4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine of 2CB is een psychedelische drug. Midden jaren '90 van de 20e eeuw werd deze stof in smartshops verkocht onder de naam Nexus, maar sinds 1997 is het middel verboden in Nederland. Een orale dosis ligt meestal tussen de 12-24 milligram. Het wordt illegaal verkocht in de vorm van een poeder, capsules of kleine pillen. Het is chemisch verwant aan mescaline. 2CB is een tripmiddel. De werking van 2CB is afhankelijk van je persoonlijke gevoeligheid en de dosering. De omgeving waarin je 2CB gebruikt maakt natuurlijk ook uit voor het effect. Bij 2CB zijn de effecten sterk afhankelijk van de dosis. De effecten zijn bij een lage dosis heel anders dan bij een hogere dosis. De effecten ontstaan door de werking van 2CB op de hersenen. 2CB lijkt serotonine, een neurotransmitter, na te bootsen. Drugs Links

Artikelen over 2CB

De werking van 2CB

Wat is 2CB? 2CB werd in 1974 voor het eerst gesynthetiseerd door Alexander Shulgin. Het behoort tot de meestvoorkomende designerdrugssoorten in Europa en AustraliŽ en wordt heel vaak in combinatie met andere illegale drugs gebruikt. Meestal gebruikt men 2CB in combinatie met MDMA. Werkin [...]

4FMP wordt als alternatieve drugs gebruikt

Personen die zijn afgekickt van drugssoorten als xtc, mdma of pep zien in de 4FMP pillen een leuk alternatief. Het is gebleken, dat er ook een leuk feestje gebouwd kan worden met deze pillen. Daarnaast heeft men het probleem niet om een goede dealer te vinden of dat men opgescheept zit met pilletj [...]

Meer informatie over lachgas

De term lachgas verwijst naar de verbinding van stikstof en zuurstof in de chemische verbindingsformule N2O: Distikstof(mono)oxide. Dit middel werd vooral vroeger in ziekenhuizen en door tandartsen ingezet als anestheticum om mensen tijdelijk te verdoven. Daarnaast is de toepassing van N2O ook in de [...]

Reviews over 2CB

 • 2cb

  Lengte 1.83
  Vorm pil
  Sterkte geen idee
  Gewicht ongeveer 75-80 kilo

  Ik had er al eerder van gehoord en wou het graag een keer doen maar niemand die het mooie goedje in handen kon krijgen. Tot ik het er met een klasgenootje over had.

  Aan het einde van de week was ik van school onderweg naar huis met 5 stuks op zak, voor mijn vrienden en ik. De avond kwam dichterbij en iedereen kwam naar x der huis om het eens te proberen. We moesten nog even wachten op x tot ze haar eten op had zodat ze een kleine bodem had.
  22.00
  Iedereen neemt 1 pilletje met als vorm een rood armani'tje
  22.30
  Het stofje begon langzamerhand zijn werk te doen en mertke een licht vaag gevoel in mn hoofd maar voor de rest nog weinig effect.
  23.00
  De eerste visuele effecten begonnen op te komen een ik ervaarde een vage bodyload, niet echt vervelend maar een beetje ongemakkelijk zogezegd. Kleuren werden ietsie intens maar als nog viel het mee.
  00.00
  Het zat er bij iedereen lekker in en we besloten een wandeling te maken met de honden, echter heeft het een half uur geduurd omdat iedereen als een klein kind zat te brullen. Als of de kamer was gevuld met adhd patiŽnten wat overigens erg grappig was
  ??.??
  Eenmaal thuis na de wandeling besloten we een blowtje te roken om het effect weer iets op te krikken en dit werkte zeker goed. Eenmaal terug na het roken begonnen de muren en gordijnen weer iets te golven, roze en groen wazen kropen weer gezellig over de muren en schaduwen.
  Toen besloten we netflix aan te zetten en god o god wat waren wij verbaasd over de tv,3D TV ZONDER BRIL!? alle schermen leken 3d te zijn, als of je in de tv kon kijken. Ook was muziek super fijn om te horen en het leek er op als of de muziek dieper in je hoofd komt als normaal om het zo maar te beschrijven. Ook leek de vacht van x der hond constant te bewegen. Langzamerhand begonnen de effecten geleidelijk te zakken en tot slot heerlijk geslapen.

  Al met al had ik het wat heftiger verwacht. Truffels vond ik zeker heftiger als 2cb, maar het is zeker een leuk stofje en de volgende keer maar eens iets meer nemen.

  Sterke punten
  *Heel kleurrijk
  *Goed sturbaar
  *Je blijft niet hangen in nare gedachten
  *geen kater of dip

  Zwakke punten
  *Vage bodyload
  *Iets te korte duur naar mijn mening

  Door Gerard op 20 september 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Even mezelf omschrijven, man, 176cm en 68kg.
  Na redelijk wat research, zoals ik bij elke drug doe, leek dit me wel wat, aangezien mijn ervaringen met xtc en lsd positief tot geweldig waren. Ik las vooral dat het meer controleerbaar was dan LSD en afhankelijk van je dosis, lage-medium dosis meer richting xtc ging en hoe hoger de dosis, het hallucinogene meer de bovenhand zou nemen. Dus ik er klaar voor, de dosis was 17mg in pilvorm. Dus ik kon aannemen dat het zowat een light lsd tripje ging worden. Van het xtc gevoel, heb ik indd het minst gevoeld, 40min na inname begonnen de eerste effectjes, eerst was het vrolijke dat de bovenhand nam, contact willen maken met mensen, praten nzo, maar niet van wow ofzo, en uiteindelijk duurde dit max 30min, daarna werd alles vloeiend, typen ging pak moeizamer, alles bewoog, maar enkel bestaande zaken (muren, vloer, bomen,...)die draaierig bewogen, ik nam niets anders waar, dus geen speciaal wereldje met vreemde wezentjes, ook geen trip waarbij ik in mezelf keerde, zoals ik bij lsd wel al had ervaren. Neen het was echt chill, maar ook niet meer dan dat, ben toen zelfs midden in de "trip" (ik kan dit eigenlijk geen trip noemen), naar buiten gegaan en nr mn stamcafť gegaan, mij daar aan de toog gezet en een vodka red bull besteld, praatje gemaakt met mensen die ik oppervlakkig ken, maar toch werd het er niet leuker op, het feit da ik daar redelijk voor mij aan het staren was zonder meer, nee het gaf geen meerwaarde en ben dan maar terug nr huis gewandeld en dan zijn de effectjes meer en meer verdwenen, pakt na totaal van 3.5uurtjes. Wel beetje last van mijn darmen. Dus mijn eerste ervaring met 2cb, was eerder wat teleurstellend, misschien omdat xtc en lsd me gewoon veel meer bieden. Later heb ik nog is genomen, maar samen met GHB, dus 2u na inname ghb (13mg), een 2cb'tje (17mg), het geheel, was pakken zaliger, het was precies of de effecten van ghb werden verlengd, het hallucinogene, stelde niet zo heel veel voor, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een heerlijk warm gevoel, beetje verdoven, moest wel niet te veel op mn benen gaan staan, want ik voelde me precies rubber en zwevend manneke :p Heb het ook reeds samen met xtc, kratom en Salvia gebruikt, alleen is het wat minnetjes. Wel zeker een aanrader voor zij die als eerste keer lsd ofzo willen nemen, is dit interessant goedje om zachtjes te starten, beter van 2cb naar LSD dan andersom :p

  Sterke punten
  Controleerbaar
  Goed voor de beginneling
  In combi met andere drugs, zeker lekker en aanrader
  Geen slechte na-effecten

  Zwakke punten
  Te zwak op zijn eentje

  Door Umbra op 1 juli 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Momenteel 2x 2cB gebruikt.
  1e keer 1 pil genomen van 16mg. Puur om even te wennen aan de drug die nieuw was voor mij. Ik had lichte visuals, lichten werden feller en minder fel, objecten vervormden een beetje. Je voelt je ook redelijk wazig, net alsof je 12 bier gedronken hebt. Ik had het ook vrij koud, dus de kachel goed warm, dat was fijn.

  2e keer koos is voor 2 stuks van 16mg=32mg. Tijdens de trip naar wat afleveringen van Flodder zitten kijken, de helft weet ik al niet meer, maar het was wel leuk om te kijken. De tv vervormde veel en op me hoogtepunt zag ik waanzinnig mooie dingen. Ik had 1x het idee dat ik bad aan het gaan was. Ik zat op een gegeven moment zo erg in die serie dat ik dacht dat Jonhie het tegen mij had, iets van 'Ik heb ook niks aan jou'. Deze zin achtervolgde mij, het werd 20x gezegd. Het was eng, maar ik dacht bij mezelf, dit kan niet, ik moet even adem gaan halen. Gelukkig duurde dit niet lang en heb ik hierna nog heel fijn verder kunnen genieten. Ook was de bodyload nog even aanwezig maar ook weer zo weg.

  Sterke punten
  -Visuals
  -Je voelt je fijn, gelukkig
  -Licht wordt mooi, kleuren intenser

  Zwakke punten
  Bodyload
  Angstige momenten bij hogere doseringen

  Door Stefan op 4 november 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • 2cb

  mijn ervaringen met 2cb zijn goed. (heb het ongeveer 12 keer gebruikt) heerlijk space gevoel. het lijkt een beetje op xtc maar dan meer visueeler. dingen gaan vervormen worden kleiner en groter. je bent intens gelukkig en het voelt als een soort warme deken over je heen. het beste nog is geen kater de volgende ochtend. je word er ook super open van naar iedereen toe. kan een voordeel of nadeel zijn. het is ook makkelijker te sturen dan bijvoorbeeld LSD. toch zou ik beginnen in een thuis setting. daarna als je de stof wat beter leert kennen kan je het ook gebruiken op stap.

  Sterke punten
  super blij.
  saamhorigheid.
  zelfverzekerd.
  open.

  Zwakke punten
  toch wel heftige bodyload (buikpijn)
  soms verwarrend.
  soms kotsen bij inslag (goed eten)
  paniek

  Door Arjan op 26 juni 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek 2CB

Schrijf je eigen review over 2CBDrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.