• RELATINE GEEFT MIJ EEN RUSTGEVEND EFFECT + IK KAN ME ER OP CONCENTREREN.
    ALS IK GEEN RELATINE NEEM DAN BEN IK ONRUSTIG IN MIJN HOOFD.
    RELATINE MAAKT MIJ EIGENLIJK NORMAAL.

    Sterke punten
    JE NORMAAL VOELEN

    Zwakke punten
    EEN TE LAGE DOSIS MAAKT JE DEPRESSIEF.

    Door STIJN VANDECAN op 2 juni 2019 Reageer

  • Ik was laatst ergens in de achtebuurt van Amsterdam toen er een somalier naar me toe liep en me een gekke zakje aanbood voor maar 5 euri, dus ik dacht fuck it. Dus die avond ging ik naar huis en was ik pirates of the craibean aan t kijken en vond ik het zakje weer het was circa 35 mg dus ik dacht laat ik alles opsnuiven. Ik teipte hem moker hard ik viel met mn kin op de magnetron en was toen nokie. Ongeveer 2 dagen later werdik waker met een gescheurde broek en een pakvruchtensap. Dat was heavy shit maat 5 reeten.

    Sterke punten
    Goedkoop
    Smaaksensatie in de mond
    Plezant om weg te werken

    Zwakke punten
    Kwaliteit varieert
    Moeilijk verkrijgbaar in Nederland

    Door Niels op 11 februari 2019 Reageer

  • Hoi allemaal!

    Na een aantal uur jullie revieuws over deze drug te hebben gelezen, heb ik besloten om mijn eigen ervaring en tips te delen. De meeste negatieve reacties komen veelal door verkeerd gebruik/doseren. Uiteraard is ieder mens weer anders en kan je van te voren nooit weten wat zo地 drug met je doet, dus wees vooral voorzichtig en blijf ten alle tijd kalm.

    Afijn, mijn eerste keer 4-FMP was een capsule van 180mg, besteld op 4-fmp.net. Na 2 ziekenhuisopnames door XTC was ik daar wel klaar mee en zocht ik iets wat er op leek zonder dat loome, lamlendige gevoel van niet kunnen lopen wat ik na m地 3/4 keer gebruiken kreeg.

    Ik kan me niet precies meer herinneren hoe laat ik de capsule nam, maar het was sowieso tussen 11 en 12 壮 avonds. We waren met z地 6en bij een vriend thuis. Muziekje aan, babbelen, ijsjes, kortom gezellig. Nog minder dan 45 minuten later komen de tintelingen opzetten, net op je haar recht op je hoofd staat. Zin om te wrijven met de handen, kletsen werd intenser. Er waren al plannen om uit te gaan, dus de muziek werd op standje feest gezet (hardstyle, meezingers, dat soort dingen.) Een groot feest was het inmiddels. Tegen 1 uur richting de stad gefietst. Ik voelde me zo goed! Onderweg de telefoon aan met muziek, nog altijd gek doen met z地 allen.

    Eenmaal in de rij voor de kroeg allemaal even focus, zodat het voor de uitsmijters niet opviel dat we wat hadden gebruikt. Ging allemaal goed, iedereen mocht naar binnen. Snel de jassen opgehangen en de sfeer geproefd op de dansvloer. Gelukkig bestaat onze 塗uisclub uit twee verdiepingen. Mocht de muziek boven niet leuk zijn dan kan je naar beneden en andersom. Iedereen ging heerlijk, we letten allemaal op elkaar of het goed ging. Het was voor ons allemaal de eerste keer 4-FMP. Inmiddels flink aan het pieken, zweten viel mee. Netjes groene ijsthee gedronken, lolly痴 gesabbeld. Het was onwijs vet. Tegen een uur of half 4 werd de muziek harder en werd er veel hardstyle gedraaid. Iets wat erin resulteerde dat ik weer lichtelijk een piek kreeg en met tranen in m地 ogen los ging op de muziek. Ik moest aan iedereen van het ploegje vertellen hoe blij ik met ze ben, dat het zo leuk is met z地 allen.

    Toen om 5 uur/half 6 de kroeg dichtging waren we allemaal nog wel lekker aan het gaan, maar niet meer zo hard. We hadden de capsules inmiddels al 6/6,5 uur in ons. In de kroeg ook zo地 10 man tegengekomen van een ander clubje die stomtoevallig ook allemaal 4-FMP hadden gebruikt. Heerlijk met elkaar gedanst en nadertijd nog voor de kroeg staan kletsen. Ons ploegje ging daarna terug naar het appartement van iemand anders van het ploegje, waar we nog heerlijk even hebben nagezeten. Slapen werd hem niet, op een paar hazenslaapjes na. De comedown viel me reuze mee. Waarschijnlijk door de gezellige setting amper gemerkt dat het uit begon te werken. Al met al een geweldige avond! Ik kan het zeker aanraden mits je netjes 1 capsule neemt en wacht tot die inwerkt. Dat is meer dan genoeg. Ik ben zelf 1.67m en 70kg en 180mg was echt kneiterhard en net op het randje van too much. Dus doe jezelf een plezier en heb geduld met dit spul, het is het zeker waard!

    Sterke punten
    Ontzettend lekkere bodyhigh
    Energie
    Blij en gelukkig
    Tijd gaat vrij langzaam

    Zwakke punten
    Slapen gaat lastig

    Door Iris op 15 januari 2019 Reageer

  • Ik heb ongeveer 4 keer 4-fmp gebruikt. Voordat ik er echt een goed oordeel over kon hebben, wilde ik het eerst graag een aantal keer proberen. Na de laatste keer weet ik zeker dat ik nooit meer 4-fmp ga doen.

    4-fmp geeft je inderdaad een licht gevoel, een beetje als xtc maar minder 'verliefd' en meer energie. Ook ben je veel helderder als met xtc. Dit weekend had ik 4-fmp gedaan op een rave en de avond verliep prima, typische 4f-high en verder geen problemen. Totdat ik thuis kwam.

    Het begon al ongeveer 10 minuten voordat ik thuis was. Het was toen rond 9 uur 's ochtends, ik was al aardig lang hard aan het gaan, rond die tijd begon het uit te werken. Veel mensen ervaren een soort tintelingen in hun lichaam tijdens de 4f. Ik kreeg ineens die tintelingen in mijn wangen, en het werd erg heftig en voelde best wel naar. Alsof mijn wangen verdoofd waren.

    Dat ging een tijdje zo door en ik besteedde er niet zoveel aandacht aan. Totdat ik opeens om me heen keek en alles heel donker en grauw werd: ik was aan het hallucineren. Als je wel eens een bad trip hebt gehad dan weet je hoe dat voelt, opeens zat ik in een bad trip met duistere hallucinaties, alles werd zwart omlijnd en het leek alsof de lucht ineens donker werd zoals wanneer het gaat onweren. Hier schrok ik van, ik vertelde dit aan mijn vriend (hij had ook 4fmp gedaan), maar hij had nergens last van. Na een seconde of 10 waren de hallucinaties weer weg. De hallucinaties bleven elke keer met vlagen terugkomen, en tijdens dat voelde ik me heel 'afwezig' en een soort van uit mijn lichaam. Ik probeerde iets tegen mijn vriend te zeggen en ik kon gewoon geen woorden meer uitspreken, best eng.

    Hierdoor raakte ik een beetje in paniek, wat op zijn beurt weer hartkloppingen veroorzaakte. Ik heb gelukkig wel ervaring met drugs dus ik kon het onder controle houden. Toch voelde ik me heel onrustig omdat ik natuurlijk ook de reviews over 4-fmp heb gelezen dat mensen er hersenbloedingen van kregen.

    Hierna gewoon proberen te slapen, voelde me de rest van de dag heel moe en duizelig, had daarnaast ook constante hoofdpijn.

    De dag erna moest ik werken. Ik werd wakker en voelde me nog steeds slecht. Tijdens werk kon ik me niet goed concentreren, en soms had ik zelfs het gevoel alsof de hallucinaties terugkwamen. Hele simpele dingen zoals dingen uitrekenen of moeilijke vragen beantwoorden lukten me niet. Weer voelde ik me heel afwezig.

    Ik ben nu op dag 3, en voel me nog steeds zwaar kut. Ik merk dat die shit nog steeds in mijn hoofd zit en heb nog steeds het afwezige gevoel, kan me nergens op concentreren, mijn lichaam voelt op, heb depressieve gedachtes.

    Kortom, voor de high, die nauwelijks zo sterk was als bij xtc, is 4-fmp het zeker niet waard. Helemaal niet met de kater die je er daarna van hebt. Het blijft gewoon onbekend gebied met designerdrugs, en de risico's zijn groot. Ik zou dit aan niemand meer aanraden, als je lekker hard wil gaan kun je beter de 'lesser of two evils' kiezen en voor de xtc gaan.

    Sterke punten
    Veel energie
    Helder

    Zwakke punten
    Enorme kater van 3+ dagen
    Hallucinaties
    Depressief
    Hartkloppingen
    Hoofdpijn
    Kans op hersenbloeding

    Door Amber op 3 december 2018 Reageer

  • Ik ging samen met een vriendin voor de eerste keer 4fmp doen op een festival, we waren met een grote groep die t we allemaal al keer hadden gedaan, ik zelf had alleen nog maar xtc gebruikt. We hadden een capsule die we in een keer moesten slikken, ze zeiden je kan t ook in 2e doen dat je t in je drankje doet maar ik zou t in een keer doen zei iedereen. Nou wij in nemen, het heb denk een half uur/3 kwartier geduurt dat we het voelde, het kwam zeg maar heel langzaam op dat was wel heel lekker en allebij gingen we ook wel heel lekker, vooral de lovefeeling en super veel zin om te dansen en te knuffelen. Kwartier later gingen we allebei veel en veel te hard. Voor mij werd alles wazig en was hele stukken kwijt met wat ik aan het doen was. Bij mijn vriendin was dat ook zo, ze zweefde echt een beetje rond en wist niet meer wat ze deed. Zei was al eventjes gaan zitten, toen ik aankwam met iemand zeiden ze dat ze schrokken van me hoe erg ik met mijn kaken bezig was en hoe mijn ogen eruit zagen. (Dat heb ik dus bij xtc veel minder) na een half uurtje rustig zitten, wat cola drinken en ijsje eten werd het gelukkig wat minder en ging t wel weer prima.. voelde rond uurtje of half 9 niks meer en gingen we mdma bij likken maar voelde ik niks meer van. Heb wel hele erge last gehad van een kater.. en ik kon ook niet slapen. Ik ben een paar dagen heel erg duizelig en misselijk geweest kon ook niet werken, ook werd ik heel ziek, koorts en een keelontsteking en oorpijn etc. Het gekke is alleen dat alleen wij 2 last hebben gehad hiervan en derest van onze groep gewoon normaal lekker gingen..

    Sterke punten
    Blije gevoel en zin om te dansen

    Zwakke punten
    Dat je zo hard gaat jn een keer en de kater.

    Door Anoniem op 14 juni 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Het moment tijdens de jaarwisseling 17-18 zou ik graag willen delen.

    Ik had niet eens in de planning om uberhaupt MDMA te nemen tijdens de jaarwisseling. Wel dacht ik eraan een paar dagen ervoor, maar die gedachte was al snel weg.

    Ik had met 2 vriendinen afgesproken om na 1:00 een club in te gaan om na te feesten, ik was er zelf al en zij kwamen later (hier ging een issue aan vooraf maar dat ter zijde, dat was inmiddels uitgepraat). De reden dat ze wat later kwamen was vanwege MDMA gebruik, wat ik niet wist. Mij is dit uiteindelijk ook aangeboden. Eerst dacht ik dat het niet zo verstandig was aangezien ik zelf al wat borretjes op had en een Red Bull en het is helaas niet zo goed gevallen omdat ik al wat 'lam' werd, maar er was niks aan de hand gelukkig. Uiteindelijk waren we alle 3 bij een thuis, draaiden de bommetjes en wachtten een half uur op de inwerking. Nou.. ik heb zeker geweten hoe alcohol en drugs niet samen gaan. Thank god dat er een teiltje aanwezig was waar ik voor de inname nog om vroeg. Whoop! Daar ging ik. Gelukkig geen gekke etensresten, enkel het onverteerde vloeitje en wat alcohol.

    Blijkbaar vond ik het na het braakincident leuk om even over de grond te tijgeren en vreemde grappige dingen te zeggen. Hoort erbij dacht ik wel ondertussen, maar onder controle had ik het niet echt. Jezelf tegen houden in de dingen die je doet is niet verstandig. Go with the flow en je zal er minder last van krijgen de volgende dag.

    Ongeveer een uurtje in de trip zijn we nog even uit geweest en naar verschillende kroegen gegaan en het ging allemaal hardstikke goed. Geen gekke taferelen of poespas meegemaakt. Ik voelde me prima, heb heerlijk en zorgenloos genoten.

    Na een dik anderhalf uur begon ik wat te klappertanden en m'n hoofd af en toe te schudden. Ik was dus ook zo gek om te lang buiten te blijven in de kou waardoor het klappertanden extra erg werd. Dit heb ik dus op een of andere manier wat tegen gewerkt door m'n kaken stevig op elkaar te zetten omdat ik het niet prettig vond, met het resultaat dat ik 2 dagen na gebruik een beetje last had van m'n kaken (werk het dus niet tegen).

    Als je al een tijd in de trip zit, probeer je (natrium)zoutgehalte op pijl te houden (aangezien het wat terug loopt tijdens of na het gebruik van x) met patat of in een makkelijker geval een pakje crackers. Het is dat je speeksel productie is afgezakt, dan zal het heel raar voelen in je mond met kauwen en doorslikken, dus werk het gewoon weg met wat water.

    Verder geen dip of narigheden gehad. Ik heb wel de nodige rust gepakt, maar verder kon ik gewoon weer doen wat ik normaal doe. Helemaal prima en zeker aan te raden! Wees gewoon verstandig met gebruiken dan komt alles goed.

    Sterke punten
    -Lekker zorgenloos gevoel
    -Knuffelig
    -Open en eerlijk
    -Energiek
    -Erg praatgraag

    Zwakke punten
    -Na een bepaalde tijd klappertanden en/of knarsen
    -Volgende dag wat last van kaken
    -Hoofdpijn

    Door deamar op 21 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • 4e6u5rrrry

    Sterke punten
    j5yr

    Zwakke punten
    j5tr4

    Door vkegrrhy op 7 februari 2018 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Wat een klote spul!
    Lijkt leuk in het begin, xtc achtig en goed gevoel.
    Toen het begon uit te werken zware spiersamentrekkingen, kon niet meer lopen en heel mijn lijf begon ongecontroleerd zwaar te trillen. Uiteindelijk in slaap gevallen en wakker geworden met paniek aanvallen die 4 dagen heeft aangehouden. Nooit gebruiken mensen, dit is spelen met je leven! Ben me kapot geschrokken.

    Sterke punten
    Niet

    Zwakke punten
    Onbekend wat de gevolgen zijn
    Lange nasleep
    Gewoon NIET doen!!

    Door pino op 5 december 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Mijn ervaringen met ketamine.
    Een aantal jaren geleden een klein beetje ketamine geprobeerd en toen vond ik het vervelend dat het zwaar aanvoelde.
    Recent nog een keer een grotere dosis genomen om het echte trip effect te kunnen ervaren (k-hole)

    In totaal 3x gedaan in een periode van 6 weken.
    Het is niet niks; als je weinig drugservaring hebt is het in mijn ogen niet slim om een grote dosis (meer dan 250mg) te snuiven.
    Ikzelf heb behoorlijk ervaring met DMT LSD en paddo's en vond dit dusdanig anders dan de zojuist genoemde halluciogenen.
    Je kan de hoeveelheid opbouwen maar als je eenmaal een bepaalde hoeveelheid hebt genomen is er geen weg terug. Het werkte bij mij telkens ongeveer een uur.
    Met nog een nasleep van een paar uur.
    Wat ik heb ervaren was een totale differentiatie van alles wat ik voorheen kende. Ik belande in een droomwereld die eigenlijk niet te omschrijven is maar toch zal ik een poging wagen.
    Het deed me een beetje denken aan airhockey. De schijf was ik maar dan in enorme slowmotion. Totaal geen benul meer waar ik daadwerkelijk was maar ook niet waar ik trippend was beland. Ik denk dat mijn tripervaring met andere middelen ervoor heeft gezorgd dat ik deze absurde wereld kon bolwerken. Ik was zover heen dat ik verbaasd was dat ik langzaam weer terug kwam.
    Langzaam kon ik de muziek die aanstond weer horen en ook een beetje bewegen (wat tijdens de trip dus echt niet ging).
    Toen ik mijn ogen opendeed was alles wazig en vervormd. Ik zag ook mijn maatje zitten en toen hij tegen me sprak was ook dat erg onwerkelijk.
    Ik zag dat hij een sigaret aan had roken was en vroeg aan hem een trekje (kon amper uit mijn woorden komen en hoorde mezelf alsof ik met een geluidseffect sprak). Ik zag de sigaret en wilde hem aanpakken maar mijn hand leek wel van hard plastic en ook de beweging was vreemd alsof ik mijn hand 100 meter uitstak.
    Toch lukte het om een trekje te nemen ook al was de enige reden dat ik dat weet omdat ik een rookwolk voor me zag.
    Beetje bij beetje kwam ik bij en heb nog even alles besproken met mijn maat.

    Ik vond het erg leuk maar aan mijn nieuwsgierigheid is voldaan en zou het niet zo snel weer doen, vooral omdat het achteraf 3x hetzelfde was naar mijn idee.
    Tijdens her trippen was ik erg enthousiast maar terugkijkend kan ik dat prima relativeren.




    Sterke punten
    Als je voor de khole gaat: totaal van de kaart, niks is meer hetzelfde; je bent er echt even uit?
    Duurt niet zo lang dat is ook wel fijn ook al heb je geen benul meer van tijd als je erin zit.

    Zwakke punten
    Lage dosis vind ik niet interessant.
    Mensen die dat gevoel wel lekker vinden kunnen verslaafd raken en als je het echt veel gaat gebruiken kan je probleem met je blaas krijgen.
    Ook kan men onverwachts een veel te heftige ervaring opdoen denk ik.

    Door Henry op 23 november 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Geen dip? Zeker wel! Gevolgen langer gebrui?k, extreem! Angt,paniek aanvallen.spontaan uit het niets in slaap vallen, zelfs tijdens het auto rijden! Extreme stemmings wisselingen.
    Korte termijn geheugen houd mij nog steeds in de steek. Concentratie is sterk verminderd.
    Aantal jaren geleden een iq test gedaan score 126 na gebruik 4 fmp weer gedaan score 106.
    Na een klinische opname van bijna een jaar eindelijk alles weer een beetje op een rijtje, maar moet de rest van mijn leven met de consequenties leren leven.

    Nu vraag je je vast af hoe kan dit.hoeveel gebruikte hij dan wel niet en hoelang?

    Ik gebruikte het eerst alleen op feestje hooguit 4 keer per jaar niet heel erg spannend. Netjes gedoseerd maximaal 100mg niks aan de hand.

    Toen werd ik veel drukker met mijn werk. Werkte mij in de rondte en wou thuis er ook nog voor mijn gezin zijn. Dus besloot vrijdag avond lichte dosering te nemen zodat ik het gezellig had met mijn vrouw gewoon kon slapen snacht en zaterdag alsnog lekker te voelen en dan savond weer een lichte dosering te nemen. Werkte perfect, tot ik merkte dat er woensdag een dip begon te komen. Prima de eerste weken hield ik het wel uit. Maar toen toch op woensdag weer een lichte dosering te nemen. Werkte prima!

    Toen kwam ik erachter dat je het ook in een vloeibare vorm kan krijgen werkte supersnel en kon het perfect doseren. Af en toe een kleine dosis verhoging uiteindelijk zat ik op een dosis van 125mg per keer toen merkte ik de consequenties veel ruzies, stemmings wisselingen. Extreme vermoeidheid.

    Kut verslaafd aan 4 fmp...!

    Toen kwamen de lichamelijke klachten.
    Extreme hoofddpijnen
    Pijn in de nek
    Black outs
    Extreme tintelingen in mijn rechter arm af en toe kon ik hem niet meer bewegen en voelde ik hem niet meer.

    Nu komt het,

    Dit alles in 12 weken...




    Sterke punten
    Het werkt veel langer dan de meesten denken! Het houd minimaal 8 uur aan. Dagen daarna voel je het tussendoor nog af en toe opkomen.

    Je kan door blijven gaan

    Je word er stuk vrolijker van

    Alles beleef je intenser

    Je kan lullen als brugman

    Bij de juiste dosering kun je zelfs bij je schoonouders op bezoek



    Zwakke punten
    Lees mijn verhaal,

    Door Jimmy op 8 oktober 2017 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Lengte 1.83
    Vorm pil
    Sterkte geen idee
    Gewicht ongeveer 75-80 kilo

    Ik had er al eerder van gehoord en wou het graag een keer doen maar niemand die het mooie goedje in handen kon krijgen. Tot ik het er met een klasgenootje over had.

    Aan het einde van de week was ik van school onderweg naar huis met 5 stuks op zak, voor mijn vrienden en ik. De avond kwam dichterbij en iedereen kwam naar x der huis om het eens te proberen. We moesten nog even wachten op x tot ze haar eten op had zodat ze een kleine bodem had.
    22.00
    Iedereen neemt 1 pilletje met als vorm een rood armani'tje
    22.30
    Het stofje begon langzamerhand zijn werk te doen en mertke een licht vaag gevoel in mn hoofd maar voor de rest nog weinig effect.
    23.00
    De eerste visuele effecten begonnen op te komen een ik ervaarde een vage bodyload, niet echt vervelend maar een beetje ongemakkelijk zogezegd. Kleuren werden ietsie intens maar als nog viel het mee.
    00.00
    Het zat er bij iedereen lekker in en we besloten een wandeling te maken met de honden, echter heeft het een half uur geduurd omdat iedereen als een klein kind zat te brullen. Als of de kamer was gevuld met adhd patinten wat overigens erg grappig was
    ??.??
    Eenmaal thuis na de wandeling besloten we een blowtje te roken om het effect weer iets op te krikken en dit werkte zeker goed. Eenmaal terug na het roken begonnen de muren en gordijnen weer iets te golven, roze en groen wazen kropen weer gezellig over de muren en schaduwen.
    Toen besloten we netflix aan te zetten en god o god wat waren wij verbaasd over de tv,3D TV ZONDER BRIL!? alle schermen leken 3d te zijn, als of je in de tv kon kijken. Ook was muziek super fijn om te horen en het leek er op als of de muziek dieper in je hoofd komt als normaal om het zo maar te beschrijven. Ook leek de vacht van x der hond constant te bewegen. Langzamerhand begonnen de effecten geleidelijk te zakken en tot slot heerlijk geslapen.

    Al met al had ik het wat heftiger verwacht. Truffels vond ik zeker heftiger als 2cb, maar het is zeker een leuk stofje en de volgende keer maar eens iets meer nemen.

    Sterke punten
    *Heel kleurrijk
    *Goed sturbaar
    *Je blijft niet hangen in nare gedachten
    *geen kater of dip

    Zwakke punten
    *Vage bodyload
    *Iets te korte duur naar mijn mening

    Door Gerard op 20 september 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Gisteren op Sunglow voor de eerste keer 4-FMP gebruikt. Ik pak normaal op feestjes XTC, maar omdat je er dan zo verrot uitziet, je wangen kapot knauwt, en vooral omdat ik vaker slecht dan goed ga op XTC, toch eens wat anders geprobeerd. Ik wist relatief weinig van 4F dus ik was best zenuwachtig. Rond 14:00 mijn eerste capsule genomen (180mg) en nog geen 20 minuten later voelde ik veel tintelingen, wilde ik meer praten, waren muziek en lichten intenser, behoefte aan fysiek contact (knuffelen, aanraken, kriebelen) nam toe. Pas na ongeveer 4 uur werden de effecten minder en heb ik om 19:00 mijn tweede capsule gepakt. Eind van het feest was deze dus nog niet helemaal uitgewerkt, maar ik kon nog prima de stad in, aangezien je niet echt een 'drugsbek' krijgt. Een hele fijne, chille flow, vergelijkbaar met XTC/MDMA, maar dan zonder de negatieve fysieke bijwerkingen.

    Sterke punten
    - Komt rustig op
    - Behoefte aan praten neemt toe
    - Behoefte aan fysiek contact neemt toe
    - Geeft energie
    - Fijne flow, minder intens dan 'vaag' van MDMA
    - Werkt langer dan XTC (4-8 uur)
    - Je blijft helder/scherp
    - Controle over je lichaam
    - Minder droge mond dan bij XTC/MDMA
    - Minder spanning op de kaken dan bij XTC/MDMA

    Zwakke punten
    - Hoofdpijn de dag erna
    - Slecht in slaap komen
    - Verminderde eetlust

    Door Fab op 10 september 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • 3 jaar lang nu hyperventilatie overgehouden door een avond 4fmp gebruik te hebben. 48 uur bad trip gehad, hartslag ging zo hart durfde niet eens ambulance te bellen bang dat ik door de stress neer zou vallen. Zo'n spijt, alles is verkloot. Nog steeds niet de oude maar mentaal sterk. Mensen doe t niet!! Als je leven je lief is, past drugs niet daarbij. Ik heb ervan geleerd....

    Door Sammie op 23 augustus 2017 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hoi allemaal,

    Ik had afgelopen weekend op Paradigm mijn eerste keer 4Fmp op en ik moet zeggen dit is echt heel lekker spul! Heel anders dan Xtc. Ik had het in pilvorm (Hallo Jumbo) en daar zit ongeveer 170mg in. Dit was meer dan genoeg voor mij want ik had het tot 6:00 volgehouden al merkte ik heel langzaam rond 5:15 dat het begon uit te werken. Ik zat van tevoren te twijfelen om het te combineren met Xtc maar heb het uiteindelijk toch gedaan waar ik helemaal geen spijt van heb want het was heel goed bevallen. Ik had de hele dag gewoon tijdsbesef en dat vond ik echt fijn. Ik heb nu van elke minuut genoten en niet dat er opeens 2u voorbij is zoals met Xtc terwijl je denkt dat het maar 10min is of zo. Verder heb ik geen alcohol gehad en alleen maar water gedronken.

    18:00 Nam ik mijn eerste helft. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten dus ik was heel nieuwsgierig ernaar.

    19:00 Ik voelde hem heel langzaam opkomen wat ik eigenlijk heel lekker vond. Ik kreeg energie, had zin om te dansen en voelde aan me dat ik meer zin had om te praten.

    20:00 Af en toe een tinteling op m'n hoofd wat echt heel lekker voelde. De hele tijd lopen dansen en in die flow komen van de muziek, dat voelde heel erg fijn.

    21:00 Nam ik de volgende helft. Ik ging de hele tijd lekker. Af en toe had ik brok in m'n keel maar dat vond ik niet heel erg irritant of zo, een slokje water en het was weg.

    0:00 Hele tijd lopen dansen, veel gepraat en vaak tintelingen over m'n lichaam gehad, echt super spul! Rond deze tijd nam ik ook een kwartje Xtc.

    0:40 Ik kreeg dat lekkere warme gevoel van de Xtc en een beetje dat leipe gevoel maar toch bleef ik heel scherp wat denk ik komt door de 4Fmp. En elke keer kwam ik zo lekker in de muziek dat kan je haast niet beschrijven.

    2:00 Nam ik nog een kwartje. Ik merkte wel dat ik iets leiper was dan eerst maar was nog steeds heel scherp en ik begon ook meer te zweten dan eerst.

    4:00 Nam ik nog een kwartje. Eigenlijk was voor mijn gevoel het effect steeds constant gebleven. Gewoon lekker doorgegaan met dansen en heel af en toe, eerst meer, de tintelingen van 4fmp.

    6:00 Feestje afgelopen! Had precies genoeg gehad want merkte dat m'n energie steeds minder werd maar dat vond ik opzich niet erg want dan kan ik lekker slapen omdat ik dan toch moe ben dacht ik.

    7:00 Eindelijk in bed maar merkte dat ik gewoon klaarwakker was.

    10:30 Hele tijd in bed gelegen. Af en toe even m'n ogen dichtgedaan maar eigenlijk niet kunnen slapen. Misschien dat ik heel even geslapen heb maar dat zal max een half uur zijn.

    In de ochtend verder een beetje duf en de rest van de dag eigenlijk een beetje moe. Ik denk dat als ik alcohol had gedronken de hele dag dat ik me veel en veel slechter had gevoeld.

    Het is nu maandag en heb eigenlijk nergens last van, nja een klein beetje spierpijn in m'n benen dan. Als ik alleen Xtc had genomen de hele dag dan was ik nu zo down ervan maar dat heb ik nu helemaal niet.

    Sterke punten
    - Gewoon tijdsbesef hebben
    - Hele lekker flow
    - Lekkere energie krijg je ervan
    - Veel tintelingen over je lichaam
    - Je krijgt meer zin om tegen anderen praten
    - Je word er echt scherp van
    - Niet leip als met Xtc
    - Minder droge keel dan bij Xtc
    - Minder zweten dan bij Xtc
    - Bouwt heel langzaam op en dan bouwt zich dan weer langzaam af

    Zwakke punten
    - Je blijft er wakker van dus niet teveel nemen
    - Minder lovefeelings dan met Xtc maar vond ik opzich niet erg

    Door Jojo op 14 augustus 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik heb MDMA samen met vriend ingenomen. We hebben deze van een vriendin van ons gekregen. We hebben een kristal doorgeslikt op haar werk. Voor het gebruik van MDMA heb ik 1 lijntje coke gesnoven. De MDMA leek ongeveer een uur helemaal niet te werken, maar daarna kreeg het gevoel dat ik zo snel mogelijk naar huis moest. Dat heb ik ook gedaan, maar onderweg begon ik al paranode te worden. Thuis werd de paranoia echt verschrikkelijk. Ik was alleen en zag plotseling dat ik nog heel veel te doen had- afwassen, huiswerk maken, douchen, alles klaarzetten om de volgende dag naar school te gaan. Ik raakte in paniek omdat ik dacht dat mijn moeder elke minuut thuis zou kunnen komen. Ik begon ongeveer 10 dingen tegelijkertijd te doen, in de douche voelde mijn haar totaal anders dan normaal en mijn pupillen werden enorm. De paranoia werd nog erger toen ik alles af kreeg- ik lag in mijn bed en mijn hartslag werd heel hoog, de paranode ideen werden alleen maar erger. Ik dacht dat ik nooit meer zal kunnen studeren omdat ik verslaafd zou worden aan drugs en ik had zelfs ideen om zelfmoord te gaan plegen. Ik durfde niet uit mijn bed ook al moest ik heel erg naar de wc. Uiteindelijk heb ik mijn moeder gebeld en toen ze zei dat ze nog op werk was, durfde ik naar de wc. Toen was de paranoia voor ongeveer 2min ff weg. Ik werd daarna weer heel erg gestresst, nog ongeveer een uur, totdat mijn moeder naar huis kwam. Toen ze kwam deed ik alsof ik aan het slapen was en zij heeft niets gemerkt. Toen was de hele paranoia voorbij. Meteen hierna werd ik high, ik heb mijn vriend gebeld en ik zat ongv. 2 uur met hem te bellen en ik kon niet ophouden met lachen en vrolijk zijn. De volgende ochtend waren mijn pupillen nog steeds enorm en ongeveer om 12u de volgende dag kreeg ik een erge kater. Ik voelde niks meer- geen verdriet, geen geluk, geen liefde, niks. Dit was voorbij na ongv. 4 uur. Het is waarschijnlijk dat de hele ervaring veroorzaakt werd door de combinatie met cocane. Wel intetessant om te ervaren, proberen is altijd leuk.

    Sterke punten
    Vrolijk worden
    Veel zin om te praten
    Energie
    Alles wordt grappig

    Zwakke punten
    Paranode gevoelens
    Verhoogde hartslag
    Hitte
    Slapeloosheid

    Door Anna op 27 juli 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Hallo allemaal, normaal zou ik eigelijk niet reageren hieronder want ik ben sws niet echt een fan van drugs maar ik wil toch even mijn ervaring delen voor jullie.
    Er werd mij dus verteld dat het een lichte vorm is van xtc okee prima klinkt al beter maarja dat bleek voor mij achteraf dus niet zo te zijn. Kaartjes gekocht voor een techno feest en me vriend kwam met 4fmp. Aan het begin van de avond nam ik 100 mg ongeveer in de nacht nog een keer en in de ochtend rond 5 nog een keer uit eindelijk misschien 250 mg op (ik ging maar uit van wat me vriend zei) nou alles ging goed ik had het niet eens echt zo door eigenlijk want ik heb voorheen wel is mdma gebruikt en toen ook al perongeluk 500 mg in een nacht gebruikt omdat we niet wisten wat goed was. Nou alles ging dus goed totdat ik bij een vriend thuis was en me joint opstak, op eens besefte ik dat ik me hart voelde (en niet alleen op me borstkas), me hoofd voelde alsof ik zowat me hele schedel voelde zitten en natuurlijk had ik de dag ervoor iets gehoord over een hersenbloeding dus ik werd helemaal psychisch wat nog erger was dan hoe ik me lichamelijk voelde. Ik had een paar keer dat ik bijna weg viel dus ik werd paranoide. Meteen naar huis gegaan in de trein (denkende dat het een hele uitdaging was) thuis gekomen en achteraf nog 4 dagen bij moeten komen zowel psychisch als lichamelijk nou moet ik zeggen dat al een beetje op de rand zat kwa gewicht maar achteraf zat ik zeker onder me bmi want ik zag eruit als een junkie zo dun was ik geworden. Nou misschien de 3e keer dat ik drugs probeerde en verder ook nooit meer in me leven ik ben normaal totaal geen pussy maar ik dacht toch wel even voor een half uur dat ik neer zou storten met een hersenbloeding want me hoofd voelde ook alsof het zou omploffen of er iets zou knappen. Ik was bang dat ik nooit meer normaal zou zijn achteraf kan ik er om lachen maar ik ben heeel dankbaar dat ik me gewoon weer normaal voel alleen stoned worden voelt nog een beetje anders. Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft als die iemand is die twijfelt.

    Door Joost op 25 juli 2017 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Van het weekend op een festival (WiSH outdoor) voor de tweede keer 4fmp gebruikt (eerste keer was afgelopen koningsdag). Ik kan dit aan iedereen aanraden! Zelf krijg ik nogal een grafbek van xtc, zelfs als ik maar een beetje neem (kaken etc.), maar van 4f totaal niet. Je ogen gaan er wat wijder van staan en ik speel wel wat met mn lippen,maar geen kapotte mond na afloop. Ook moet ik van xtc vaak overgeven, niet het geval bij 4. Ik weeg ongeveer 70 kg en ik had er in eerste instantie 1 genomen (Hallo Jumbo). Omdat ik net had gegeten en er niet super veel van voelde heb ik er na 2.5 uur nog een hele genomen. Dit ging verder prima. Als je echt hard wilt gaan dan is dit niet de drug die je zoekt. Je blijft normale gesprekken kunnen volgen en wordt niet helemaal waus. Goed te combineren met vrienden die alleen alcohol gaan drinken!

    Sterke punten
    Zie bovenstaande

    Zwakke punten
    Geen

    Door Anoniem op 3 juli 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Twee x 4fmp gebruikt ruim een jaar geleden. Eerste keer knallende hoofdpijn in mn nek net tegen mn schedel aan. Tweede keer nog veel erger mn hele hoofd leek te exploderen. Dit nooit meer.

    Sterke punten
    Niet. Flow van 4fmp vond ik vergelijkbaar met xtc,best aangenaam ( meer zin om te praten dan om te dansen wat voor mij niet gebruikelijk is)maar niet als je eerst denkt een hersenbloeding te krijgen vanwege de gekmakende hoofdpijn.
    Recoveren was ook pittiger dan van een (milde) xtcpil

    Zwakke punten
    Te weinig over de risico's bekend.
    Gewoon troep. Doe het niet.

    Door Yre Leeuwen op 26 juni 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Met een feest op Koningsdag weer eens 4-FMP gebruikt. Omdat ik klaar ben met de kater van XTC, besloten over te stappen op 4-FA/4-FMP. Ik had bij partychem.com 150 mg caps besteld, en laten testen bij testcentrum (resultaat: erg zuivere kwaliteit).

    Om 13.00 een capsule ingenomen en na een half uur voelde ik 'm komen. Ik voelde de energie langzaam opkomen en had zin om te bewegen en dansen... ook de muziek klonk zuiver en fijn. Voelde me super relaxed en het overviel me niet. Heb vrijwel de hele middag op de capsule volgehouden en had ook echt geen behoefte om nog bij te nemen. De rest van de avond had ik energie voor 10 gehad en me prima vermaakt. Doet nbiet onder aan XTC.

    Geen negatieve ergavring gehad. Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat je geen spul gaat mixen (incl drank), en niet te snel extra gaat doseren. Het schijnt ook dat er veel onzuivere 4FMP op de markt is, dus ken je vendor!

    Sterke punten
    - Niet waus / van het pad af
    - Energiek / lekker door kunnen gaan
    - Fijne rush / flow

    Zwakke punten
    Het heeft ook een pep werking, dus neem het niet te laat in want dan kom je slecht of niet in slaap.

    Door Dennis James op 22 mei 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Laat je vooral goed informeren over de dosis. Vriend en ik hadden dit niet gedaan (dom) en onverwacht veel en veel te veel genomen (600mg). Begon leuk met tintelingen en aanrakingen waren fijn, totdat ik black out ging en mijn vriend de hele nacht wakker lag om te kotsen. Ik kon niet op mn benen staan, viel steeds flauw, beide hallucineerden we nog 3 dagen lang. Niet kunnen slapen, niet kunnen eten voor een week lang. Geheugenverlies, kan me verder niks herinneren van die avond. Paniekaanvallen er aan over gehouden door al aanleg depressie. Lekker dan.

    Door Kim op 21 mei 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Na meerdere keren XTC gebruikt te hebben, wat steeds minder leuk werd, heb ik gister samen met 5 vrienden tijdens koningsnacht in Groningen voor het eerst 4F gebruikt. Zelf 190cm en 85kg (22 man). Om 12 uur allen een capsule van 170mg ingenomen. Tegen verwachting kickte de 4F al na 20 minuten in, in tegenstelling tot XTC dat soms een uur bij mij duurt. De eerste 3 uur zo nu en dan tintelingen over mijn hele lichaam. Veel gepraat en gedanst. Rond 3 uur begonnen de tintelingen af te nemen, maar heel af en toe kwamen ze nog terug. Om 5 uur was het feest afgelopen en rond die tijd begon ik ook spierpijn te voelen dus een perfecte timing. Slapen kon ik echter pas rond 9 uur. Ik heb van 9 tot 4 geslapen en ben daarbij 2x wakker geworden.

    Overall, vond ik het prettiger dan XTC, omdat ik niet hoef na te denken of en wanneer ik moet bijpakken. Daarnaast kon ik de tintelingen erg waarderen, die ik bij de laatste keren XTC niet echt meer gehad heb. Ik heb alleen in het eerste uur veel gezweet, daarna viel het wel mee. De afbouw was ook een stuk plezieriger dan XTC. Wanneer XTC uitwerkt voel ik mij meteen chagrijnig en moe terwijl dit bij 4F niet het geval was. Dit zal natuurlijk komen door de stoffen die in 4F zitten.

    Ik raad 4F zeker aan, maar denk daarbij wel dat er nog niet veel bekend is over de schade die het kan aanbrengen aan je lichaam.

    Sterke punten
    Werkt snel in

    Bouwt rustig op en ook weer af

    Je blijft helder t.o.v. XTC

    Behalve grote pupillen, blijf je er normaal uit zien

    Veel energie en met vlagen tintelingen over je hele lichaam

    Zwakke punten
    In slaap komen is lastig

    Weinig over bekend.

    Nare verhalen op het internet over hersenbloedingen etc.

    Door Jasper op 28 april 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Om lang door te gaan op feesten heb ik al vaak MDMA gebruikt. Maar omdat ik er altijd een zombiegevoel van kreeg de rest van de week plus het feit dat er veel mee gerommeld word, overgestapt op 4FMP

    4FMP geeft niet zo'n crash als MDMA. Ik heb een capsule genomen van 150mg en ik ging de hele avond lekker! Niemand kan iets aan me zien, ik voelde me alleen heel scherp en ik had energie voor 10. Doordat het erg veel enerie geeft kan je misschien wat lastiger in slaap komen. Hou daar rekening mee. Wanneer je een capsule later op de avond pakt kun je er wel van wakker liggen.

    Het mooiste van alles is ook nog dat het helemaal niet duur is en dat het makkelijk op internet te bestellen is. Ik heb het zelf besteld op partychem. com. De volgende dag had ik het in huis.

    Sterke punten
    - Erg veel energie
    - Super scherp
    - Heldere klanken
    - Makkelijk met praten naar anderen

    Zwakke punten
    - Niet te gek doseren i.v.m. wakker liggen

    Door Joris op 3 april 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Niet doen mensen! Het kan een hersenbloeding veroorzaken. Ik heb dit van dichtbij meegemaakt. Gelukkig is de betreffende persoon niet overleden maar het was kantje boord.

    Zwakke punten
    Zeer gevaarlijk. Zie de nieuwsberichten via Google.

    Door Nuchter op 12 maart 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een legaal te verkrijgen drug hoe naar is dat?
    ik ben alledaagse nuchtere persoon die het effect van lachgas in een balon heeft onderschat. Ik heb 1 patroon in een ballon uitgeprobeerd. Werd er zeer angstig en paranoide van. Gelukkig was het effect kort in tijd maar zeer lang om te ervaren. Ik ben zelfs zo angstig geworden dat ik begon te denken hoe mijn familie verder moest gaan als het gevoel bleef aanhangen. Het is de laatste keer voor mij. Deze review post ik om alle mensen te laten weten dat lachgas toch niet zo onschuldig is als alle mensen denken.

    Sterke punten
    Geen!

    Zwakke punten
    Ik vind het spijtig dat er alleen maar positieve reacties zijn. Ik hoop dat deze review alle mensen afschrikt om het drug uit te proberen.

    Door yass op 11 februari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Tijdens de vierdaagsefeesten in Nijmegen meermaals ketamine gebruikt.. 1ste keer keta en na een drugspauze van ong. 2 jaar een goede keuze. Na inname kreeg ik een erg zorgeloos gevoel, lopen voelde lekker (alsof ik op watten liep) mijn gezicht ging soms in slowmotion heen en ik kreeg net wat later dan gebruikelijk indrukken binnen. Had een soort van anti depressieve werking op mij, ben niet depressief maar voelde me er wel wat vrolijker door. Tip is wel dat je de kristallen in ketamine kapot maakt met een sleutel, zo bespaar je een bloedneus die ik hierdoor heb gekregen ;)

    Sterke punten
    -geen kater
    -vrolijk, zorgeloos gevoel
    -scherpe randje van het leven is er van af

    Zwakke punten
    -geen kater waardoor je denkt dat bijdoseren/vaker gebruiken geen kwaad kan
    -chemische ketaminesmaak hangt soms in je keel..

    Door Silvie op 24 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


DrugsErvaringen.nl

Op DrugsErvaringen.nl lees je ervaringen met alle soorten drugs. Deel jouw drugs ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Wij adviseren niet om drugs te gebruiken maar functioneren slechts als doorgeefluik van ervaringen van anderen.