we hadden gehoord over 4fmp van een vriend van ons die een soord van tester is en wel lekker chill is om te doen. Als ik weet dat we gaan gebruiken dan bereid ik me daar op voor door de week er voor extra gezond te eten. Op zaterdagavond rond 21uur een pilletje genomen na een half uur begon het te werken tintelende gevoel over mijn hele lichaam wat wel lekker chill was niet die zware klap wat je krijgt van xtc erg helder in je hoofd lekker muziekie op en verstand op nul gewoon over je heen laten komen de eerste 2 uur erg genoten vrolijk en veel praten muziek is dan nog beter dan hoor je echt alles. Na 2 uur had ik toch zo iets het is chill maar toch lieverd die knal van xtc. Maar goed we hadden een leuke avond nacht. lopen door de kamer ging ook goed en plassen was geen probleem drinken ging ook wel. Na een uurtje of 4 begon ik toch een beetje honger te krijgen en eten lukte ook nog niet veel maar wel iets. Na een uur of 6 begon ik verschrikkelijke hoofdpijn te krijgen en misselijk rond half 5 in de ochtend naar bed toe gegaan inslapen ging makkelijk niet echt onrustig zo als je hebt met xtc. Rond de middag opgestaan eten ging niet van harte en nog steeds hoofdpijn de rest van de dag en avond dat zeurderige gevoel in mijn hoofd wat ik 2 dagen later nog had. Zelf ga ik het niet meer nemen vanwege de hoofdpijn verder was het wel chill. Dan liever xtc en een vette kater de dag er na

    Sterke punten
    Geen zware klap als met xtc
    helder

    Zwakke punten
    Hoofdpijn
    misselijk
    niet echt het love gevoel als met xtc

    Door Betty op 12 april 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ik heb al rond de 10 keer 4fmp gepakt altijd capsules van 200mg en is me nooit slecht bevallen de laatste 3 keer heb ik ook 2 capsules van 200mg gepakt afgelopen zaterdag had ik masters of hardcore en zit nu alleen al 3 dagen met erge spierpijn en trillinde spieren verder vind ik het een geweldige drug

    Door Martijn op 1 april 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Tweemaal genomen tot nu toe, beide keren zeer positief waarbij de laatste keer het mooiste feest van mijn leven. Ipv dat het inslaat als een meteoriet a la halfje XTC, zeilt 4fmp heerlijk relaxed binnen. Geen gejaagd gevoel maar een chill klavertje vier op je schouder als het ware; alles loopt goed. De hierboven beschreven electric tintelingen in eerdere reviews kan ik beamen, eveneens het euforische en opgewekte gevoel: dansen!!! Daarbij hier en daar een knuffel en wilde nieuwe vrienden te maken, maar voelde me ondertussen compleet helder.
    Bij mijn tweede ervaring, op Melt Festival, na 4-5uur op 4fmp onbezorgd lekker los te zijn gegaan, een kwartje xtc(40mg) bijgenomen. Dit nog driemaal herhaald na 2 uur en maaaaan ik heb me nog nooit zo goed gevoeld... en tot laat in de volgende ochtend doorgedanst, op 1 xtc pil... wow!
    Ik heb zowel de eerste als tweede maal slapeloosheid ervaren na 4fmp gebruik, alhoewel dit de tweede keer best welkom was;) Mijn advies zou daarom zijn nooit meer dan 1x 4fmp capsule per feestje te nemen. Mocht je toch "MEER!!" willen na aantal uur; begin dan met ietsiepietsie xtc: is een geweldige combo.

    Na eerste keer alleen 4fmp volgende dag brak met name door fors slaaptekort. Geen opvallende dopaminerge dip bemerkt. Tweede maal, tsja...Weekje herstel na intens weekend;)

    Volgende feest combineren met 2cb/kanna/sativa, ben benieuwd...

    Sterke punten
    Zeilt heel chill binnen
    Je voelt je niet kneiterwappie
    Prima voor op festivals
    Lekker tintelingen
    Prima werkingsduur
    Kan goed gecombineerd worden met andere dubieuze middelen
    Tot nu toe nog geen opvallende dip bemerkt

    Zwakke punten
    Je voelt je niet kneiterwappie
    Slapeloosheid en enige hartkloppingen tot zeker 12u na inname
    Weinig bekend over schadelijkheid!
    Snel bijwerkingen in hogere dosering

    Door Yojo op 27 maart 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst 4fmp genomen op een drum n bass feest. Ongeveer 3 maanden hiervoor heb ik xtc gedaan. 3 kwartjes.
    Toen ik binnenkwam had ik het ingenomen, ik had een hele geslikt.
    Ik was aan het dansen en na ongeveer 3 kwartier kikte hij in. Heel langzaam begon ik me heel chil te voelen en werd ik heel energiek. Toen heb ik echt heel lekker gedanst. Een vriendin van me wou roken dus toen gingen we samen naar de rokersruimte en heb ik met heel veel mensen gepraat want kletsen is heel leuk.
    Na dat ik een tijdje lekker ging heb ik nog 1 kwartje xtc genomen die ik nog over had. DAT WAS EEN HEEL GOED IDEE VOOR MIJ!! Dan heb je toch nog een beetje de space van xtc en de energie van 4fmp. Ik had ook een caleidoscoop mee en dat was heel space en heel mooi en je maakt er heel veel vrienden mee. (Zelfs de host keek er even doorheen)

    Ik had bij x geen last van een dip en bij 4fmp al helemaal niet. Ik kon niet slapen dus ik ging gewoon in mijn bed muziek luisteren. Ik kon ook gewoon blowen, dat was wel heel chil!

    Ik zou zeggen: weet wat je neemt en weet vooral hoe je zelf bent met drugs. Als je je goed voelt kun je best nog xtc nemen en of blowen.

    Veel space plezier en dit is zeker een aanrader!

    Sterke punten
    - Energie
    - Vrolijk
    - Handen wassen!

    Zwakke punten
    - Niet kunnen plassen
    - Niet kunnen slapen

    Door Macha op 8 februari 2015 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben sinds enkele maanden xtc aan het gebruiken op festivals en dance-feesten. Daarvoor dronk ik altijd alcohol en kan best wel wat hebben (postuur is bij zoiets ook van belang)

    Los van mijn eigen ervaring lijkt het mij goed en verstandig om in het achterhoofd te houden wat jijzelf wel en niet goed kan hebben, dus o.a. hoeveel weeg je, wat drink en/of gebruik je normaal zelf en hoeveel gebruik je.
    Wat een ander gebruikt hoeft voor jou niet automatisch ook prima te zijn.

    Aan het begin van de avond heb ik 1 4-fmp capsule gebruikt en van vrienden vernomen dat deze na een half uur, tot een uur zou werken. dat klopt. je voelt hem goed aankomen maar ook dat duurt even voordat dit op zijn top is (wacht dus altijd even met bij pakken van bijvoorbeeld een pilletje). na anderhalf uur ging ik lekker. stil zitten was geen optie als je op een leuk feest bent. ook ben je enthousiast en blijf je maar aan het praten. (verschilt natuurlijk ook per persoon).
    Pupillen zijn misschien iets groter, maar bekende die van mijn gebruik niets wisten hebben absoluut niets door gehad (groot verschil met xtc dus).

    ruim 2 uur na inname van 4-fmp (dus een ruim uur na werking) ging ik nog steeds prima. Als je even weg bent van de muziek en je praat even rustig met iemand kun je ook gewoon rustig even genieten. je bent dus vrij helder erbij aanwezig in tegenstelling tot xtc. (persoonlijk heb ik met xtc dat je maar blijft gaan). naar mijn eigen ervaring is 4-mpf dus iets rustiger als xtc en je bijwerkingen zijn minimaler. (ik had een 170 gram capsule).

    Een uur later besloten om een halve xtc erbij te gebruiken. dit ging prima. Het werd iets warmer en je komt weer in de 'bekende' fase van extase die je als xtc-gebruiker gewend bent.

    Op dit moment is het goed te weten wat je wel en niet kunt hebben wat gebruik betreft. Ik ging nu net zo lekker op 1 capsule 4-fmp + halve pil als dat ik normaal gesproken zou gaan op circa 5 kwartjes.

    Uiteindelijk besloten nog een halve te nemen omdat de avond lang was.
    Werking bleef stabiel en herkenbaar voor mij.

    Aan het einde van de avond(vroeg in de morgen dus) voelde ik hetzelfde als bij xtc gebruik. Ik kon in de bus echter totaal niet stoppen mat praten/zingen/etc. dus aan te raden valt wel om te gebruiken om het moment dat je de energie kwijt kan met dansen (of vergelijkbare vormen van bewegen als dat van jou niet op dansen lijkt). Maar goed, dat geldt natuurlijk voor alle vormen van stimulerend gebruik.

    De 2 dagen die volgde waren voor mij iets heftiger als normaal gesproken, Maar Ik ervaar de verschillen met xtc als klein, maar zeker niet verkeerd.
    kort samengevat: minder heftig, maar ook minder negatieve bijwerkingen.

    Sterke punten
    - Makkelijk als je een lange avond hebt
    - Minder grote pupillen als bij xtc gebruik.
    - je kunt nog helder nadenken
    - Dansen en praten gaat vanzelf
    - Veel energie
    - Je beland niet zo snel in een film/trance

    Zwakke punten
    - Combineren zou ik iets voorzichtiger doen.
    - Misselijkheid kan optreden dag erna.

    Door Richard op 3 december 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb de afgelopen zomer vrij veel geprobeerd, ik drink eigenlijk nooit en vermaak mij prima zonder te gebruiken en nuchter op een feestje. Ik was alleen wel erg nieuwsgierig naar andere middelen, XTC is niks voor mij, paar keer geprobeerd, slaat veel te hard in, ik raak altijd in paniek en dan gaat het bijna altijd fout. Speed ook een keer geprobeerd, top feestje maar je kan de hele nacht niet slapen.

    4f daarin tegen bevalt mij altijd prima, op kingsland had ik voor het eerst een capsule op, deze kon je in die tijd nog bij de smartshop halen dus ik heb geen idee van de dosering. Na inname voelde ik me een beetje misselijk maar al snel kreeg ik tintels overal en voornamelijk over mijn hoofd en wilde ik lekker dansen. Later die middag nog een capsule ingenomen.

    Ik kon dus geen 4f meer vinden, tot vorige week een vriendin van mij vertelde dat zij er pillen van had. Ik dit weekend een techno feestje gepakt en het in pilvorm uitgeprobeerd, ik weet dat ik heel weinig nodig heb. Ik nam dus een kwartje van deze voelde ik niet zo veel, iets wat energieker dan normaal. Na twee uur nam ik mijn volgende kwartje, merkte weer dat je na inname wel even misselijk word en je jezelf daar overheen moet zetten. En wat ging ik lekker na deze, de tintels waren er weer, ik was nuchter maar ik ging zo lekker, de muziek was heerlijk. Ik vind het alleen bloed irritant als mensen een gesprek met me willen voeren en ik alleen maar wil dansen. Weer twee uur later mijn laatste kwartje genomen tot het eind van het feest, heb het weer top gehad en ben tot de conclusie dat ik 4 f echt een stuk fijner vind.

    Helaas, in de taxi naar huis werd ik heel misselijk en oververhit dus heb ik bij thuiskomst buiten moeten staan tot dat het weg trok. Ik kon wel direct slapen en ben nu wel wat brak maar niet geheel depressief.

    Sterke punten
    Drang om te dansen
    Blij en vrolijk
    Genieten van muziek
    Nuchter in je koppie
    Lichtjes zijn zo mooi

    Zwakke punten
    Misselijkheid na inname
    Hoofdpijn de dag erna
    Enorm zweten
    Droge mond

    Door Dobby op 23 november 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ik heb dit weekend voor het eerst 4fmp gebruikt op een feestje. normaal gebruik ik xtc en heb wel eens wat anders gebruikt. ik had 2 capsules van 120 mg. na de eerste voelde ik me wel fijn vond het heel veel op speed lijken, wou de heletijd dansen maar had ook soms last van duizeligheid, ineens werd ik heel duizelig en het was ook zo weer weg. na d tweede capsule kreeg ik hoofdpijn en werd super misselijk. ik kan normaal eigenlijk veel hebben, ben nog nooit misselijk of wat dan ook van drugs geweest. ik ben eerder bij het feest weggegaan omdat ik me totaal niet fijn voelde. ik zat nog niet in de auto of ik werd nog veel misselijker en voelde me totaal niet fijn. op de terug weg een paar keer gestopt en overgegeven. na 2 uur rijden waren we (EINDELIJK!!) thuis. ik voelde me nogsteeds misselijk en kon dus ook totaal niet slapen. heb tot 12uur smiddags klaar wakker op de bank gezeten. de anderen waar ik mee was vonden het ook niet echt chill. die hebben ook een nachtje overgeslagen.
    Ook de dip die ik na die tijd had, was niet fijn, ik ben er tot dinsdag helemaal kapot van geweest.
    Geen aanrader, gebruik liever een xtc pil, dan weet ik iig dat ik er niet slecht van word.
    Het kan liggen aan dat ik niet super goed gegeten had, maar ben normaal absoluut niet misselijk en duizelig van iets.
    Vrienden van me vinden het heel fijn op een feest, maar ik gebruik het niet weer!
    Succ6

    Sterke punten
    Heel actief
    Wil graag dansen

    Zwakke punten
    Misselijk
    Duizelig
    Hoofdpijn
    Slapeloosheid
    Dip van 3 dagen

    Door shar op 20 november 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik gebruikte met enige regelmaat xtc of pep op feestjes en festivals en ik had wel van 4fmp gehoord, maar nooit echt direct behoefte gehad om het te proberen, aangezien ik hoorde dat het op xtc leek en ik vond het een beetje eng om een 'designer' drug te proberen. Maar bij xtc had ik altijd verschrikkelijk veel last van grote katers, en daar was ik in een beetje klaar mee. Toen afgelopen zomer sprak ik een vriendin die 4fmp gebruikte, en zij vertelde mij dat de negatieve effecten minder waren dan bij xtc. Na haar veel vragen te hebben gesteld over hoe het voelde, hoe je het moest gebruiken etc. vroeg ik haar of ik een pilletje van haar mocht kopen. Mijn vriendje gebruikte ook altijd 4fmp, en die zei dat hij het veel fijner vond dan xtc. Bij het eerst volgende festival ging ik ergens rustig zitten met hem en slikte ik 1 pil (ik heb geen idee hoeveel mg het was, maar het scheen dat ik prima 1 pil kon hebben). Na ongeveer een half uur voelde ik het tintelen in m'n lichaam. Eerst had ik het niet zo door omdat het veel langzamer ging dan bij xtc en veel zwakker aanwezig was, maar op een gegeven moment kreeg ik opeens een enorme lach op m'n gezicht en ik kon niet stoppen met bewegen. Ik wilde dansen! Maar ik zat ook lekker met mijn vriendje in het gras en ik kon niet stoppen met praten. Uiteindelijk zijn we wel opgestaan en ben ik naar mijn vrienden toe gegaan. Ik ging heel hard, maar niet op dezelfde manier als met xtc. Met xtc ben ik altijd vrij rustig, wel blij maar een beetje ingetogen. Nu was ik echt extreem blij en wilde ik dansen, of lopen, als het maar bewegen was! Wat me wel op viel was dat ik me totaal niet 'waus' voelde, maar echt heel helder, alsof ik nog nuchter was. Het was echt een heel fijn gevoel en ik wist dat ik de goede keuze had gemaakt.
    Ik had van verschillende mensen gehoord dat het niet verstandig is om 4fmp bij te nemen (ivm hoofdpijn en/of hartkloppingen) dus ik nam bij met een kwartje xtc. Toen deze insloeg (na een half uur/drie kwartier) merkte ik meteen verschil: mijn zicht werd in een keer waziger, en ik begreep dingen minder snel. Als mensen wat tegen mij zeiden duurde het opeens een beetje langer tot ik realiseerde wat ze zeiden. Het was geen vervelend gevoel, want de energie en de blijheid had ik nog steeds.
    's nachts heb ik weinig geslapen, maar dat heb ik ook met xtc dus qua kater merk ik weinig verschil eigenlijk. Het is in ieder geval niet erger!
    Ik gebruik nu eigenlijk altijd 4fmp, en dan neem ik ook bij met xtc (meestal telkens een halve) Ik heb laatst een keer een avond weer volledig op xtc gedaan, en dat was prima maar ik was echt de hele avond waus en ik heb veel gaten in mijn geheugen. Ik vind het fijn aan 4fmp dat ik gewoon helder ben, en ook extreem blij en energiek.

    Sterke punten
    Euforisch gevoel
    Extreem blij
    Heel veel energie
    Aan de buitenkant zien mensen vaak niet dat je hebt gebruikt
    Niet 'waus' maar gewoon helder in je hoofd
    Zelfde als xtc, maar dan beter!

    Zwakke punten
    Soms heb ik een beetje last van hartkloppingen
    Droge mond
    Na een uur of 4 krijg ik soms een beetje last van m'n maag
    Over het algemeen wel strakkere kaken dan bij xtc (maar ook niet altijd)
    4fmp pillen zijn moeilijker te verkrijgen

    Door Denise op 12 november 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb me eerste 4fmp gebruikt op een groot feest, en ik moet zeggen het was de beste avond van me leven!! Ik was met vrienden die eerder al hadden gebruikt. Ik ben 1.70 en 77 kilo, ik doe aan bodybuilding dus ik zorg dat ik voldoende vitamines en voeding binnen krijg op een dag. Toen ik het eerst had ingenomen was ik een beetje bang omdat ik niet wist wat ik moest verwachten, me vrienden hadden ook gezegd dat dat normaal was en dat ik me nergers zorgen over moest maken.
    Na een klein uurtje had ik het beste gevoel van me leven!!! Je bent ook heel zelfverzekerd en dat was ook een groot plus punt !! Ik begon eerst met 1 pil van 170 mg daarna na 4 uurtjes nam ik mijn 2e. Sommige mensen zeggen dat je bij je eerste keer niet meer als 1 moet gebruiken maar je moet zelf voelen of je nog eentje extra kan nemen.
    Ik ging ook niet bijten op me kaken en je zag het haast niet aan mij (iedereen verschilt hiervan)
    Het enige nadeel is dat je niet kan slapen als je thuis bent, ik heb 3 uur in me bed gelegen en kon me ogen niet dicht krijgen. Maarja met elke voordeel is er een nadeel!!!
    Als je niet wilt wousen en gewoon lekker wilt gaan moet je het zeker proberen! En neem vrienden mee die er verstand van hebben !!!

    Door Steve op 9 november 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik ben een meisje van 18 jaar en weeg net aan 50 kilo!
    Al wel eens xtc gebruikt maar totaal niks voor mij. Dus wou dit proberen nu ondertussen 3 x gedaan en wil eigenlijk niks anders meer.

    Me 1e x was op een super vet feest een capsule van 200 mg ( jup een beetje veel) Heel goed gegeten van te voren . Ik nam het in rond een uur of 19:00 om 20:00 voelde ik het en het was fantastisch heel euforisch en energiek . Hoorde wel van veel mensen dat ik best hard ging maar voelde me totaal niet rot. Deze nacht jammer genoeg niet kunnen slapen maar daar had ik me wel bij neergelegd.
    Die ochtend erna alleen heel erg ziek geweest ( pijn in me keel kotsmisselijk last van me maag niet kunnen eten helemaal gesloopt )
    Toen schrok ik wel even en dacht ik dat ga ik nooit meer doen!

    2e x was veel beter capsule van 175 mg genomen om 18:00 en om 19:00 voelde ik het heb die avond 3 uurtjes geslapen en toen om 15:00 pas weer maar ik voelde me helemaal niet brak alleen moe! Kon gewoon eten dus het was echt omdat ik teveel had genomen.

    Ik vind het veel lekkerder dan xtc omdat je gewoon nog logisch kan nadenken. Alleen als je uitgaat space (om het zo maar te noemen) dan snap je van sommige dingen helemaal niks meer ( ik tenminste)

    Sterke punten
    Euforisch
    Energiek
    Spontaan
    Je wilt helemaal los gaan
    Helder
    Niet heel erg brak

    Zwakke punten
    Bij teveel mg toch wel heel erg brak!
    Last van misselijkheid
    Maagklachten

    Door Aimee op 25 augustus 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Na een aantal jaar redelijk wat ecstacy en mdma werd mij een tijdje terug 4fmp aangeboden, met de uitleg die ik hierbij kreeg leek het me het proberen wel waard, zodoende kocht ik dus 1 gram en daar kreeg ik dan 6 lege capsules bij om zelf te vullen.

    Prijs hiervan was 20 euro, maar heb gehoord dat 20 euro redelijk aan de goedkope kant is.

    Werking :

    De eerste keer sloeg het echt in, absoluut niet zo heftig als ecstacy, je bent nog helemaal helder, je weet waar je mee bezig bent, veel energie en veel zin om te dansen en soms ook om te praten, ligt er een beetje aan hoe je in je vel zit, hetzelfde geldt voor ecstacy.

    Na een minuutje of 15 zakt dit onoverwinnelijke gevoel wat en blijft het steken op veel energie, je gewoon echt heel goed in je vel voelen en behoorlijk zelfverzekerd zijn. Ook pijntjes (rug, hoofd, benen etc.) en/of misselijkheid die je voor het innemen van 4fmp had, verdwijnen tot het uitwerkt. Dit houdt ongeveer zo'n goede 4 uur aan tot dat je het niet echt meer voelt, op een feest dan, als je thuis zit.. raad ik je niet aan dit te nemen want je moet je energie kwijt kunnen. Verder zijn je pupillen wel wat groter en als je het weet van iemand dan kun je het wel enigszins zien aan iemand maar dit is bij lange na niet te vergelijken als bij ecstacy of MDMA.

    Ook het eten is een stuk makkelijker bij 4fmp, je kan gewoon eten, je eetlust verminderd wel wat, maar verdwijnt zeer zeker niet, je moet misschien iets langer kauwen over een hap maar dat is prima te doen, dit is belangrijk aangezien je je voeding op een feest of festival meer dan nodig hebt.

    Combineren met ecstacy of MDMA is zeer heftig, ik zelf ervaar het als te heftig. Een klein likje MDMA of een half pilletje is al voldoende om op dat punt te komen waar je normaal 2 pillen voor nodig hebt. Ook ben ik na het feest redelijk wat herinneringen kwijt als ik heb gecombineerd. Of dit alleen bij mij is, of bij meerdere mensen weet ik niet.

    Pas op met te veel nemen!! Er zit een o.a. speed in 4fmp, dit blijft heel lang werken, ook als je denkt dat het is uitgewerkt. Je hebt geen zin om nog de hele dag erna wakker te zijn en levenloos voor je uit zitten te staren, tenzij je natuurlijk gaat afteren. Neem dus max. 3, het liefst 4 uur, voor het einde van het feest je laatste capsule, en over het algemeen zou ik het bij maximaal 2 capsules houden. Dan ligt het wel een beetje aan jezelf hoe vol de capsules zitten. Ik zelf verdeel altijd gewoon 1 gram over 5 of 6 capsules.

    Ik zou het zeker aanraden maar let wel echt op de hoeveelheid en het combineren, het is eigenlijk niet te vergelijken met ecstacy (waarbij je echt in een space beland) maar je blijft lekker helder, sociaal, dansen en je ziet er niet uit als een pillengekkie.



    Alhoewel het uitgewerkt te zijn, is dit bij lange na niet het geval

    Sterke punten
    Helder nadenken
    Dansen en praten
    Veel energie
    Niet in een space belanden
    Eten blijft mogelijk
    Minder te zien aan iemand zijn uiterlijk
    Minder last van kauwen of gespannen kaken
    Mindere dip als bij ecstacy (als je niet te veel hebt genomen)

    Zwakke punten
    Te veel kan zorgen voor extreme slapeloosheid
    Combineren met andere drugs is zeer heftig (mijn eigen ervaring)

    Door FeestDJRuud op 21 augustus 2014 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Eerst even wat informatie over mezelf voordat ik aan de review begin. Ik ben een jongen van 18 jaar, 75 kg , 1.83m. Verder heb ik al aardig wat ervaring met xtc.

    ik had dit goedje dus al een keer eerder gedaan op een festival en dat was me zeker goed bevallen! Deze keer wou ik het (alleen) thuis doen om alle effecten van de drug zo goed mogelijk te kunnen ervaren. In mijn vakantie heb ik bij de eerste de beste smartshop 4fmp kunnen scoren, ik kreeg de 4fmp in een capsule en vroeg nog even aan de man achter de balie hoeveel erin zat, waarop hij zei dat er 100mg in zat, niet een al te sterke dosis maar ach..prima voor thuis dacht ik zo!

    Ik nam de capsule in rond 01.00. De capsule sloeg ongeveer naar schat ik 45 minuten a een klein uurtje in.
    Wat ik merkte was dat het effect heel geleidelijk komt opzetten, in tegenstelling tot MDMA wat er gelijk in knalt. Ik voel lekkere tintelingen over mijn lichaam, vooral op me hoofd,heerlijk!!
    Ik kan het gevoel het best omschrijven als mdma maar dan een light versie, je blijft goed helder maar toch voel je je aardig euforisch. Af en toe neemt het effect af en denk je dat het afgelopen is alleen is dat niet zo, het komt in golven.
    Ik had ondertussen me oortjes in gedaan met goede beukende techno, dit klonk echt onwijs goed in mijn oortjes!! Voor de liefhebbers de track ID van het nummer wat ik echt bijna de hele tijd aan het herhalen was: Sam paganini-Chocolate. De kleding voelt ook wel lekker aan mijn lichaam, had van te voren een joggingbroek aangedaan, en dat was geen slechte beslissing haha. Hier piek ik dit is ongeveer anderhalf uur na de inname. Alles is wat heftiger in de piek, maar nog wel kraakhelder! Als ik naar de Wc loop voel ik dat het lopen me ook wel lekker afgaat, alleen ik schrik ervan als ik me broek omlaag doe want hij is meeega gekrompen, echter gaat het plassen me redelijk goed af!

    Na heel veel gerookt te hebben, en ik heerlijk van de muziek heb kunnen genieten neemt het effect wel een beetje af (heel geleidelijk).
    Ik had wel erg last van een droge mond, vandaag nog steeds..

    Conclusie; Heerlijk spul, maar niet voor thuis. Alhoewel ik wel heb kunnen genieten mistte ik toch mensen om me heen en een leuke partysfeer. Nu de day-after heb ik wel slecht maar toch wel relatief lang geslapen, ik ging rond 06.00 naar bed en werd aardig vrolijk wakker om 11.00. Heb wel een beetje moeite gehad met mijn ontbijt, maar heb het er allemaal uiteindelijk toch in mijn maag weten te proppen haha.
    Het is nu inmiddels 16.45 en ik voel dat de 4fmp nog in mijn lichaam aanwezig is, het duurdt echt heeel lang voordat je lichaam de stof heeft
    afgebroken!!

    Pas op met deze stof en neem niet meer dan 200mg op een avond, een hoge dosering van 4fmp iss echt niet fijn, houd je aan de gemiddelde dosis tussen de 70-150mg aan! Bovendien is dit middel een research chemical, de risico's van dit middel zijn nog niet bekend, artsen denken dat 4fmp ongeveer dezelfde schade brengt aan de hersenen als speed.

    Party save!!;)

    Sterke punten
    De tintelingen waren ongeveer 4 uur op hetzelfde niveau, alleen was dit wel in golven.

    muziek klinkt lekker!

    Alles wat ik deed werd versterkt, het werd allemaal wat leuker.

    Niet hele erge last van me kaken zoals bij mdma.

    Het heldere gevoel in je hoofd, alles een soort mdma light maar met een helder gevoel in je hoofd. (Verwacht dus niet dat je een mdma space krijgt!!)

    Niet ineens een crash en inslag zoals bij mdma of (xtc=MDMA) het gaat allemaal geleidelijker..

    Zwakke punten
    Enorm droge mond, bleeeghhh.

    Niet hoger zitten dan de gemiddelde maximale dosis (200mg) hoger dan dit kan ervoor zorgen dat je hartkloppingen krijgt, en je eigenlijk veel meer het speed effect krijgt dan het euforische gevoel.

    Dit spul heeft nog heel lang na inname na-effecten. Die kunnen zowel prettig als onprettig zijn. Ik zelf vond deze dag best te doen, niet echt last van een kater gehad, integendeel.

    Ga dus ook bewust met dit middel om! Houd je dus net zoals bij mdma aan de regel om 2 a 3 maanden tussen het gebruik te laten om het herstel van je axonen en receptoren in je hersenen te bevorderen. Beter test je ook je 4fmp
    zodat je zeker weet dat je de juiste stof in neemt!
    Party save!

    Door bart op 2 november 2013 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.



Bezoek 4-FMP

Schrijf je eigen review over 4-FMP



DrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.