Home ╗ Complete Lijst met Drugs

Complete Lijst met Drugs

Volgorde:

180 Graden

180 Graden ľ Afkickkliniek in het buitenland

Wiet


Lees verder ╗

2CB

4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine of 2CB is een psychedelische drug. Midden jaren '90 van de 20e eeuw werd deze stof in smartshops verkocht onder de naam Nexus, maar sinds 1997 is het middel verboden in Nederland. Een orale dosis ligt meestal tussen de 12-24 milligram. Het wordt illegaal verkocht in de vorm van een poeder, capsules of kleine pillen. Het is chemisch verwant aan mescaline.

2CB is een tripmiddel. De werking van 2CB is afhankelijk van je persoonlijke gevoeligheid en de dosering. De omgeving waarin je 2CB gebruikt maakt natuurlijk ook uit voor het effect. Bij 2CB zijn de effecten sterk afhankelijk van de dosis. De effecten zijn bij een lage dosis heel anders dan bij een hogere dosis. De effecten ontstaan door de werking van 2CB op de hersenen. 2CB lijkt serotonine, een neurotransmitter, na te bootsen.

Drugs Links
Lees verder ╗

2CT7

2C-T-7 is een synthetische verbinding die, net als 2CB, 2C-T-2 en ook XTC, behoren tot de phenethylamines. De bewustzijnsveranderende werking van 2C-T-7 lijkt het meest op die van 2C-T-2, met als belangrijk verschil dat de effecten van 2C-T-2 zoĺn 6 uur kunnen aanhouden en die van 2C-T-7 wel 8 tot 15 uur.
Over 2C-T-7 is weinig bekend, wel over 2C-T-2. Het is een psychedelische stof met twee kanten: een energieke Ĺspeedyĺ kant en een bewustzijnsveranderende Ĺtrippyĺ kant. Het trippy, hallucinerende effect overheerst. In het geval van 2C-T-7 kan het hallucineren soms wel 15 uur duren. De uitvinder van zowel 2C-T-2 en 2C-T-7 is Dr. Alexander Shulgin.

Wiet Links
Lees verder ╗

4-FMP

4-FMP is een stimulerende drug met empathogene eigenschappen. De geschiedenis als recreatieve drug is kort, en er is daarom slechts weinig bekend over de effecten op lange termijn. Bekend is dat het dezelfde chemische structuur heeft als amfetamine/speed, maar minder bijwerkingen kent. Belangrijkste effecten van 4-FMP zijn dan ook dat het veel energie geeft, stemmingsverbetering, dat je er wakker van blijft en dat het de eetlust verminderd.

afkickkliniek
Lees verder ╗

5-MeO-DMT

5-MeO-DMT (I5-methoxy-N,N-dimethyltryptamine) is een krachtig psychedelisch tryptamine. Het komt voor in een groot aantal planten, Europese paddenstoelen en paddensoorten en is sterk verwant aan de stof DMT. 5-MeO-DMT kan zowel nasaal worden gebruikt als gerookt worden. Een gerookte dosis 5-MeO-DMT duurt aanzienlijk minder lang dan een nasale dosis. Een gerookte dosis is eigenlijk meteen merkbaar en zit binnen enkele minuten al aan zijn piek, die ook een paar minuten aanhoudt, voordat het effect weer redelijk snel afneemt. De totale ervaring duurt ongeveer een kwartier. Een nasale dosis is meestal pas na enkele minuten merkbaar en zit na een minuut of 10 pas op zijn piek.

Verslavingen
Lees verder ╗

Aderall

Adderall is een merknaam voor een mengsel van meerdere amfetaminezouten. Adderall werkt door de heropname van dopamine en noradrenaline te blokkeren. Adderall heeft alle met amfetamine geassocieerde nadelen. De bloeddruk wordt verhoogd, wat een grotere kans op beroerten, hartaanvallen en het plotseling dood neervallen met zich meebrengt.

http://house.arenacampus.nl
Lees verder ╗

Alcohol

Alcohol wordt soms de 'nationale drug' genoemd: 'drug' omdat het een duidelijke uitwerking op de psyche (geest) heeft; 'nationaal' omdat het een aanvaard onderdeel van onze cultuur is. Alcohol wordt al erg lang gedronken. Niemand kijkt ervan op als er een glaasje gedronken wordt. Het is in de Westerse maatschappij in bijna alle sociale geledingen geaccepteerd.

Alcohol wordt vaak in verband gebracht met gezelligheid. Dat wordt van kinds af aan al opgeslagen in de hersenen. Dit positieve beeld, dat vaak toeneemt in de tienerjaren, verhult meestal de negatieve kanten zoals agressie, verkeersongelukken, vandalisme en mishandeling onder invloed van alcohol. Hoe meer men drinkt, hoe minder men in staat zal zijn normaal te blijven functioneren. Men gaat zichzelf overschatten en dingen doen, vaak ook in groepsverband, die men nuchter nooit zou doen.

arenacampus
Lees verder ╗

Atropine

Atropine is een stof die voorkomt in plantensoorten als alruin, bilzekruid, doornappel en Wolfkers. Al deze planten bevatten belladona-alkalo´den (zijn plantaardige verbindingen) waaronder atropine. De Wolfkers is een plant die wel 1 meter hoog kan worden. Atropine wordt ook in de farmaceutische industrie geproduceerd. Het is een wit poeder.

Atropine wordt wel eens gebruikt om waarnemingsveranderingen of tripeffecten te krijgen. Vanwege de vele en onaangename bijwerkingen komt gebruik echter slechts zelden voor. Atropine blokkeert de werking van de stof acetylcholine (een neurotransmitter) in het hele lichaam. Daardoor neemt de speeksel- en zweetproductie af en wordt de beweeglijkheid van maag-darmkanaal minder. De pupillen verwijden zich waardoor men geen diepte meer kan zien. Verder neemt bloeddruk en hartslag toe. Ook zie je onrust, agressief gedrag, paniek en verwardheid. Tenslotte kunnen afhankelijk van de dosis waarnemingsveranderingen en echte hallucinaties ontstaan. Atropine begint meestal na 15-30 minuten te werken.
Lees verder ╗

Ayahuasca

Ayahuasca is de verzamelnaam voor een groep plantenbrouwsels die MAO-remmers bevattende planten combineren met planten die andere (meestal indole) alkalo´den bevatten. DMT werd voor het eerst in 1931 gesynthetiseerd. In 1946 werd ontdekt dat het ook in planten voorkomt. In de Amazone wordt het al eeuwen gedronken in de vorm ĹAyahuascaĺ of gesnoven als ôYopoĺ. Ayahuasca betekent 'Slingerplant van de ziel'. Indianenvolken uit dit gebied gebruiken het in magisch-religieuze rituelen bij voorspellingen, waarzeggerij en tovenarij, maar ook als traditioneel geneesmiddel speelt het middel een belangrijke rol. Binnen twintig tot zestig minuten worden de eerste effecten gevoeld. Afhankelijk van de dosering duurt de ervaring van Ayahuasca twee tot zes uur.
Lees verder ╗

Barbituraten

Barbituraten zijn derivaten van barbituurzuur en hebben als GABA-agonist een sterk dempende werking op het centraal zenuwstelsel, variŰrend met de dosis van lichte sedatie (kalmerend effect) tot een diepe (onomkeerbare) coma en de dood.

Er werden circa 2500 barbituraten ontwikkeld, waarvan ongeveer 50 ooit voor medisch gebruik zijn geregistreerd. Enkele barbituraten zijn (eerst voorgekomen merknaam in Nederland tussen haakjes): amobarbital, brallobarbital (Vesparax in combinatie met hydroxyzine en secobarbital), butalbital, butobarbital (Soneryl), cyclobarbital, fenobarbital (Luminal), methylfenobarbital (Prominal), pentobarbital, secobarbital (Seconal, of Vesparax in combinatie met hydroxyzine en secobarbital) en thiopental, ook wel pentothal genoemd (Nesdonal).
Lees verder ╗

Ben ik verslaafd? Doe de zelftest

Ben ik verslaafd? Doe de zelftest | SolutionS Center

Ben ik verslaafd? De zelftesten van SolutionS helpen u door middel van een aantal simpele vragen vast te stellen of uw gedrag reden is tot zorg.
Lees verder ╗

Benzodiazepines

De benzodiazepinen (zoals bijvoorbeeld oxazepam, diazepam en lorazepam) zijn psychotrope middelen die behoren tot de GABA-agonisten en worden vaak minor tranquillizers genoemd. Ze worden in de geneeskunde toegepast om hun sederende (kalmerende, slaapbevorderende) en anxiolytische (gevoelens van angst verminderende) eigenschappen.

De spierverslappende eigenschappen kunnen zowel een doel als een bijwerking zijn. De ontdekking van deze middelen was een medische doorbraak. Met name omdat deze middelen beter worden verdragen, en in overdosering veel veiliger zijn dan de tot dan toe veel gebruikte barbituraten. De effecten van BDZs zijn voor het overgrote deel het gevolg van hun effect op de hersenen. De belangrijkste effecten zijn sedatie, slaapbevordering, vermindering van angst, spierverslapping, geheugenverlies en anti-epileptische eigenschappen. Deze effecten komen tot stand doordat de BDZs op bepaalde receptoren in de hersenen, te weten de GABA-A-receptor aangrijpen.
Lees verder ╗

Bouman GGZ

Bouman GGZ - Specialist in behandeling verslaving ľ Zuid Holland- Bouman GGZ

Bouman GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van verslaving. Regio Rotterdam, Dordrecht, Zuid-Hollandse eilanden en Nieuwe Waterweg Noord. Bekijk ons aanbod
Lees verder ╗

Cafe´ne

Cafe´ne of coffe´ne, ook bekend onder de naam the´ne, mathe´ne/mate´ne en guaranine, is een alkalo´de die onder andere voorkomt in koffiebonen, thee, matÚ, guarana en cacaobonen. Cafe´ne als zuivere stof is een wit poeder met een bittere smaak.

Cafe´ne is ook de opwekkende stof in een aantal frisdranken zoals cola en in de tegenwoordig populaire energiedrankjes. Soms wordt cafe´ne toegevoegd aan pijnstillers zoals paracetamol om een mogelijke versterking van het analgetische effect en een verlengde werkingsduur te bekomen. Deze associatie wordt niet aanbevolen als standaard pijnstiller. Cafe´ne heeft ook enige invloed op de stofwisseling. Daarom is cafe´ne een veel gebruikt ingrediŰnt in populaire vetverbranders (fatburners). Cafe´ne heeft adrenerge effecten: het stimuleert het orthosympathische zenuwstelsel, de hartslag en de ademhaling. Vaak gaat het overmatig consumeren van cafe´nehoudende dranken gepaard met een iets vlottere stoelgang dan normaal. Het opwekkende effect van cafe´ne begint meestal binnen een uur na inname en is na ongeveer vijf uren uitgewerkt.
Lees verder ╗

Castle Craig

Verslavingszorg & Afkickkliniek | Alcohol & Drugs | Castle Craig

Castle Craig is specialist op het gebied van verslaving. Ambulant & Klinisch. Uitstekende reviews, vergoed door de zorgverzekeraar.
Lees verder ╗

Coca´ne

Coca´ne is een chemische verbinding die behoort tot de alkalo´den en wordt geŰxtraheerd uit de bladeren van de cocaplant. Coca´ne werd oorspronkelijk gebruikt als geneesmiddel maar wordt tegenwoordig gezien als een zeer verslavende harddrug. Coca´ne valt onder de chemische groep der tropaanalkalo´den. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel en onderdrukt het hongergevoel. Andere benamingen in onder andere straattaal zijn ook wel coke, sos, sosa, sneeuw of wit.

In zuivere vorm heeft coca´ne een sterk stimulerend effect. Coca´ne wordt in het uitgaanscircuit meestal via de neus ge´nhaleerd ('coke snuiven'). Coca´ne wordt ook gebruikt door mensen die een grote prestatie moeten leveren en is een vrij dure drug ('yuppendrug'). Coca´ne versnelt de hartslag en verhoogt de bloeddruk in dosis-afhankelijke mate. Tevens zorgt het ervoor dat het hart krachtiger samentrekt. Deze drie factoren leiden er toe dat het hart zwaarder belast wordt. Het eerste uur na coca´negebruik heeft men een 24 maal hoger risico op het krijgen van een hartinfarct, vergeleken met de gemiddelde bevolking.[
Lees verder ╗

Crystal Meth

Methamfetamine, ook bekend als meth, crystal meth, methylamfetamine, N-methylamfetamine, pervertine of desoxyefedrine, is een amfetamine en hoort bij de fenylethylaminefamilie ( N-methyl-Oľfenylisopropylamine). Er zijn verschillende medische toepassingen voor dit middel. Voorbeelden van gebruikers zijn atleten, studenten of (straaljager)piloten, die onder grote druk toch goed willen of moeten presteren.

Het middel is een destructieve en gevaarlijke harddrug, die in de VS zijn intrede deed aan het einde van de jaren 80. Het werd snel populair omdat het middel goedkoop is, relatief simpel te produceren, en het effect sterk is. Chronisch misbruik van methamfetamine heeft een heel sterk effect op het metabolisme in de hersenen, vooral op de pariŰtale schors, de thalamus en het striatum. In de pariŰtale schors wordt een verhoogd metabolisme vastgesteld, terwijl in de thalamus en het striatum het tegendeel te observeren is. Dit werd ook in dierproeven bevestigd waarbij ratten chronisch aan methamfetamine werden blootgesteld. De neurotransmitter dopamine speelt hierbij een belangrijke rol.
Lees verder ╗

Datura

Datura is de botanische naam van een geslacht van planten in de nachtschadefamilie (Solanaceae). Het geslacht bestaat uit ongeveer een dozijn soorten, die kruidachtig zijn of heesters. De doornappel (Datura stramonium) is in Europa en ook in BelgiŰ en Nederland de meest voorkomende soort.

Als bij zovele nachtschadeachtigen zijn de planten rijk aan alkalo´den: deze komen in alle delen van de planten voor en zijn giftig en gevaarlijk. Alle leden van het geslacht bevatten de anticholinergische alkalo´den hyoscyamine, scopolamine en atropine. De reeds genoemde doornappel werd vanwege zijn gehalte aan alkalo´den gekweekt voor de farmacie. Amerikaanse indianen, en wereldwijde sjamanen, gebruikten planten uit dit geslacht om hallucinaties op te wekken. Het hallucinogene effect wordt veroorzaakt door bovengenoemde anticholinergische stoffen. Experimenteren met deze planten is echter bijzonder gevaarlijk. Het verschil in hoeveelheid benodigd voor het hallucinogene effect en een dodelijke dosis is bijzonder klein
Lees verder ╗

DeSleutel

De Sleutel - Sinds 1974 ervaring op het terrein van de drugs en verslavingsproblematiek!


Lees verder ╗

DMT

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT is een indoolalkalo´de met een moleculaire structuur verwant aan de neurotransmitter serotonine. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, ge´njecteerd of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene drugs.

Effecten zijn als die van LSD maar vaak intenser. Omdat pure DMT niet oraal ingenomen kan worden komen de effecten plotseling op en deze kunnen zeer overweldigend zijn. De term 'mindblowing' had voor deze drug uitgevonden kunnen zijn. Gedachten en visioenen komen met grote snelheid langs; evenals het gevoel de tijd te overstijgen en een gevoel dat de dingen hun vorm hebben verloren en zijn omgesmolten in een spel van trillingen. Het kan een effect opleveren van directe transportatie naar een ander universum.

Een ongewone eigenschap van DMT is de snelle aanvang en korte duur van de trip. Binnen vijf minuten na inname worden de pupillen al groter en gaat het hart snel kloppen, is er een hogere bloeddruk meetbaar en aanverwante vegetatieve storingen die doorgaans tijdens de rest van de ervaring blijven duren.
Lees verder ╗

DOB

DOB (4-bromo-2,5-dimethoxyamfetamine) is een synthetisch tripmiddel verwant aan mescaline. Afhankelijk van de dosis kan een trip wel 30 uur duren. Het is verkrijgbaar als fijn, wit kristalachtig poeder, als pil of als papertrip. Meestal staat er een logo op het tablet, maar dat hoeft niet per se. DOB is in 1967 voor het eerst gemaakt door Alexander Shulgin. In 1994 werd DOB voor het eerst gesignaleerd op housepartyĺs waar het verkocht werd als XTC. Het middel is verboden. Zover bekend wordt het middel nu niet of nauwelijks meer gebruikt.

De werking van DOB is enigszins vergelijkbaar met die van 2C-B. Het belangrijkste verschil tussen DOB en 2C-B is dat het bij DOB veel langer duurt voordat het middel gaat werken. Dat kan wel 1 tot 3 uur duren. Het middel werkt ook veel langer door. Fysieke bijwerkingen van DOB zijn (afhankelijk van de dosis) o.a. misselijkheid, trillen, nerveus gevoel, gevoel van spanning in maag en hoofd en spier- en kaakspanning. Door de langzame en de lange werking van DOB is er een risico op overdosering. Overdosering is schadelijk en kan leiden tot vaatverkramping van de slagaders en gangreen (koudvuur).
Lees verder ╗

Drugsinfo

Drugsinfo.nl | Verslaving

De Drugs Infolijn (0900-1995) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Iedereen kan bellen, dag en nacht, 7 dagen per week. De Drugs Infolijn is neutraal. Er wordt dus geen oordeel geveld en geen mening opgedrongen.
Lees verder ╗

DXM

Dextromethorfan (DXM) is de actieve stof in de zonder recept uitsluitend bij een apotheek verkrijgbare hoeststroop tegen prikkelhoest. Het is de rechtsdraaiende enantiomeer van levomethorfan. Vanaf circa 10 maal de aanbevolen dosering kunnen er dissociatieve effecten optreden, en de stof kent dan ook een geschiedenis van misbruik, voornamelijk door jongeren en mensen zoekend naar een legale manier om high te worden. De stof zit in bereidingen die bekend zijn onder de merknamen Bisoltussin (Boehringer Ingelheim), Dampo Bij Droge Hoest (Roche), Darolan Hoestprikkeldempend (Heca), Daromefan (Heca), Rami dextromethorfan (Pfizer).

Effecten zijn uiteenlopend, en worden omschreven als alcoholachtige effecten zonder de mentale 'vertraging' die hierbij op kan treden. Ook is er, vooral bij beginnende gebruikers een gevoel van euforie. Muziek kan buitengewoon mooi klinken, en emoties worden versterkt. Er is een licht gevoel van dissociatie van de buitenwereld, en sommige gebruikers vinden het gemakkelijker over gevoelige onderwerpen te praten.
Lees verder ╗

Efedrine

L-Efedrine is een sympathicomimeticum; het bootst de werking van het (ortho)sympathische zenuwstelsel na. Dit is het deel van het zenuwstelsel dat de lichaamsfuncties tijdens gevaar of spanning be´nvloedt; je wordt alerter, klaar voor actie. Efedrine is een stimulerend middel. Het geeft energie en een groter uithoudingsvermogen. Er komt dan ook bij gebruik van efedrine meer noradrenaline en adrenaline vrij in het lichaam. Efedrine dankt zijn naam aan de plant Ephedra (Ephedraceae). De ephedra-plant is een struik waarvan de takjes en blaadjes efedrine bevatten.

De gevoeligheid voor efedrine tussen mensen verschilt behoorlijk. Het kan bij geringe hoeveelheden vervelende verschijnselen oproepen als hartkloppingen, hoofdpijn slapeloosheid en angst. Reden genoeg dus om extra voorzichtig te zijn met de dosis.
Lees verder ╗

GHB

4-hydroxybutaanzuur, veelal aangeduid met GHB, is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt, met name in de hersenen. In 1961 werd 4-hydroxybutaanzuur in het laboratorium gesynthetiseerd. In de jaren 60 en '70 stond deze stof vooral in de belangstelling als slaapmiddel en anestheticum. Later werd het middel als drug geclassificeerd. Sinds de jaren 90 wordt GHB voornamelijk gebruikt als partydrug. Het is ook bekend onder namen als: γ-hydroxyboterzuur (ofwel gamma-hydroxyboterzuur, vandaar de afkorting GHB), liquid E, liquid X, everclear en g-riffic.

GHB begint ongeveer 15 tot 30 minuten na inname te werken. Veel mensen krijgen van GHB een rustig, warm gevoel: verdoofd en aangeschoten bij lagere doseringen, en dronken bij hoge doseringen. Voor andere mensen zorgt het voor een opgewekte stemming, zij worden praterig. In de meeste gevallen vermindert het angsten en remmingen. GHB staat bij het grote publiek vooral bekend als een date rape drug. Het middel wordt wel gebruikt om de ander te verdoven en dan te verkrachten. GHB is bij regelmatig gebruik zowel lichamelijk als psychisch ernstig verslavend.
Lees verder ╗

In the Spotlight