• 1,5 uur heeft het ongeveer geduurd tot er niks aan de hand was. Vervolgens misselijk, veel overgeven, kon niks meer binnenhouden. Eenmaal thuis heb ik me uren (tot 6) slecht gevoeld en lukte het me niet om er iets aan te doen. Verschillende tips geprobeerd, niets hielp. Slap gevoel, een paar keer flauwgevallen of gehoor dat ineens wegviel. Ook had ik last van een aantal hallucinaties. Ik had de hele dag goed en gezond gegeten, dus daar kan het denk ik niet aan liggen. Echt verschrikkelijk en ik heb zo'n spijt ervan! Misschien ligt het toch echt aan mij, want vrienden herkennen dit niet bij gebruik. Ik neem het in elk geval nooit meer!

    Sterke punten
    - Chill gevoel
    - Scherp
    - Dansen
    - Sociaal
    - Niet echt hardgaan zoals met xtc

    Zwakke punten
    - misselijkheid
    - veel overgeven, niks binnenhouden
    - trillen
    - zweten
    - oorsuizen
    - flauwvallen
    - slap gevoel
    - beroerd voelen
    - tintelingen
    - hartkloppingen

    Door Anoniem op 22 mei 2016 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik wil graag 1 van mijn XTC-ervaringen met jullie delen.

    Als eerste mijn ervaring op Vive la Frenchcore in 2015 (14 november). Ik ben 1.80m en weeg 72kg. De dagen voor het MDMA gebruik heb ik voldoende geslapen (8 uur minimaal per dag) en goed gegeten volgens een eetschema die ik volg, aangezien ik fanatiek fitness. Het was best wel spannend weer, want het was weer een tijdje geleden dat ik MDMA gebruikt had (Decibel 2015). Dus er zaten voldoende maanden tussen het gebruik in. Toen wij aankwamen was het 23:00 's avonds. Er hing een relaxte sfeer en je merkte aan veel mensen dat ze al goed waus waren. Eerst nog rustig een frietje gegeten, zodat ik voldoende zout binnen had gekregen en een glaasje cola. Om 24:00 nam ik het eerste kwartje van de Hello Kitty's, zodat ik een beetje kon voelen hoe hard die in sloeg, ik begon hem rond 00:45 te voelen en ik kreeg meteen een energiek gevoel. We zijn op het begin vooral bij de Frenchcore area geweest en daar was alles fantastisch. Er werd nog een minuut stilte gehouden om 01:00, daar genoot ik echt van, zo erg dat ik zelfs m'n ogen sloot, zelfs nadat de minuut stilte afgelopen was en de muziek voorbij was, zag een vriend blijkbaar dat ik bijna achterover viel, door het euforische gevoel. Ik zelf had dit niet door, maar aangezien hij het niet vertrouwde kneep die eventjes in m'n arm. Rond 02:00 nam ik een halfje van de Roze Hello Kitty erbij. Ik merkte dat m'n pupillen steeds groter werden en wijder, ook ging ik super erg klappertanden, maar dit was ik al gewend door de voorgaande keer. Ik besloot om een waaier te gaan halen en rondjes te gaan lopen in m'n eentje, begon iedereen die aan het hakken was en erg aan het zweten was een handje te helpen door met de waaier te gaan waaien, kreeg er veel complimentjes over. Ook merkte ik aan mezelf wel dat ik aardig waus was, want ik stond allemaal gekke bewegingen te maken met m'n waaier. Jammer genoeg heb ik 2 waaiers kapot gewaaid, maar dat terzijde ^^. Ik voelde me nog steeds super energiek en ik werd ook steeds socialer. Ik ging op een gegeven moment naar de WC toe en kreeg te horen "jij hebt het echt naar je zin" van iemand van de security. In de WC nog een praatje gemaakt met een man van 43 die al de nodige drugs op had en een kunstgebit had, maar alles was leuk en heerlijk. Toen nog om een uur of 04:00 een halfje erbij gepakt en de dansvloer op gegaan. Nog met veel mensen gesproken, moest een jongen filmen hoe die aan het hakken was en diverse foto's maken van mensen, MDMA zorgt er echt voor dat je super sociaal wordt als je lekker gaat. Ook vond ik de lichten zo mooi, dat ik probeerde om ze te vangen, deze gingen echt gelijk op met de muziek en dat gaf me een lekker euforisch gevoel, ondanks dat ik soms raar aangekeken werd door mensen met nog grotere pupillen dan mij haha =)

    Nadat ik bijna de hele avond in me eentje rondjes gelopen hebt, ben ik naar m'n vrienden gegaan die voornamelijk in de Uptempo Area stonden. Ik heb nog een kwartje om 05:45 gepakt, aangezien het feest om 07:00 eindigde had ik hier wel voldoende aan. In totaal dus 1.5 pil op. Op het einde wat rustiger gedaan en vooral genoten van alle mensen die nog compleet uit hun dak aan het gaan waren, en ook nog wat nummers uitgewisseld aan een groepje meiden waarmee wij daarna nog wat feestjes gepakt hebben. Rond 07:15 zijn we naar huis gereden en hadden we wat rustigere muziek opgezet (Oldschool house). Was een lekker ritje naar huis en heb nog genoten van de MDMA die ik nog voelde. Toen ik thuiskwam was ik erg moe, heb een half uur over een boterham met pindakaas gedaan (wie verzint het ook om met kapotte wangen en een droge mond een boterham met pindakaas te gaan eten). Al met al was het een zéér geslaagde avond. Zolang je MDMA gebruikt met mate en goed oplet, dus 2 glazen water per uur drinken en af en toe wat suiker/zout eten/drinken en zeker te weten goede pillen hebt, dan kan je een zeer lekkere trip verwachten. De dinsdagdip voelde ik wel, maar gelukkig was ik maandag en dinsdag vrij, dus dat was te overzien.

    Ik raad het mensen zeker te weten aan, wel geef ik als tip mee dat het verstandig is om het te gebruiken met een nuchter iemand en iemand die er ervaring mee heeft. Mits er nare dingen voorkomen, kan hij je tips geven en/of je helpen.

    Sterke punten
    Heerlijk euforisch gevoel
    Super energiek
    Super sociaal

    Zwakke punten
    Klappertanden en grote pupillen
    Dinsdagdipje
    Slaat in één keer in
    Droge mond
    Wang was aardig kapot (voedsel kreeg ik moeilijk naar binnen)

    Door Gekkie op 17 mei 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Echt real

    Door Henk de stee op 10 mei 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • een week geleden waren we op schoolreis en hadden we het leuke idee om lachgas mee te nemen
    we hadden patronen meegenomen die we gekocht hadden in de blokker
    en een slachroomfles in de kookwinkel
    s' avonds op de kamer hebben we dan het gas in ballonnen gedaan met behulp van de fles . het gaf een super gevoel echt een aanrader je moet wel weten dat je het gas niet gewoon inademt ma in en uitademt in de ballon dan krijg je het goede effect.
    je hoort een ruis in je oren en hoort alles 3 dubbel
    je krijgt een lach bui.
    dit is een superleuke ervaring het nadeel is wel dat het redelijk snel uitwerkt

    de patronen zijn redelijk goedkoop maar de fles kan wel wat duur zijn.
    gelukkig kan je dit zien als een investering omdat je de fles kan blijven gebruiken.
    het enige nadel is wel dat iemand ons gesnitcht heeft en daardoor hebben we nu schorsing gekregen...

    Sterke punten
    -legaal
    -makkelijk te verkrijgen
    -grappig
    -toffe ervaring

    Zwakke punten
    -buikpijn van te veel lachen
    -korte duur
    -snel zin in een volgende

    Door domien op 28 april 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Bij xtc wordt je bjvoorbeeld veel losser maar je natuurlijke remmingen blijf je houden. Bij alcahol daarintegen niet. Mensen doen dingen die ze normaal nooit zouden doen. En kijken er niet van op. Zo zie je vaak glazen met pis erin op het toilet, Omgegooide fietsen en ruzie. Je hoeft het niet eens bewust te misbruiken. Als je perongeluk wat te veel heb gedronge of je stemming verandert opeens kan je je raar gedragen.

    Sterke punten
    je bent tuig

    Zwakke punten
    Duur

    Door berry op 5 april 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hoi!

    Ik heb afgelopen vrijdag 4fmp in capsulevorm geslikt samen met een vriend van mij. Beide hadden we gedronken en na inname van 4fmp nog twee puntjes speed genomen. Na de inname van de speed hebben we vreselijke symtomen gekregen. het begon met een vreselijke hoofdpijn, ik dacht dat ik een migraine aanval had. Vervolgens heb ik vespreid over een uur staat kotsen, ik kon geen water binnen houden. Daarna ben ik rustig gaan zitten op de bank, werden mijn voeten gemasseerd en trok mijn hoofdpijn helemaal weg. Toen ik naar huis ging en dus op stond werd alles zwart voor mijn ogen. Ook hoorde ik mijn omgeving heel gedempt en nam een zeer harde oorruis het geluid over. Die oorruis is nu 2 dagen later nog steeds niet weg en als ik op sta word het nog steeds zwart voor mijn ogen. Mijn mond is nog steeds droog en ook de hoofdpijn wilt maar niet weg gaan. Mijn vriend is die avond 2 keer knock out gegaan. Ik heb de groote fout ever gemaakt. Ik had nooooiit moeten combineren en ik wil dit verhaal aan zoveel mogelijk mensen vertellen zodat niemand dezelfde stomme fout als ons begaat.

    Sterke punten
    Je problemen vagen weg
    Je voelt je lekker
    Spraakzamer
    Sympathie voor de ander
    Tintelingen

    Zwakke punten
    Oorruis
    Oorsuizen
    Zwart voor ogen
    Kotsen
    Extreme hoofdpijn
    Misselijk
    Flauwvallen of neiging tot flauwvallen
    Droge mond

    Door Lisa op 3 april 2016 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hallo,

    Ik heb DXM gebruikt enige tijd geleden voor de eerste keer. Gelijk begon ik met 10 capsules (295 mg).
    Verder heb ik een lichaamsgewicht van ongeveer 55 kg, dus nam ik ca. 5,4 mg per lichaamsgewicht.

    Ik heb t gemixt met de blauwe fanta en zo kon ik het wel redelijk makkelijk wegzuipen.
    De eerste 20min was ik erg teleurgesteld en besloot toen maar met vrienden te playstationen. Maar ineens, sloeg het in als een bom. Ik voelde me zelf de controller laten vallen en liet mezelf zakken op de stoel. K kreeg paar min later al een ongewenst gevoel. Zo werd ik echt fucking misselijk, maar door m'n sterke maag had k t in kunnen houden. Daarnaast kon ik niet meer lopen en verliep praten ook al niet meer zoals ik gewend was. Op dat moment was t dus echt klote..
    Maar het werd erger, me vrienden moesten me naar boven helpen tillen naar me kamer en lichtgevende objecten werden kutter en kutter. Gek genoeg even later kreeg ik een soort euforisch gevoel met weliswaar gemengde gevoelens en kreeg ik een soort gezellige praatkick, maar ik was op dit moment ook fucking high.
    Maar daarna begon het trippen pas echt..
    Ik was niet meer in de "echte wereld". De mensen en objecten om me heen varieerde van extreme grootte, en zelfs de kamer waar k me in bevond. Daarnaast zweefden gezichten door de kamer en veranderden deze ook. Verder bevond ik me soms in een soort droomachtige rare omniversum waar allerlei dingen gebeurden. En tot slotte zat ik vast in een ontiegelijke vervelende erge kut loop. Elke minuut had k voor mijn gevoel de zelfde loop en dat dan 7 uur lang. Leek of ik vast zat in de heil en dood was.
    Wat mij verbaasde was dat mijn vrienden dezelfde dosering hadden ingenomen en gewoon "normaal tripte" en "normaal" konden functioneren, terwijl ik dit buitengewoon niet kon. Zo ben ik benieuwd of k het enzym 'CYP2D6' mis of lag het wellicht aan de combinatie met de vermoeidheid en salvia. Ik had trouwens enkele minuten voor de dxm inname al salvia (20x) ingenomen. Maar voor mijn gevoel had dit voor mijn gevoel geen effect, op een lichte scheiding van lichaam en geest na dan.
    Maar uiteindelijk belde ik m'n moeder in de volgense ochtend op (na ongeveer 7u) uit paniek. Ze gaf me een vertrouwd gevoel van dat ik in de "echte wereld" was en toen stopte m'n trip. Op dit moment kreeg ik ook een onwijs groot euforische gevoel. Wel had ik nog last van objecten, zoals kasten en tv's die fucking groot werden.
    Wat ook grappig was, was dat ik de code van mijn mobiel niet meer kon invoeren, omdat me vingers net op 5 bezemstelen leken.
    Maar even later keek in de spiegel en me pupillen waren echt fuuuuuucking groot en kon ik nog steeds niet fatsoenlijk lopen. Maar dit ging wel over in de loop van de dag.
    Bovendien bleef ik het euforische gevoel 2 dagen behouden. Zo kon ik ook echt intens genieten van de zon en had ik behoefte om wandelingen te maken, wat het intense gevoel versterkte.
    Dit was mijn ervaring en ik ben nog benieuwd of er iemand denkt dat ik het enzym 'CYP2D6' mis!? En zou t leuk vinden als iemand hierop reageert!
    Doeeg

    Sterke punten
    - Euforische gevoel op het einde

    - Gezellig (nog op plateau 1 kreeg ik de praatkick)

    - Grappige hallucinaties

    - High

    Zwakke punten
    - Onwijs misselijk
    - Kaakrillingen
    - Duizeligheid
    - Niet tegen licht kunnen
    - Ongemakkelijke hallucinaties
    - Last van korte termijn geheugen
    - Vaak niet goed kunnen bewegen
    - Desoriëntatie
    - Soms agressief
    - Vast zitten in een kut loop in heil(!)
    - Fucking grote pupillen (lijk net een junkie)
    - nauwlijks lichamelijke controle (stem, bewegingen enz.)

    Door Jeremy op 16 maart 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hey brolaf hier,

    Ik heb voor het eerst xtc gedaan silver bars van 200mg. Heb me van tevoren een beetje ingelezen maar niet te veel want anders was ik bang dat ik het eng zou vinden. Zoals ik meestal met nieuwe ervaringen heb. Maar dat was juist goed. Ik kwam aan op het feest (huisfeest met zon 20 man die ook verschijdende drugs zouden nuttigen de meeste daarvan X) en keek er echt naar uit om het te proberen. Van tervoren gezamenlijk ingekocht (ik 1) dus iedereen nam het zelfde. Ik werkte in halfjes dus slikte ik er 1 om half 10 net na het arriveren en na het bouwen van een joint (grootverbruiker dus over de avond en ochtend minstens 6 gram weg gerookt, niks van gemerkt tough behalve dat het lekker rookte), na een kwartiertje begon ik me wat anders te voelen wat energieker nog wat vrolijker dan ik al was. Een half uur veder stond ik echt op en neer te gaan dansend op elk soort muziek het was hemels. Elke kleine gebeurtenis was prachtig. Het uitdoen van schoenen voelde al prachtig. Mensen knuffels geven heeeeerlijk.

    Toen ik duidelijk voelde dat het zijn werk dee wou ik er nog een nemen maar mijn vrienden rade mij dat af dus had even gewacht en nam de ander helft om kwart voor 12. Het gevoel van blijheid werd steeds beter tot dat weer begon af te nemen en heb zodoende bij mensen kunnen regelen dat ik nog 2x een halfe kon nemen.

    Die avond was er 1 om nooit meer te vergeten ik heb me zo blij gevoeld. Voor mensen gezorgd maar iedereen voelde zich zo iedereen was er voor elkaar en prate met elkaar, ik zou eigenlijk niet anders willen. Maarja geld en brakheid (heb een saucijzenbroodjes naar binnen gekregen maar dat was echt een wonder dat dat lukte....)

    Ook heeft het wel geholpen natuurlijk dat je jezelf een beetje voorbereid. Zoals lekker confortabele kleding neem een jogging broek of een trui mee het zit zo lekker en het is zo uit als je denkt heey dit word warm. Ook moet je even niet aan dingen denken en gewoon focussen op lekker een avond feesten, denk aanjezelf, een avondje om los te gaan en de rest om je heen te vergeten voor dat moment. Als je gaat piekeren om dingen dan ga je fout.

    Je kan wel downsides ervaren maar dat zul je pas achteraf horen. Dst zou je zelf niet zien want jij bent gewoon te lekker bezig om dat te merken. Misschien spiegels vermijden tough.

    Ik zou het aanraden maar zelf op een gecontroleerde plek met vrienden doen. Je weet zelf hoe jij het best lol kan maken en dat word hiermee zo versterkt. En als je eenmaal weet wat het is dan snap je het zelf echt pas.

    Sterke punten
    Grote euforie,
    Meer energie,
    Lichte trip bij hogere dosis,
    Heel behulpzaam worden,
    Blij kunnen zijn van regen.

    Zwakke punten
    Lichte kaakpijn,
    Lichte vergeetachtigheid,
    Vast voedsel gaat moeilijk naar binnen,

    Door Bronalf op 22 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb een dosis van 130 genomen. Ik reageer heel sterk vroeger al op een kwart xtc. Ook bleek dit te veel. Ik ging de hele nacht lekker, erg droge mond waardoor ik te veel water heb gedronken. Geen trillende of klemmende kaken maar wel een heel los gevoel veel mond bewegingen maken.
    Voelde me om 7uur lichamelijk op en leeg veel zweten. In de auto naar huis heel warm en misselijk. Moest veel overgeven veel water. De hele dag misselijk geweest en pas om 5 uur smiddags was de dosis uitgewerkt.
    Nu is het 2 volle dgn later en voel me nog steeds beroerd. Net als xtc heeft 4-fmp hetzelde effect. Voor mij te heftig. Ik ga het niet meer nemen. Maar het feest was top!

    Sterke punten
    Helder
    Volhouden van de nacht
    Lekker soepeltjes zijn

    Zwakke punten
    Droge mond
    Zweten
    Misselijk
    Hoofdpijn

    Door paultje op 2 februari 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Goededag,

    Om te beginnen heb ik de eerste keer 4fmp 1000 mg(1gram) gehad in 8 verschillende capsules verdeeld over ongeveer 6 uur.

    Overal op internet staan doseringen van 50 t/m 200 mg en 200 mg zou al heel erg veel zijn.

    Ik heb het genomen in een thuissituatie met 3 andere personen muziek aan en samen chillen.

    Ik heb gegeten rond 6 uur en nam de 1e capsule rond 11 uur

    Na de eerste voelde ik helemaal niks, na een uur nam ik er nog 1. Na een uur nog niks. Toen ben ik om het half uur een capsule gaan slikken. Tot ik er 4 had voelde ik dat ik een beetje meer wou praten en zere kaken kreeg.

    Ik was heel erg helder de gehele trip. Om 2 uur snachts had ik 6 capsules gehad en praate veel. Het was gezellig, maar de vrienden waar ik het mee deed voelde het een stuk beter.
    Dus nam ik er nog 1 bij, eenmaal om 4 uur ging ik naar huis en nam thuis de laatste capsule. Voelde me wel fijn maar kon het gevoel niet goed begrijpen en of ik het vaker wou of als alternatief voor een xtc pil. In bed voelde ik me een beetje druk maar ik heb gewoon kunnen slapen.

    De 2e keer 4fmp,

    Ik ging uit en had geleerd van de 1e keer en nam 4 capsules mee met 160 a 170 mg in elke capsule.

    Nam de 1e capsule in de auto onderweg rond een uur of 10.

    Voelde weer na een uur nog niks en nam rond half 12 nog een capsule. Ik wou niet zoveel nemen als vorige keer dus deed het rustig aan met bijnemen. Om een uur of 1 nam ik er nog 1 en voelde me wat drukker maar kwam niet echt in de muziek. Dansen was niet fijn maar stil zitten ook niet.

    Om half 3 nam ik de laatste capsule en had ik intotaal 4 capsules van 160 a 170 mg gehad.(totaal rond de 640 a 680 mg gehad)
    Mijn kaken stonden heel erg strak en mijn mond was heel erg droog. Gehele de hele avond was ik heel druk maar kwam niet in de muziek zoals met xtc. Rond 4 uur gingen we in de auto naar huis. Ik rij zelf gewoon met dit spul op. De rest had alcohol gedronken. Ik was heel erg helder de gehele tijd en was heel zorgzaam om iedereen. Bracht iedereen naar huis en ging mijn bed in samen met mijn vriendin.

    Ik heb deze hele nacht geen oog dicht gedaan had geen behoefte om te slapen en kon ook niet slapen terwijl ik dit graag wou. Heb geprobeert mijn ogen dicht te doen en te slapen maar dit werkte niet. Heb deze hele nacht op mijn mobiel gezeten dingen lezen over 4fmp qua hoeveel heden etc.

    Hier zag ik weer dat 200 mg een hele hoge dosering was en gevaarlijk zou zijn. Maar ik heb de 1e keer dus 1000 mg gehad samen met 4 vrienden die hetzelfde hebben gehad en geen problemen mee gekregen. Alleen erg strakke kaken. Zoals met xtc kan je de dag erna slecht eten en ben je vrij brak. Met 4fmp kon ik gewoon eten beide keren en ookal had ik weinig tot geen slaap gehad kon ik prima functioneren.

    Dus mijn vraag is heeft iemand hier ook zn ervaring mee gehad of is niet? Misschien is mijn spul slechter of ik kan er gewoon goed tegen.

    Ik heb de 1e keer bij een andere dealer gehaald dan de 2e keer.
    Dus was niet hetzelfde spul!

    Ik heb vaak genoeg xtc gebruikt en neem per keer ongeveer 3 pillen, elke pil is tussen de 190 en 210 mg. Meeste was ik qua xtc heb gehad was 4 pillen

    Heb ook speed en pure mdma gehad, maar om hier 4fmp mee te vergelijken is als volgt:

    Je bent helder, druk, zorgzaam en beetje fijn gevoel in je buik.
    Zoals je met xtc vaag bent heb je hier totaal geen last van.

    Sterke punten
    Heel erg helder
    Opgewekt
    Beetje een fijn gevoel in je buik

    Zwakke punten
    Droge mond
    Hele strakke kaken
    Kon niet slapen de 2e keer

    Door Jan Berg op 27 januari 2016 Reageer (3 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hallooo



    Ik ben 18 jaar oud, zon 185 cm en een man, ik heb nu zon 3 x 4fmp gebruikt en alle 3 de keren 230 mg en op t einde van de avond een kwartje X .
    Nou zie ik overal op internet staan dat 230 mg een gevaarlijke dosis zou zijn en afteraden is etc etc.. Nou vraag ik me af zeggen jullie dat het aan men 4fmp ligt of ? Kan ik het misschien gewoon hebben..

    Ik heb t gewoon via men contacten niet via internet ofzo ( beetje eng.. Tips?) maar ik krijg gewoon het euforische gevoel zoals iedereen altijd beschrijft zin om te dansen, zin om te praten en inderdaad ' minder wappie ' als bij X.

    Maarja wat zeggen jullie ?

    Hoor het graag,

    Sterke punten




    Sociaal
    Dansen
    Je kan ook chillen

    Zwakke punten
    Droge mond

    Door Lars Bolster op 11 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Begonnen met alcohol voor te drinken rond 19:30, stad ingegaan om 22:00 tegen de tijd dat het 22:30 was was ik redelijk dronken ( 2 x halve liter 8.6 bavaria en 3 redelijk sterke glazen bacardi-razz fanta off-topic dit is echt een heerlijke mix. )
    Eenmaal in de club in Amsterdam aangekomen voelde ik me zo dronken dat ik alleen nog red bull dronk. Kreeg behoorlijk veel zin in xtc 1.5 uur lang sms-en (wat heel ongezellig van me was) om aan pillen te komen en niemand die wat kom brengen zelfs niet toen ik €15,- ps wou betalen.. god wat was ik wanhopig.
    Ik had het opgegeven en het was inmkddels al 00:30 geweest toen ik in gesprek was met een gozer en ik vroeg, heb je toevallig xtc bij je? Hij zei nee sorry man maar ik heb wel nog 1 capsule 4fmp in mijn jas alleen is mijn jas bij de garderobe maar ik kan het wel voor je halen als je wilt. Ik gaf aan nog nooit 4fmp gebruikt te hebben en stelde r een paar vragen over.
    Hij zei wacht hier ik ga het even halen en hij kwam even later aanlopen en zei hier neem maar. Ik had geen drinken meer en mocht het met zijn drankje innemen.
    Ik vroeg hoeveel moet ik je geven? Maar hij wou er niks voor hebben, het was een hele aardige gozer.

    00:45 1 capsule genomen.
    Vond het best spannend dus moest direct naar de wc.
    Me vrienden had ik al verteld dat ik 4fmp ging gebruiken 1 vriend had het al eens gebruikt en vertelde dat het wel een uur kon duren voor ik wat zou voelen.

    01:30 ik voelde me helemaal niet meer dronken en had heel veel energie en zin om te dansen, was een heel lekker gevoel vond het chiller dan x en kreeg een kippenvel gevoel over mijn hele lichaam.

    Om 02:15 gingen we al weer weg ik was met een vriend die de bob was ik zei nog ik neem wel eem taxi maar besloot enkele minuten later toch met hem mee te gaan was nog een stuk lopen vanaf het rembrandsplein naar centraal station toe kwam nog wat dronken collega's tegen wat heel gezellig was haalde nog een flesje water wat was mijn droog geworden zeg vergelijkbaar met xtc.
    Had een heel blij gevoel net als met xtc maar een stuk minder sterk. Mijn vriendin vroeg of ik wat kleins van de maccie mee kon nemen eenmaal in de maccie dacht ik ik ga heel veel eten voor haar menemen was wel heel druk daar binnen na 20 minuten waren we weer buiten.

    03:15 zaten we in de auto och dat was lekker verwarming aan heerlijk zitten en een goed muziekje op.

    03:30 Was ik thuis me vriendin was heel blij en ze zei gelijk: hen je xtc gebruikt je beweegt zo met je mond ( had ik de hele tijd niet door gehad ).

    04:00 ging mijn vriendin slapen en ging ik met mijn broertje een serie op netflix kijken, ik vertelde hem na een paar minuten al dat ik 4fmp gebruikt had en ik had een extreme praatkick en kon me niet heel goed op de serie focussen.

    05:00 ging hij ook slapen en ging ik gamen, wou gewoon weten hoe dat was als je 4fmp gebruikt had. Ik merkte dat ik heel erge zweethanden had maar nog steeds vol energie.

    07:00 ging ik in bed liggen en voelde dat het uitgewerkt was maar nog zeker niet slaperig.

    Het is nu 08:00 en ga proberen te slapen.

    Al met al een zeer fijne ervaring, vind het chiller dan xtc.

    Sterke punten
    Veel energie
    Blij, vrolijk

    Zwakke punten
    Kan niet slapen

    Door Benja op 8 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Momenteel 2x 2cB gebruikt.
    1e keer 1 pil genomen van 16mg. Puur om even te wennen aan de drug die nieuw was voor mij. Ik had lichte visuals, lichten werden feller en minder fel, objecten vervormden een beetje. Je voelt je ook redelijk wazig, net alsof je 12 bier gedronken hebt. Ik had het ook vrij koud, dus de kachel goed warm, dat was fijn.

    2e keer koos is voor 2 stuks van 16mg=32mg. Tijdens de trip naar wat afleveringen van Flodder zitten kijken, de helft weet ik al niet meer, maar het was wel leuk om te kijken. De tv vervormde veel en op me hoogtepunt zag ik waanzinnig mooie dingen. Ik had 1x het idee dat ik bad aan het gaan was. Ik zat op een gegeven moment zo erg in die serie dat ik dacht dat Jonhie het tegen mij had, iets van 'Ik heb ook niks aan jou'. Deze zin achtervolgde mij, het werd 20x gezegd. Het was eng, maar ik dacht bij mezelf, dit kan niet, ik moet even adem gaan halen. Gelukkig duurde dit niet lang en heb ik hierna nog heel fijn verder kunnen genieten. Ook was de bodyload nog even aanwezig maar ook weer zo weg.

    Sterke punten
    -Visuals
    -Je voelt je fijn, gelukkig
    -Licht wordt mooi, kleuren intenser

    Zwakke punten
    Bodyload
    Angstige momenten bij hogere doseringen

    Door Stefan op 4 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een legaal te verkrijgen drug, hoe fijn is dat?
    De eerste keer proberen, zonder al teveel hebben ingelezen kwamen we niet op het gewenste resultaat.
    Nadat ik wat meer heb gelezen op internet, continue in en uitademen in de ballon, tot je eigenlijk niet meer kan. Je hersenen krijgen geen zuurstof meer, waardoor je even van de wereld bent. Dit duurt slechts enkele minuten. Het gevoel is fijn, je hele lichaam tintelt. Aan het begin wel even raar!

    Gebruik niet teveel patronen op een avond, dit kan weer leiden tot hersenbeschadiging.

    Sterke punten
    -Fijn gevoel
    -Dromerig

    Zwakke punten
    Teveel gebruik, hersenbeschadiging.
    Effecten zijn vrij kort, waardoor men snel een nieuwe ballon wilt.

    Door Stefan op 4 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb vandaag voor het eerst 4FMP gebruikt. Wat mij opviel ia dat het binnen een kwartier al inkickte. Je voelt je hele lijf tintelen en ziet alles ontzettend scherp. Ik wilde alleen maar dansen en het leuk hebben. Je kan nog super helder denken maar alles is wel een stuk mooier. Bij mij duurde het ongeveer 4 uur voordat de piek er af was. Ik heb wel flink last van bijwerkingen. Ben een uur of 2 ontzettend misselijk geweest, wist van ellende niet waar ik het moest zoeken. Het is nu 2 uur snachts en ik slaap nog steeds niet. Vriendinnetje waarmee ik het nam had hele erge hoofdpijn. Dus het is leuk om te doen maar hou wel echt rekening met de bijwerkingen. En eet even wat voordat je het neemt. Dat heb ik niet gedaan namelijk en ben denk ik daarom zo misselijk geworden

    Sterke punten
    - je blijft scherp en helder
    - lekker tintelend gevoel
    - je hebt ontzettend veel energie

    Zwakke punten
    - misselijkheid
    - hoofdpijn
    - niet kunnen slapen

    Door Anne op 2 november 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb op mysteryland voor het eerst 4-fmp gebruikt.
    Ik wilden al jaren naar mysteryland nou kon het eindelijk en was ik gegaan ik zei altijd als ik 18 ben dan zou ik en moet ik naar mysteryland en wat gebruiken.

    Ik had nog nooit wat gebruikt maar had oranje schildpadjes bleek dat het hele oude pillen waren had een kwartje genomen ik voelde gewoon niks..
    Dus een vriendin van mij zij toen neem dan een 4fmp dat ga je echt goed spul vinden
    Ik had dus een capsule met 160 Mg genomen daarna waren we bij de qdance gaan staan en zijn we bij de bar wat drinken gaan halen even naar het toilet nouja (dixies) en toen gingen we even op de berg zitten en ik zat al klaar met me waaier
    Vriendinnen vroegen of ik hem al voelden ik dacht dat ik niks voelden maar wist het niet zeker
    Ik zei ik zie er nog steeds normaal uit gaat die wel in werken ? Dus een ander vriendin zeg ga eens waaien met die waaier en Goes voelden dat aan ik kreeg tintelingen in me achter hoofd of iemand me aan het kietelen was met een heel zacht veertje en opgegeven moment in me benen en ik kreeg het daarna ineens heeel warm toen weer koud ik kreeg allerlei rillingen en ik ging automatisch mee op de muziek heerlijk gevoel !!
    Later zijn we gaan afteren bij iemand thuis maar na die 4fmp had ik niks meer genomen omdat het me eerste keer was en al gelijk 160 mg toen we daar aan kwamen hadden we nog een 4 fmp genomen van 180 Mg leuke sfeer
    Rond drie uur begon de klok heletijd rondjes te draaien en ik maar denken dat ik gek werd dus riep me vrienden ik zeg ben ik de enigste die dit ziet maar hun zagen het allemaal gebeuren dus we wisten dat we niet gek waren uiteindelijk was het gewoon de satelliet hihihi
    Ik had het laatste 4tje genomen
    Maar we wilden natuurlijk door gaan uiteindelijk hadden we youtubjes stuk of 10 ik dacht we zijn tog begonnen dan neem ik straks ook een kwartje zo heb ik nog daarna 3 kwartjes genomen en heb ik me de hele avond goed gevoelt ik heb wel een keer gehad dat het voelde of ik op een snelweg zat maar toen ik die youtube had in genomen bij het laatste kwartje zijn we lachgas gaan doen nou ik raad het je niet aan gebruik nooit xtc met lachgas ik dacht dat ik in een trip kwam en er niet meer uit zal komen ik zag de mensen om me heen niet meer ik hoorde ze wel en ik moest uiteindelijk een uitgang vinden om zeg maar terug te komen in het echte leven want anders zag ik niks zo eng was het want ik zag opgegeven moment zwart voor me ogen tot dat een vriendin mij riep en zij gaat het en me weer goed voelden dus

    Maar de 4fmp zou ik zo nog een keer doen ik voelde me super en kon nog helder na denken ik vond het zoon apart gevoel ik vond het gewoon raar dat ik helder na kon denken maar echt super spul

    Tip : gebruik geen lachgas tijdens gebruik van xtc

    Tip 2 : neem een waaier mee of koop er een als ze ze daar verkopen

    Sterke punten
    - vrolijk/verliefd gevoel
    - dansen
    - helderheid
    - je ziet niks aan pupillen ook al heb je lichte ogen
    - geen last van je kaken

    Zwakke punten
    - zweten
    - geen slaap
    - eetlust is weg
    - moeilijk kunnen eten
    - rillingen
    - hartkloppingen

    Door Mandy op 10 oktober 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Via internet ben ik aan 4FMP gekomen. Gaat erg makkelijk als je bitcoin hebt. Anyways, voordat ik het ging proberen eerst testen. Ik werk in een lab, dus ik kan eenvoudig aan reagentia komen. Ik woog ongeveer 5 mg af voor een Marquis reactie, hierbij verwachtte ik een oranjerood-donkerbruine kleur. Na het toevoegen van de reagens siste het poeder wat (logisch want zwavelzuur enzo), vervolgens heb ik het geheel goed gemengd. Al vrij snel begon een licht oranje tint te komen die binnen 1 minuut fel werd. Als laatste werd de vloeistof donkerbruin met rode tint. De snelheid waarmee de reactie de juiste kleur toonde beviel me, redelijke indicatie hoe puur het is, dus besloot ik 30mg te nemen om te testen.

    Ik weeg 70 kg, doe met X vaak halfje-kwartje-kwartje en kom daar prima de avond mee door. Met 30 mg 4FMP leek mij het risico klein op bad gaan vanwege een onopgemerkte vervuiling. Dit bleek waar te zijn: spul kickte binnen 40 minuten in, zelfs in zo'n lage dosering leek het alsof 4F over alles een glanslaagje legt. Heerlijk in de zon gezeten met een biertje en wat goede Psytrance, leven was goed. Vanwege dit succes besloten om andere keer te herhalen en totaal 100 mg te nemen.

    Gisteren 100 mg genomen, had het afgewogen en in kleine buisjes gestopt. Doseren is best lastig, want 'eyeballen' werkt niet; er zitten stukjes kristal in met hogere dichtheid = meer gewicht dan poeder. Ik tikte voorzichtig de helft uit het buisje op een oppervlak, en schoof het poeder voorzichtig met een pasje in een half biertje. Ik vind het heel chill om poeder niet te pinken of te snuiven maar gewoon in je drankje gooien. Geen gekut met kapotte capsules of doorgebrande neusschotten. Het bier smaakte nog prima, maar wel met een duidelijk randje.

    T+45 mins: Duidelijk aan het opkomen, lichter gevoel, in mijn gezicht een lichte cold sweat (voor mij herkenbaarste eerste signaal van XTC) en lekker chatty.

    T+1hr: Gevoel zwelt verder aan; heerlijk euforisch zonder kaakspanning of grote pupillen. Mensen om me heen hebben niets door, ook mijn vrienden niet. Praten met alles en iedereen. Ik besluit om nog 20 mg bij te pakken.

    T+1hr30: Gevoel alleen maar beter geworden, nu ook knuffelen met willekeurige mensen, hard socializen, peuken roken is heerlijk en het bier gaat er ook goed in.

    T+2hr: Ik ga draaien op het feest, wat nog in de borrelfase zit. Daarom de chillste deephouse en tropical house erin gegooit. Ik zit heerlijk in de muziek en al snel komen de eerste mensen dansen. De 20 mg is er duidelijk, maar heeft zich niet echt met een knal gemeld.

    T+2hr30: Het laatste beetje 4FMP gooi in wat water, wat daardoor wel vies smaakt. Inmiddels hard aan het draaien, hard meezingen, ritmegevoel is top. Ik kan helder nadenken maar heb heerlijke rillingen bij opbouw van muziek. Ook herkenbaar is zuchten van genot; lijkt dus op XTC. Dit spul is top.

    T+3hr: Nu voel ik wel een kleine klap van de rest van de 4 FMP op een goede manier. Ik geef het draaien even over, rook nog 2 peuken en haal Gin-Tonic. Onderweg veel socializen.

    T+4hr: Ik kap met draaien, gevoel nog aanwezig: dancing my tits off. Geen kaakspanning en dat is mooi! Bij XTC heb ik daar wel last van, en dat is mijn grootste minpunt eraan.

    T+5hr: Ik ga naar huis, het regent een beetje maar het voelt geweldig.

    T+5hr30: Moeite met slapen, dus besluit om wat mixjes te luisteren terwijl ik in bed lig.

    Ik werd daarna brak wakker, ben met oortjes in slaap gevallen. In de ochtend 3 uur ff kut gevoeld, maar dat ligt meer aan de alcohol dan de 4FMP, lijkt me althans. In de middag lekkere nagloei, muziek is mooier dan normaal en ik heb een voldaan gevoel.

    Al met al lang verhaal, maar ik ga 4FMP zeker vaker gebruiken. Het is clean, werkt heerlijk oppeppend en niemand ziet er iets van. Conclusie: koop het voordat het illegaal wordt.

    Sterke punten
    - Geen kaakspanning of grote pupillen
    - Heerlijk euforisch gevoel vergelijkbaar met XTC, wel ietwat minder love
    - Geen legale status in NL dus mag als RC verkocht worden
    - Je blijft helder
    - Makkelijk te krijgen
    - Lengte van je high is vergelijkbaar met XTC
    - Nagloei de dag erna

    Zwakke punten
    - Doseren
    - Als je echt hard wil gaan met een harde klap, dan blijft MDMA altijd krachtiger dan 4FMP

    Door Jeroen op 8 oktober 2015 Reageer (5 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Heb er zo.n spijt van daar ik zoveel mensen pijn heb gedaan. Mijn ouders. Vriendin geslagen. 20 jaar verder kan ik er nog steeds niet mee leven. Nachtmerries. Afkicken en dan drank. Blijf de grenzen opzoeken. Is is een deel van mijn leven wat zal blijven. Iemand anders zijn eerste shot geven. Vergeef je jezelf nooit.!!!!!!!!

    Sterke punten
    Ben er vanaf gekomen

    Zwakke punten
    Drink te veel. Maar wordt steeds minder. De liefde overwint. Mijn broer is er aan overleden.

    Door SpeedyPaultj op 29 september 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb afgelopen zaterdag voor de eerste keer 4FMP gedaan op een festival. Holiemolie wat chill. Ik heb verder eigenlijk alleen ervaring met xtc, maar dat gaat bij mij altijd gigantisch in pieken en dalen. Vrienden raadden 4fmp aan, en voila. Ik heb het gebruikt op Pleinvrees Heroes, een festival overdag, omdat ik verwachtte dat dit beter zou werken op zo'n festival.

    Ik kreeg het in poedervorm, dus het doseren was vrij lastig. Ik heb rond een uurtje of half vier twee keer mijn pinkkootje nat gemaakt en in het poeder gestopt, en dat opgelikt. Gadverdamme wat smerig! Zorg ervoor dat je een colaatje, biertje of iets anders wat sterk smaakt hebt, want het is echt zum kotzen zo vies.

    Maar door die poeder sloeg het wel vrij snel in. Rond een uurtje of vier kwam er langzaam een heerlijk gevoel door mijn lijf stromen. Mijn benen werden gigantisch licht en ik kon niet meer stilstaan. Als ik wel stil ging staan, kreeg ik overal tintelingen. Ik was gigantisch helder in mijn hoofd en wilde met jan en alleman praten over onzinnige dingen, maar ik kon ook gigantisch lekker dansen. Je zintuigen worden niet zo overdreven gevoelig als met xtc, dus zoenen, knuffelen en ijsjes eten zijn niet geweldig. Maar nog steeds wel heel fijn. Ik had toen ook geen last van verwijde pupillen of spastische kaken.

    Na een uurtje of vier begon het toch wel weg te trekken. We besloten om nog een pinkkootje (dus een halve dosis tov de eerst keer) op te likken. We hebben in totaal met z'n tweeën zo'n 500 mg opgemaakt, dus 250 mg pp. Zeg grofweg dat we de eerste keer 160g hadden (tweede kootje was een beetje mager) en de tweede keer 90g. Maar het was niet makkelijk doseren (dat vond ik eerlijk gezegd een beetje eng). Na een half uurtje kwam dat gewichtsloze weer terug, maar nu voelde het wel iets meer als xtc. Ik wilde echt heel graag dansen, knauwde met mijn kaken, had verwijde pupillen, en ik moest honderd keer zeiken. Echt heel vervelend. Ik vond het tweede kootje eerlijk gezegd iets minder.

    De dag erna was ik wel goed brak. Het slapen ging op zich wel prima, van 1 tot 9 met een uurtje wakker liggen. Maar mijn kop deed goed pijn en ik heb flink liggen dromen. Het is nu maandag, weer een dagje verder, en ik heb nu nergens meer last van. Oke, keelpijn, maar wat wil je met een festival in de regen En ik weet het, de dinsdag moet nog komen.

    Sterke punten
    Heel constant, geen pieken en dalen zoals bij xtc
    Je gaat je er heel chill van voelen
    Maar je bent wel heel scherp
    Je ziet er nog normaal uit (echt prima hoor, als je dan een biertje wil bestellen)
    Je ledematen wegen niets meer

    Zwakke punten
    Kater zeker aanwezig
    Bijslikken lijkt niet zo goed te werken

    Door Anoniem op 7 september 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • hoi,
    Had laatst xtc op een techno feestje gebruikt.
    Wist al van te voren dat ik het ging gebruik op het feest en had me al een tijdje ingelezen op de effecten ervan.
    De pil was 220 mg.
    Om 16:00 had ik een kwartje genomen en lange tijd gewacht tot 17:30. Maar voelde helemaal niets. (zelf 1.80M lang en 67KG)
    Toen nog kwartje genomen en voelde ik hem wel goed in kicken. Kreeg het erg warm, strakke kaken en alles ging in beelden. Ik moest even naar een chill-out zone. Gelukkig was het buiten en de koude lucht deed mij erg goed. Even op mijn mobiel gekeken naar mijn vriendin en kreeg goed gevoel wat het weer even omkeerde. Voelde het echte wouze gevoel weg zakken. voelde mij net nuchter alleen dan echt super goed, wou lekker dansen, ging helemaal met de muziek mee en ging non stop door zonder me moe te voelen.
    Conclussie, super leuke drug. Alleen even door het begin heen komen wanneer het echt in kickt wat ik niet zo fijn vond.

    Sterke punten
    Geen vermoeidheid
    Zin om te dansen
    Heerlijk voelen
    Scherp
    Geen come-down (ligt aan de dosering)

    Zwakke punten
    strakke kaken
    super heet

    Door Jackie op 7 september 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • 4fmp top spul. Lees hier dar iedereen xtc aanraadt mijn heilige combo is gewoon een capsule 4f en zodra die uitwerkt een punt sos erbij zodra ik een goede punt pakte kreeg ik me energie en alle gevoelens inclusief tintelingen en euforie weer.

    Sterke punten
    Komt rustig op
    Controle
    Geen fysieke kenmerken

    Zwakke punten
    Ik kan nooit slapen en altijd een fixe kater

    Door anoniem op 5 september 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb vorige week voor mijn vierde keer mdma gebruikt ik had anderhalve zwarte domino's (290 mg) in drieen geslikt over de dag. Mijn eerste halfje slikte ik om 14:00 en na 20 minuten kickte die in. Niet zon beetje ook. (Ik ben 1.65 en ik weeg 57 kilo dus dit was best een flinke dosis). Maar verder, nadat die inkickte werd ik verschrikkelijk energiek en elke aanraking voelde hemels. Ik ben plat op de grond gaan liggen om de grassprietjes die tussen mijn haren doorkwamen te voelen. Techno stond aan en ik ging helemaal los op de muziek, armen omhoog ogen dicht en ik dansde een beetje draaierig. Na 45 min/ uurtje heb ik nog een halfje genomen en die sloot precies aan op het eerste halfje. Alweer kickte deze flink in en ik ging een stuk lopen, ik had dus een vriend van me gebeld (zonder dat ik het doorhad) en ik beweerde dat hij mij aan het bellen was en dat ik eraan kwam om te chillen. Dus ik loop en ik loop en ik zag niemand op onze plek. Na een uurtje of anderhalf werd mn space steeds minder en ik wou graag bijslikken maar ik had niks meer. X gebeld en nog eentje gekocht. Toen ben ik naar mn vrienden gegaan en heb ik daar nog een halfje gedropt en toen werd alles wel vaag. Begon zelfs te hallicuneren ?. Uiteindelijk naar huis gegaan, niet kunnen slapen of eten. Bijna geen dip gehad die dagen erna.

    Sterke punten
    Lekker voelen
    Grof gezegd schijt aan alles
    Willen dansen

    Zwakke punten
    Knarsen
    Tong en wang kapotgebeten (wel kauwgom ingehad)
    Werd die dag erna een beetje vaag.

    Door snackie op 19 augustus 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • (Ik heb alleen ervaring met pure mdma)
    Mijn eerste keer 4f had ik 2 capsules 4fmp. Ik begon met 130 mg om half 4.
    Na 20 minuten begon die te werken. Ik kreeg rillingen en tintelingen over mn lichaam en dat voelde heel chill aan. Ik werd opeens ook super gelukkig en blij. Het chille was dat ik niet 4 uur lang keihard ging, het kwam meer in golven dus ik kon ook relaxed gaan zitten en daarna weer hard gaan. Na 4,5 uur dus om 8 uur nam ik mijn 2e capsule in van 120mg. Deze voelde ik na een kwartier al en ik ging echt super hard. Ik begon zelfs dingen zien te bewegen en werd duizelig. Dit duurde maar 10 minuutjes gelukkig. Vooral na het bijnemen kreeg ik een strakke kop. Mijn pupillen werden groot terwijl ik eerst alleen last had van mijn kaken en dat me ogen wijd stonden.
    Het festival was 11 uur afgelopen dus we gingen naar de trein. Ik heb heel chill in de trein gezeten. Ik had geen dip maar ging ook niet hard. Het enige wat klote was waren de zweetaanvallen die ik letterlijk kreeg en wat hartkloppingen. Ik vond het zelf heel erg meevallen hoe naar het was. Ik heb die nacht maar 2 uurtjes geslapen en was de volgende dag gesloopt. Dus wat ze zeggen dat de dip er niet is, die is er wel.

    Sterke punten
    - Fijn gevoel door tintelingen.
    - Het komt in golven.
    - Je bent gelukkig
    - Je bent super sociaal
    - Alles en iedereen is leuk
    - Het werkt heel snel.

    Zwakke punten
    - Zweten
    - Niet helemaal in de muziek opgaan zoals bij mdma.
    - Niet kunnen slapen.
    - Dinsdagdip was ook wel kut.

    Door Henk op 14 juli 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Details:
    2.01m
    110kg

    In het afgelopen jaar een aantal keer 4FMP gebruikt en het effect ervan is als prettig te ervaren, liggend aan de omstandigheden. In totaal heb ik het nu zes keer gedaan, op zes verschillende locaties met verschillende muziekgenres.

    De eerste, derde en zesde keer zal ik toelichten omdat ze het makkelijkst zijn te omschrijven en ik ook nog weet wat ik gegeten heb en hoeveel slaap ik heb gehad. De effecten en na-effecten zijn verschillend, net als de doseringen en de verschillende vormen van 4FMP.

    1. Klokgebouw, Utrecht (deephouse)
    Eigenlijk zou ik MDMA gaan gebruiken, maar besloot op het laatste moment toch 4FMP te gebruiken op aanraden van een goede vriend welke die avond ook mee ging. Had die avond genoeg geslapen, de avonden ervoor ook. Voldoende voedingstoffen en vitamines en anti-oxidanten binnen gekregen. House/garage (UK), deephouse hebben mijn voorkeur, space ik het lekkerst op. Rond 0:00 een tablet genomen van 160mg, enigszins te doen met mijn gewicht en niet te zwaar of te lichte dosering. Ik kon goed eten tussendoor, dronk veel, at veel fruit, vond het prettig om te dansen maar kon goed afwisselen door wat rondjes te lopen. Nadeel was de droge mond, bijna onmogelijk om er wat aan te doen. Rond 5:00u was de piek voorbij en lichaamsdelen werden zwaar, had geen zin om me te bewegen en wilde liever ergens gaan liggen. Op dat moment een halve Heineken pil genomen, welke pas insloeg rond 6:30u; het duurt normaal gesproken een uur bij me, het eten/fruit van die nacht liet het wat langer duren. Nog nooit zo strak/waus geweest. Wel heerlijk om zo terug in de trein naar huis te zitten. De combinatie zorgde er bij mij voor dat de dagen erop mijn hersenen aanvoelden alsof iemand constant aardappelpuree aan het prakken was in mijn schedelpan, niet geheel comfortabel dus. De toxiciteit tussen een niet al te zuivere pil i.c.m. 4FMP ligt behoorlijk hoog, dus raadt het een ieder wel af behalve als goede MDMA hebt (concentratie is dagenlang weg, je kan je nergens toe zetten).

    Slapen?
    Heerlijk, de combinatie put je compleet uit. Het duurde ongeveer een half uur (denk ik) voordat ik sliep. Toen ik wakker werd stikte ik wel bijna in het uitgedroogd stuk vlees wat ik ervoor een tong kon noemen. De droogte hield aan tot de volgende middag (de dag erna dus).

    Hoofdpijn?
    Onwijs. Een niet te vergelijken hoofdpijn welke aan beide kanten, net boven je oren drukt. Wanneer je erop drukte aan beide kanten ging het tijdelijk weg, na een halve minuut kwam het even hard terug.

    Tintelingen?
    Heerlijk en heftig, voelde alsof de tintelingen rond me heen draaiden en stroomden door me bloed.

    2. Onbekende locatie (drum & bass)
    Wederom een tablet, deze keer een dosering van 100mg en twee uur later nog eens 100mg. Doseer je eerste keer hoger dan de tweede keer; 150mg en erna 50mg was fijner geweest denk ik. Deze keer ook voldoende geslapen, de avonden ervoor ook. Wederom voldoende voedingsstoffen etcetera binnen gekregen. Tweede drum & bass feest ooit, maar kan me er totaal niet in vinden. Had geen goed gevoel bij de muziek, de dosering die ik genomen heb werkte niet lekker en duurde te lang voordat ik iets voelde: na de eerste 100mg voelde ik na 1,5u na inname niks (1:00-2:30u). Hierna nam ik nog 100mg welke samen met de vorige 100mg insloeg. Zweten, niet weten wat je wilt doen, moeilijk praten en nagenoeg niet sociaal. Fucking kut, want het sociale ervan is juist het leukste van alles!

    Slapen?
    8:00u thuis, sliep om 12:00u. Werd wakker om 16:00u en kon niet slapen tot 2:00u die nacht. Wederom een uitgedroogd lap vlees in me bek welke niet vochtig te houden was.

    Hoofdpijn?
    Nagenoeg niet, lichte hoofdpijn welke te vergelijken was met de eerste keer. Alleen een stuk minder aanwezig.

    Tintelingen?
    Nagenoeg niet; jammer. Maar kwam misschien doordat ik verwachtte dat ze er wel zouden zijn.

    3. Maassilo (electro)
    Leuk feestje, fijne mensen. Voeding net als vorige twee keer maar weinig geslapen. Deze keer wodka en bier op voordat ik een capsule van 160mg innam. Na 4,5u nog een capsule van 80mg genomen. Werking was goed maar behoorlijk pep-achtig (lag aan de dosering), maar zonder het oncontroleerbare stuitergedrag. Ik was druk, maar meer op sociaal vlak en wist precies wie ik aan wilde spreken en kon me perfect focussen.

    Slapen?
    8:00u thuis, sliep om 5:00u de volgende ochtend (totaal geen natuurlijk slaapgevoel). Ondanks het slaaptekort voelde ik me nadat ik wakker werd de volgende ochtend perfect. Geen droge lap vlees in me bek.

    Hoofdpijn?
    Nee, totaal niet. Wel stijve spieren, maar die krijg je sowieso.

    Tintelingen?
    Alleen bij nummers die ik heerlijk vond, wederom niet het juiste muziekgenre.

    Tip na de laatste keer:
    Neem Dextro mee en eet er een om de paar uur, dit houdt je bakkes nat in combinatie met drank en genoeg water. Voor mijn gevoel heeft dit ook geholpen me beter te voelen de volgende dag nadat ik wakker werd. Had geen concentratieproblemen of andere bijverschijnselen die ik vorige keren wel had.

    Let op je voeding de dag(en) voordat je gebruikt, net als je vocht inname.

    4FMP is niet te vergelijken met pillen of pure MDMA, het euforische wat je daarbij voelt is veel minder liefdevol. Knuffelen is nog steeds fijn, maar een stuk minder liefdevol. Het put je dopamine meer uit dan je serotonine; 3/4e is een pep-achtig gevoel waarbij je gecontroleerde focus hebr en 1/4e is euforisch.

    Luister naar je lichaam! Voel je je niet al te chill of heb je weinig zin, dan gaat drugs je ook niet beter laten voelen (zowel lichaam als geest). Je crash is minimaal twee keer zo hard en je lichaam krijgt het een stuk zwaarder na gebruik.

    Ga met de juiste mensen en verken nieuwe locaties of juist een vertrouwde omgeving als dat beter voelt voor je gevoel. De combinatie tussen het juiste genre, de mensen en de locatie is alles bepalend.

    Melatonine helpt je (misschien) om beter te kunnen slapen, bij sommigen werkt het beter dan bij anderen.

    De juiste dosering is bij 4FMP moeilijk te schatten en bijnemen is lastig te bepalen in verband met de schommelingen van pieken en dalen. Het komt in vlagen. Soms kan het gevoel compleet wegvallen waardoor je denkt dat het uitgewerkt is, maar even later kan je het weer even hard voelen. Dus neem niet te snel/vroeg bij en let op je lichaamsgewicht en voeding.

    Capsules werkten voor mij het prettigst, tabletten zorgden juist voor hoofdpijn de dag erna.

    Sterke punten
    Tintelingen bij juiste omgevingsfactoren
    Overtuigend sociaal
    Focus en energie

    Zwakke punten
    Schommelingen
    Hoge lichaamstemperatuur
    Hoge hartslag
    Slapeloosheid (hogere dosis)
    Vaag zicht (hogere dosis)
    Paranoïa (dag(en) erna)

    Door Mado op 7 juli 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Gister voor het eerst 4fmp gehad op sensation, 3 capsules van 160 mg verdeeld over de nacht. Ik vind de werking op speed lijken, na zo'n 20 minutes komt ie langzaam opzetten met tinteling en energiegolven. Helaas geen euforisch effect zoals met mdma. De actieve werking begint met twee uur weg te zakken, kon echter niet goed slapen de volgende ochtend. Ik vond het toch een beetje een robotgevoel, geef bij maar dat warme gelukzalige gevoel van mdma.

    Sterke punten
    energie
    scherp
    kwaliteit is over het algemeen zuiver, je weet wat je neemt.

    Zwakke punten
    korte werking
    weinig euforie
    weinig behoefte aan praten.
    geen warm gelukzalig gevoel
    niet kunnen slapen als je thuis komt

    Door Jeroen op 5 juli 2015 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


DrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.